גרסת הצעירה שנחטפה ליריחו נחשפת: "קפצו עליי כמה אנשים, אחד מהם איים עליי באקדח"
הצעירה מצפון הארץ שטענה בסוף השבוע האחרון שנחטפה ליריחו, מסרה לראשונה עדות בפני חוקרי המשטרה וחשפה את גרסתה לאירוע • לדבריה, היא הוזמנה להגיע למיקום שנשלח אליה, ובהמשך הוכנסה לרכב ונלקחה לדירה בעיר • "חשבתי שמדובר ביהודי, רק בדיעבד גיליתי שהוא פלסטיני", סיפרה • בעדותה תיארה כיצד הותקפה, הצליחה להימלט ולהתקשר לידיד ולמשטרה - עד שחולצה מהמקום • פרסום ראשון


בשעות הערב של יום שישי האחרון מערכת הביטחון נדרכה בעקבות דיווח שהתקבל במשטרה על צעירה מצפון הארץ שהתקשרה וטענה שנחטפה ליריחו. צה"ל, המשטרה והמנהל האזרחי הכווינו באמצעות איכון הנייד שלה את המשטרה הפלסטינית לדירה בלב העיר - עד שחולצה משם. הערב (ראשון) פרסמנו במהדורה המרכזית מה היא סיפרה לחוקרי מחוז ש"י בנוגע לרגעים הדרמטיים שעברה עד שחולצה. "כשהגעתי למיקום שנשלח לי, קפצו עליי כמה אנשים ואחד מהם איים עליי באקדח", שחזרה.
לדבריה, היא הגיעה למקום כדי להיפגש עם גבר איתו הייתה לה היכרות מוקדמת - אך זו הייתה הפעם הראשונה שנפגשו. "בהתחלה לא רציתי, אבל בסוף הסכמתי והוא שלח לי מיקום להגיע אליו", סיפרה לחוקרים. עוד ציינה כי סברה שמדובר ביהודי, ורק בדיעבד הבינה שמדובר בפלסטיני.
"כשהגעתי, קפצו עליי כמה אנשים ואחד מהם איים עליי באקדח", תיארה. לדבריה, היא הוכנסה לרכב ונלקחה לדירה ביריחו. בשלב מסוים, כך היא מספרת, אחרי שהותקפה הצליחה לברוח לחדר אחר וליצור קשר עם המשטרה: "אחרי שתקפו אותי הצלחתי לברוח לחדר אחר, ולהתקשר לידיד שלי ולמשטרה".

עוד סיפרה כי לאחר מכן הגיעו למקום פלסטינים נוספים - עד שלבסוף חולצה. במשטרה מגדירים את האירוע כחמור מאוד, והוא נחקר בשלב זה כפלילי, אך מבהירים כי בהמשך ייתכן שיתברר שמדובר באירוע לאומני. מפקד מחוז ש"י ניצב משה פינצ'י הטיל את החקירה על היחידה המרכזית של המחוז.
במערכת הביטחון מוסיפים כי כבר בשלב הראשוני של האירוע עלה חשד כי הצעירה הוכנסה לשטחי A בניגוד לרצונה. לפי המידע שנאסף, היא התקשרה סביב השעה 18:00 וקראה לעזרה תוך שהיא מציינת כי הותקפה מינית בידי כמה גברים. במקביל לשיחה, במחוז ש"י בוצע איכון לטלפון הנייד שלה, שאישר כי נכנסה לאזור כמה שעות קודם לכן - ואפשר לכוחות לכוון במדויק את המשטרה הפלסטינית לדירה שבה הוחזקה.
לאחר חילוצה הועברה הצעירה לבדיקה רפואית. במשטרה ציינו כי מדובר בעולה חדשה שאינה דוברת עברית באופן שוטף, וכי אחד מכיווני החקירה המרכזיים בוחן אפשרות שנוצלה בשל פערי שפה והיכרות.
זהו לא המקרה היחיד ביריחו שהטריד את מערכת הביטחון בזמן האחרון. בשבוע שעבר המנגנונים הפלסטיניים איתרו חייל בשירות סדיר בלב העיר יריחו. הוא תושאל והועבר לכוחות הביטחון הישראליים לחקירה - שם סיפר שנכנס ללא מדים לעיר כדי לעשות קניות בזול.
