N12
פרסומת

"יצא למסע הרס וחורבן": כתב אישום הוגש נגד קטין בגין השתתפותו בטרור היהודי בשומרון לפני כשבועיים

אחרי שעשרות פורעים תקפו פלסטינים ביו"ש והציתו רכוש: הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד קטין בגין המעשים • "הם הגיעו רעולי פנים, הטיחו אבנים בראשם של תושבי המקום וגרמו לחבלות קשות", נכתב • הנאשם, יחד עשרות מתנחלים, ניסה לפרוץ למרכז לוגיסטי שבו שהו עובדיו, והצית שרפה במקום • אחרי שנעצר בידי החיילים, הוא ניסה להימלט מהם

ניר דבורי
פורסם:
עשרות מתנחלים פשטו ושרפו מפעל פלסטיני
עשרות מתנחלים פשטו ושרפו מפעל פלסטיני | צילום: לפי סעיף 27 א'
הקישור הועתק

פרקליטות המדינה הגישה הבוקר (ראשון) כתב אישום נגד קטין, בגין ביצוע עבירות טרור כלפי תושבים פלסטינים בשומרון. על פי כתב האישום, הקטין, יחד עם עשרות מתפרעים, יצאו למסע הרס וחורבן במהלכו הציתו מכוניות, החריבו מבנים ותקפו באלות ובאבנים תושבים. כתב האישום מייחס לו, בין היתר, ריבוי עבירות שבוצעו בצוותא למטרות טרור של הצתה, חבלה בכוונה מחמירה, היזק בזדון, חבלה במזיד לרכב.

קטין נאשם במעורבות בטרור היהודי בשומרון לפני כשבוע
קטין נאשם במעורבות בטרור היהודי בשומרון לפני כשבועיים | צילום: לפי סעיף 27 א'

מכתב האישום עולה כי הקטין ועשרות מתפרעים חברו יחד ובתאריך 11.11.2025, לאור יום, הם הגיעו למרכז לוגיסטי סמוך לכפר בית ליד שבשומרון, רעולי פנים ומצוידים בחומרים דליקים, אלות ואבנים. העשרות ניצלו את העובדה כי שער המרכז הלוגיסטי נפתח, פרצו אל שטחו וניסו לנפץ את מצלמת האבטחה בכניסה כדי למנוע תיעוד מצולם של העבירות.

לאחר מכן, הם החריבו יחד חדר אוכל באמצעות אבנים ואלות, ניפצו שמשות והציתו משאיות ורכבים של עובדים פלסטינים שחנו במקום, שלידם מיכל דלק וארונות חשמל, כאשר במעשיהם היה סיכון של ממש לעובדי המרכז הלוגיסטי שהתבצרו בו.

כתוצאה מהתלקחות האש, נשרפו גם שתי מצלמות אבטחה ברחבה ונגרם נזק למבנה המרכז הלוגיסטי. במהלך המעשים, הם ניסו לפרוץ למבנה שבו שהו העובדים, אך העובדים החזיקו את דלת המבנה ומנעו זאת.

בכתב האישום תואר כי מעשיהם של הנאשם והמתפרעים לא תמו בכך והם המשיכו, כהמון זועם, אל עבר שתי זירות נוספות, שם המשיכו בהצתות של משאיות, רכבים ומבנים, וגרמו להרס רב ופגיעה במיכל מים, וכן זרקו אבנים על אנשים במקום ועל המבנים.

פרסומת

בהמשך, הם תקפו באמצעות אלות תושבי המקום והטיחו אבנים בראשם ובגופם. כתוצאה מכך, נגרמו לחלקם חבלות קשות ושברים בגולגולת. מיד לאחר שביצעו את זממם, נמלטו הנאשם והמתפרעים מהמקום.

בשלב מסוים, הבחין מפקד החטיבה בנאשם ושניים אחרים, ובתום המרדף, נתפסו השלושה באזור. המח"ט עיכב אותם במקום והחיילים אזקו אותם באזיקונים במטרה להבטיח מעצרם בידי רשויות האכיפה. לאחר שהועלו השלושה לרכב צבאי בליווי חיילים והחלו בנסיעה, הגיעו מתפרעים, השליכו מהרכב ציוד צבאי ומילטו ממנו את השניים האחרים. הנאשם ניסה להימלט אף הוא, גם כשהחיילים לקחו אותו לרכב צבאי אחר, ואף קרע את האזיקונים על ידיו.

פרקליטות מחוז מרכז ביקשה מבית המשפט להורות על המשך מעצרו של הקטין עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. מתחילת השנה הוגשו מעל ל-50 כתבי אישום לנאשמים באירועי אלימות קיצוניים ביהודה ושומרון.