N12
פרסומת

העזתים שנתפסו ברהט - וקרב הגרסאות בין המשטרה למערכת הביטחון

שלושה עזתים נעצרו אתמול ברהט - כשברשותם קליעים ותחמושת צבאית גנובה • במשטרה מיהרו להצהיר כי מדובר בעזתים שחדרו לישראל ב-7 באוקטובר - אולם גורמים במערכת הביטחון הבהירו: "אין אינדיקציה שהם פשטו לישראל בכלל" • במשטרה תקפו בתגובה: "כל ניסיון לקעקע את אמינות המשטרה אינו תורם לביטחון הציבור - ויש בו גם כדי לכסות על הכישלון"

ניצן שפירא
פורסם:
תיעוד ממעצר השב״חים
תיעוד ממעצר שב"חים, ארכיון | צילום: דוברות המשטרה
הקישור הועתק

כוחות משטרה ומג"ב עצרו אמש ברהט 3 שוהים בלתי חוקיים מעזה שהועסקו בעיר וברשותם נתפסו קליעים ותחמושת צבאית גנובה. מיד לאחר מעצרם במשטרה הודיעו כי מדובר בעזתים שחדרו לישראל ב-7 באוקטובר - אולם הבוקר (ראשון) גורמים במערכת הביטחון מציגים גרסה אחרת וטוענים כי אין אינדיקציה שהם פשטו במתקפת הפתע - אלא ככל הנראה עזתים עם היתרי עבודה שנשארו בארץ ונעצרו. גורמים במשטרה תקפו: "כל ניסיון לקעקע את אמינות משטרת ישראל אינו תורם לביטחון הציבור - ויש בניסיון גם כדי לכסות על הכישלון".

אתמול בשעות הערב, במשטרה הודיעו כי בפעילות מבצעית משולבת של בלשי ימ"ר נגב ולוחמי המשמר הלאומי דרום של מג"ב נעצרו 3 שוהים בלתי חוקיים ברהט שהועסקו בעיר - ופלשו לארץ במהלך מתקפת הפתע של חמאס ב-7 באוקטובר. השלושה נתפסו כשברשותם קליעים ותחמושת צבאית גנובה. לאחר הפשיטה היזומה של כוחות הביטחון השלושה הועברו לחקירת השב"כ.

ארכיון
מעצר, ארכיון | צילום: None

עם זאת, הבוקר גורמים במערכת הביטחון טענו כי ייתכן ומדובר בתושבי עזה שעבדו בארץ עם היתרי עבודה ונשארו פה - ואתמול נתפסו. הגורמים הבהירו: "אין אינדיקציה שהם פשטו לישראל בכלל".

גורמים במשטרה תקפו את הודעות גורמי הביטחון וטענו: "במסגרת מבצע סדר חדש, ולאחר אישור תכניות המעצר שהתקבל בעקבות הצגת תמונת מודיעין משותפת עם שב"כ, בלשי ימ"ר נגב ולוחמי המשמר הלאומי דרום של מג"ב עצרו בעיר רהט שלושה תושבי עזה, שחדרו לישראל בחסות מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר. ברשותם נתפסו עשרות קליעי תחמושת צבאית גנובה. כל ניסיון לקעקע את אמינות משטרת ישראל אינו תורם לביטחון הציבור, ויש בניסיון גם כדי לכסות על כישלון. משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות ובשיתוף כלל גופי הביטחון, למען ביטחון המדינה ואזרחיה".

מחבלי חמאס בדרום הארץ
מחבלי חמאס בדרום הארץ במהלך מתקפת הפתע ב-7 באוקטובר
פרסומת

זו היא לא הפעם הראשונה שבה נלכדו בעיר עזתים שפלשו לישראל בחסות מתקפת הפתע בבוקר הטבח. בנובמבר 2023, חודש אחרי השבת השחורה, נתפסו בעיר הבדואית בנגב שני מחבלים שחדרו מעזה לשטח ישראל במתקפת הטרור.

במסגרת מעצרם לא היו נפגעים והשניים הועברו לחקירת השב"כ. המשטרה מסרה אחרי המעצר ש"המחבלים שנתפסו אינם מחבלי נוח'בה – האחד הוא בוזז שנכנס מעזה והשני פעיל חמאס". אחרי שחדרו לארץ השניים הסתתרו יחד בבית נטוש בפזורה הבדואית ליד רהט.