N12
פרסומת

טראמפ הכריז: ישראל וחמאס חתמו על העסקה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז רשמית: הצדדים חתמו על השלב הראשון, משמעות הדבר - כל החטופים ישוחררו בקרוב מאוד • רה"מ נתניהו: יום גדול לישראל, אכנס את הממשלה מחר לאשר את ההסכם • השניים שוחחו, טראמפ אישר בשיחה עם חדשות 12 שיגיע לארץ ביום ראשון - ואולי אף ינאם בכנסת • ההערכה: לכל היותר ביום שני - 20 חטופים חיים יחזרו בפעימה אחת, ללא טקסי שחרור • כל העדכונים

כתבי חדשות 12
כתבי חדשות 12
N12
פורסם: | עודכן:
טראמפ, נתניהו
טראמפ, נתניהו | צילום: AP, reuters
הקישור הועתק

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הכריז הלילה (בין רביעי לחמישי) על חתימת העסקה לשחרור כל החטופים וסיום המלחמה בעזה. טראמפ קטע מסיבת עיתונאים כשקיבל פתק סודי מרוביו, והדיווחים הצביעו כולם על הגעה להסכם בטווח הזמן המיידי.

מיד אחרי פרסום התמונות מחדר המו"מ במצרים, שבהן נראו בכירים ישראלים וקטארים לוחצים ידיים ומתחבקים, הודיע טראמפ: "ישראל וחמאס חתמו על השלב הראשון של תוכנית השלום שלנו. משמעות הדבר היא שכל החטופים ישחוררו בקרוב מאוד". על פי ההערכות, החתימה תתבצע היום ב-12:00 בצוהריים - כששחרור החטופים יקרה לכל היותר ביום שני.

עדכונים בולטים

  • טראמפ הכריז: "ישראל וחמאס חתמו על השלב הראשון של תוכנית השלום שלנו"
  • רה"מ נתניהו בירך והודיע שייכנס את הממשלה עוד היום לאשר את ההסכם
  • נתניהו שוחח עם טראמפ והזמין אותו לנאום בכנסת; טראמפ אישר לחדשות 12: "אגיע לישראל"
  • החטופים החיים ישוחררו עד יום שני; ישראל תשלוט בכחצי מהרצועה עד לשחרור כלל החטופים | כל הפרטים
  • בצה"ל ממשיכים להיערך בהגנה - ובמקביל למבצע להשבת החטופים
לוח זמנים לימים הקרובים
לוח זמנים לימים הקרובים

כל העדכונים - דקה אחר דקה

06:58 - מטה המשפחות במכתב לטראמפ: "החזרת לנו את מה שאיבדנו לנצח"

מטה משפחות החטופים שלח מכתב תודה לנשיא טראמפ, והזמין אותו לכיכר החטופים במהלך ביקורו הצפוי בישראל. "בשם משפחות החטופים, ששרדו שנתיים של גיהינום בלתי נתפס בשבי חמאס, אנו כותבים לך כדי להביע את תודתנו העמוקה על כך שהבאת להסכם ההיסטורי שיחזיר את יקירינו הביתה וישים סוף למלחמה", כתבו לו. "הענקת לנו בחזרה את מה שחשבנו שאיבדנו לנצח". 

פרסומת

06:30 - שורד השבי אלי שרעבי: מחכה לפגוש את אלון אהל שהשארתי מאחור 

אלי שרעבי, ששוחרר בעסקה הקודמת, ושהה תקופה ארוכה בשבי עם אלון אהל, התייחס לשחרורו הצפוי. "מחכה לפגוש את אלון אהל שהשארתי מאחור, בשבי עמוק באדמה", אמר בריאיון לחדשות 12. שרעבי התייחס גם לתוכניות שעשו השניים בשבי, ואמר שלא יוותר על הגשמת התוכניות הללו, כולל נסיעה לאי בתאילנד שאלון המליץ לצלול בו.

04:18 - דובר צה"ל: מברכים על ההגעה להסכם להחזרת החטופים

בצה"ל בירכו על חתימת העסקה הלילה: "במהלך הערכת מצב שבוצעה הלילה, הרמטכ"ל הנחה את כלל הכוחות, בחזית ובעומק, להיערך בהגנה חזקה ולהיות מוכנים לכל תרחיש. היערכות הכוחות תתבצע בהתאם להנחיות הדרג המדיני ושלבי ההסכם תוך אחריות ושמירה על ביטחון חיילנו. במקביל, הרמטכ"ל הנחה להיערך להובלת המבצע להשבת החטופים הצפוי ברגישות ובמקצועיות. צה"ל ימשיך לפעול למימוש מטרות המלחמה ולהגנה על אזרחי מדינת ישראל בכל החזיתות".

04:13 - טראמפ בריאיון לפוקס ניוז: "העולם התאחד כדי לעשות עסקה"

נשיא ארה"ב התראיין לתוכנית של שון האניטי ואמר: "מודה לכל המעורבים. העולם התאחד כדי לעשות עסקה. אפילו מדינות שלא חשבת עליהן - כולן חתמו. זה זמן גדול בהיסטוריה. זה טוב לישראל, למוסלמים ולארה"ב. שנים רבות דיברו על שלום במזרח התיכון. בזכות מה שהצלחנו להביא - הסרנו את כל העננות שיכלו למנוע את העסקה הזאת".

03:40 - הנשיא טראמפ מאשר לחדשות 12: "אגיע לישראל"

נשיא ארה"ב טראמפ שוחח עם חדשות 12 ואמר כי הוא צפוי להגיע לישראל בימים הקרובים. עוד הביע נכונות לנאום בפני הכנסת. "זהו יום נהדר לישראל ולעולם", אמר הנשיא. "רוצים שאנאם בכנסת, ואעשה זאת בהחלט אם הם ירצו בכך. השיחה שלי עם ביבי הייתה נהדרת. הוא מאושר - ובצדק. זהו הישג גדול. כל העולם התגייס כדי להגיע להסכם הזה, כולל מדינות שהיו בעבר אויבות".

פרסומת

03:30 - החטופים החיים ישוחררו בראשון, ישראל תשלוט ב-53% משטח הרצועה עד שאחרון החטופים ישוחרר

בחדר המו"מ בשארם אל-שיח' התקיים מעמד חתימה רשמי של העסקה. לפי פרטי ההסכם, ישראל תישאר ב-53% משטח הרצועה עד שישוחרר אחרון החטופים. שחרור החטופים החיים - ביום ראשון. תחילת שחרור החללים תתרחש ביום שני. כמו כן, כפי שקרה בפעם הקודמת - יכנסו לרצועה 600 משאיות סיוע ביום. 

03:04 - הנשיא טראמפ לרויטרס: "זהו יום גדול לעולם"

03:02 - לפי ההסכם: לא ישוחררו מחבלי נוח'בה שפלשו לישראל ב-7.10

02:48 - נתניהו שוחח עם טראמפ, בירך אותו על ההישג ההיסטורי - והזמין אותו לנאום בפני הכנסת

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ - מיד אחרי ההכרזה על חתימת העסקה. "השניים קיימו שיחה מאוד מרגשת וחמה, ובירכו אחד את השני על ההישג ההיסטורי בחתימה על ההסכם לשחרור כל החטופים", נמסר מלשכת רה"מ.

עוד נמסר: "רה"מ הודה לנשיא טראמפ על כל מאמציו ועל מנהיגותו העולמית, והנשיא טראמפ בירך את רה"מ על מנהיגותו הנחושה ועל הפעולות שהוביל. השניים סיכמו על המשך שיתוף הפעולה ההדוק ביניהם. כמו כן, ראש הממשלה הזמין את הנשיא טראמפ לנאום בפני כנסת ישראל".

02:39 - נשיא המדינה יצחק הרצוג ב-X: "בשעה זאת כל עם ישראל עם החטופים. כל עם ישראל עם המשפחות. ושבו מארץ אויב... ושבו בנים לגבולם"

הפוסט שהעלה הנשיא יצחק הרצוג
הפוסט שהעלה הנשיא יצחק הרצוג
פרסומת

02:33 - החטופים החיים ישוחררו באותו יום, בפעימה אחת; סוכם שלא יהיו טקסי שחרור

02:20 - נתניהו: יום גדול לישראל, אכנס את הממשלה מחר (חמישי) לאשר את ההסכם

ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הודעה: "יום גדול לישראל. אכנס מחר את הממשלה כדי לאשר את ההסכם ולהחזיר את כל חטופינו היקרים הביתה. אני מודה לחיילי צה"ל הגיבורים ולכל כוחות הביטחון שבזכות אומץ ליבם והקרבתם הגענו ליום הזה. אני מודה מעומק ליבי לנשיא טראמפ ולצוותו על התגייסותם למשימה קדושה זו של שחרור חטופינו. בעזרת השם, יחד נמשיך להשגת כל מטרותינו והרחבת השלום עם שכנינו".

02:18 - בכיר אמריקני: החטופים ישוחררו 72 שעות אחרי שהקבינט הישראלי יאשר את ההסכם. ההערכה היא שזה יקרה לכל היותר ביום שני

02:13 - חמאס בהודעה רשמית: אנו מודיעים על הגעה להסכם לסיום המלחמה בעזה, נסיגת הכיבוש ממנה, כניסת סיוע וחילופי שבויים

ארגון הטרור הודיע בהצהרה רשמית: "לאחר משא ומתן אחראי ורציני שניהלה התנועה ופלגי ההתנגדות הפלסטינית בנוגע להצעת הנשיא טראמפ בשארם א-שייח', במטרה להגיע להפסקת מלחמת ההשמדה נגד עמנו הפלסטיני ולנסיגת הכיבוש מרצועת עזה; חמאס מודיע על הגעה להסכם שמסיים את המלחמה על עזה, נסיגת הכיבוש ממנה, הכנסת סיוע והחלפת שבויים".

"אנחנו מעריכים מאוד את מאמצי המתווכות בקטאר, מצרים וטורקיה, ומודים לנשיא האמריקני דונלד טראמפ על מאמציו להביא להפסקת המלחמה סופית ונסיגה מלאה של הכיבוש מרצועת עזה. אנחנו קוראים לנשיא טראמפ, למדינות הערבות להסכם, ולכל הצדדים הערביים, האסלאמיים והבין-לאומיים, לחייב את ממשלת הכיבוש למלא את כל התחייבויות ההסכם, ולא לאפשר לה להתחמק או לדחות את יישום ההסכמות".

פרסומת
המו"מ במצרים
משלחת חמאס במו"מ במצרים

02:00 - מטה משפחות החטופים: המאבק לא יסתיים עד לשובו של החטוף האחרון

עם הכרזת טראמפ, מטה משפחות החטופים פרסם הודעה: "המשפחות מקבלות את הידיעה על חתימת ההסכם להשבת כל 48 החטופים והחטופה בהתרגשות, בציפייה ובחשש. זוהי התקדמות חשובה ומשמעותית בדרך להשבתם של כולם, אך המאבק שלנו טרם הסתיים ולא יסתיים עד לשובו של החטוף האחרון. על הממשלה להתכנס ולאשר את ההסכם באופן מיידי. כל עיכוב עלול לגבות מחיר כבד מהחטופים ומהחיילים. אנחנו משוכנעים שראש הממשלה יבטיח רוב מוחלט ליישום ההסכם שהושג".

עוד הוסיפו במטה המשפחות: "משפחות החטופים מבקשות להביע תודה עמוקה לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וצוותו, על המנהיגות והנחישות שהובילו לפריצת דרך היסטורית: סיום המלחמה והסכם כולל להשבת החטופים כולם. ישנם 48 חטופים וחטופה בשבי חמאס. מחויבותנו המוסרית והלאומית היא להשיב את כולם הביתה, חיים וחללים כאחד. החזרתם היא תנאי לשיקום ולתקומה של החברה הישראלית כולה. לא ננוח ולא נשקוט עד להשבת החטוף האחרון. נחזיר. נקום".

01:53 - טראמפ הכריז: יש עסקה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז באופן רשמי על ההגעה להסכם בין ישראל לחמאס. בפוסט שכתב ברשת Truth, הודיע הנשיא: "גאה מאוד להודיע ​​שישראל וחמאס חתמו על השלב הראשון של תוכנית השלום שלנו. משמעות הדבר היא שכל החטופים ישוחררו בקרוב מאוד, וישראל תסיג את כוחותיה לקו מוסכם כצעדים הראשונים לקראת שלום חזק, עמיד ונצחי".

פרסומת

טראמפ המשיך: "כל הצדדים יטופלו בצורה הוגנת! זהו יום גדול לעולם הערבי והמוסלמי, ישראל, כל המדינות הסובבות אותה וארצות הברית של אמריקה, ואנו מודים למתווכים מקטאר, מצרים וטורקיה - שעבדו איתנו כדי לגרום לאירוע היסטורי וחסר תקדים זה לקרות. אשרי עושי השלום!".

הציוץ של טראמפ
הציוץ של טראמפ

01:52 - ראש הממשלה נתניהו בציוץ ב-X: "בעזרת השם - מחזירים את כולם"

01:46 - חבר בלשכה המדינית אמר ל-CNN שסבב המשא ומתן של היום הסתיים

01:40 - גורם ישראלי: שחרור החטופים החללים ייעשה בפעימות מתוך הבנה שחלקם נמצאים במקומות שאינם בשליטת חמאס

01:35 - דיווח: ישראל וחמאס יחתמו על הפסקת אש ב-12 בצוהריים

דיווח בערוץ אל-חדת' הסעודי: חמאס וישראל יחתמו על הסכם הפסקת אש היום בשעה 12:00 בצוהריים.

01:32 - אל-ג'זירה: ההסכם נמצא בהליך ניסוח סופי

באל-ג'זירה מדווחים: ההסכם נמצא בהליך של ניסוח סופי עם הצד הפלסטיני והישראלי - לאחר שהתגברו על כל המכשולים העיקריים. עוד ציינו באל-ג'זירה כי המתווכות קיבלו תשובות חיוביות מהמשלחות הפלסטינית והישראלית לגבי השלב הראשון של תוכנית טראמפ.

01:29 - תמונות נדירות מהמו"מ במצרים: הבכירים מתחבקים ולוחצים ידיים

האלוף במיל' ניצן אלון נראה לוחץ את ידו של ראש ממשלת קטאר אל-ת'אני ברקע הדיווחים על הגעה להסכם. גם וויטקוף נצפה ברקע. במקביל - חליל אל-ח'יה ובכירי חמאס נראים מחוייכים גם הם.

 

המו"מ במצרים
המתווכות בחדר המו"מ במצרים
פרסומת
המו"מ במצרים
ראש ממשלת קטאר אל-ת'אני לוחץ יד לאלוף במיל' ניצן אלון, וויטקוף גם הוא ברקע

01:16 - מקור שמעורה בפרטים: שחרור של חטופים עשוי להתרחש כבר בשבת, ממתינים להודעה הרשמית

01:13 - מקור פלסטיני: טראמפ יכריז על ההסכם בקרוב

מקור פלסטיני לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי: הנקודות השנויות במחלוקת במשא ומתן בשארם א-שיח' הוסדרו וטראמפ יכריז על ההסכם בקרוב.

לפי המקור הפלסטיני, ההסכם קובע שחרור של 20 חטופים ישראלים חיים בפעימה אחת בשלב הראשון של יישומו. לדבריו, ההסכם בעזה עם ערבויות של ארה"ב, מצרים, קטאר וטורקיה שלא לשוב למלחמה - כל עוד שני הצדדים מקיימים את תנאיו.

מקור מצרי המקורב למשא ומתן לסקיי ניוז בערבית: ההסכם כולל הפסקת אש מוחלטת, נסיגה הדרגתית של הצבא הישראלי מ-70% מרצועת עזה ושחרור בו זמנית של החטופים והאסירים משני הצדדים.

01:01 - דיווח בערוץ אל-מיאדין המקורב לחמאס: חמאס הסכים לתנאי העסקה וכי היא תחתם במצרים היום (חמישי). לדיווח אין אישור ממקור אחר 

00:54 - גורם בכיר בבית הלבן ל-CNN: צפו לפוסט של הנשיא ברשת Truth בעוד זמן קצר

00:40 - דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט: הנשיא טראמפ שוקל לצאת למזרח התיכון זמן קצר אחרי שיעבור את הבדיקות הרפואיות השנתיות שלו ביום שישי

00:35 - טראמפ נצפה בדרכו לחדר הסגלגל יחד עם רוביו וסגנו ואנס

00:21 - בכיר ישראלי: ייתכן שתיסגר עסקה הלילה

00:04 - טראמפ קיבל פתק מרוביו: "קרובים לעסקה במזרח התיכון - יצטרכו אותי במהרה"

הנשיא טראמפ השתתף עם בכירי ממשלו בתדרוך כתבים בבית הלבן. במהלך הפגישה, שר החוץ מרקו רוביו העביר פתק לנשיא, שקטע את השאלות ואמר: "קיבלתי הרגע פתק משר החוץ רוביו שאנחנו קרובים לעסקה במזרח התיכון והם יצטרכו אותי במהרה".

כתב סקיי ניוז שיתף צילום של הפתק שהועבר לטראמפ, לפיו נראה כי רוביו ביקש מהנשיא לאשר פוסט ברשת החברתית Truth Social - כדי שיוכל להכריז ראשון על העסקה.

פרסומת
טראמפ קיבל פתק מרוביו בעניין המו"מ
רוביו לוחש לטראמפ
הפתק שטראמפ קיבל מרוביו
הפתק שטראמפ קיבל מרוביו

23:43 - גורם ישראלי: נערכים להכרזה על הסכם לקראת יום שישי

גורם ישראלי: אין אמת בטענה שישראל הסכימה לדחות את שחרור החללים, "עומדים על העקרונות שלנו במו"מ. השיחות והתיאומים יימשכו מחר באופן רשמי. נערכים להכרזה על הסכם לקראת יום שישי"

23:10 - מקור פלסטיני: המתווכות ביקשו שהמו"מ יסתיים ביום שישי

מקור פלסטיני בכיר לאל-ג'זירה: חלה התקדמות ברשימות האסירים והערבויות שלא לשוב למלחמה לאחר שחרור החטופים. חמאס הסכים לשחרר את כל החטופים החיים בפעימה אחת ולדחות את מסירת החללים החטופים - עד שיתאפשרו התנאים בשטח.

לפי המקור פלסטיני הבכיר, המתווכות ביקשו מהצד הישראלי והפלסטיני שהמשא ומתן יסתיים ביום שישי. המתווכות גילו הבנה כלפי הבקשה של חמאס בנוגע למפות הנסיגה מעומק הערים בעזה לפני שחרור החטופים, והדגישו בפני המשלחת הפלסטינית כי אם יושג הסכם, הנשיא טראמפ יכריז על סיום המלחמה.