עמוד ענן: שוטרי משטרת באר שבע (צילום:  שמעון איפרגן.)
פקד שמוליק נומה תופס מחסה. "זה המקום הכי בטוח בגזרה שלי, התרגלתי" | צילום: שמעון איפרגן.

עברייני הרכוש ירדו למקלטים ונכנסו לממ״דים. כך לפחות משתמע מהנתון על פיו בישובי הדרום נרשמה בימים האחרונים ירידה של עשרות אחוזים בעבירות הרכוש.

"גם עבריינים הם בני אדם", מסביר ניצב משנה תומר בדש, מפקד תחנת משטרת באר שבע, "המצב הבטחוני מפחיד גם אותם, אז הם לא לוקחים סיכון. חוץ מזה שתגברנו את מערך השוטרים ויתכן שהנוכחות שלנו ברחובות עושה את שלה ומרתיעה. יש פה ושם עברייני רכוש בני מיעוטים שפועלים ברחבי העיר, אבל לשמחתי עדיין לא נתקלנו בביזות״.

במשטרת באר שבע נמצאים כבר כמה ימים הנוהל חירום. מערך שלדי הם קוראים לזה. שוטרי התחנה עובדים 12 שעות ולפעמים גם 14 שעות ברציפות, ויוצאים למנוחה של 8 שעות בין לבין. על משפחה וחברים אין מה לדבר בימים אלה. "אנחנו עובדים מסביב לשעון ונותנים מענה לאזרחים גם בצד הבטחוני וגם בצד הפלילי״, ציין נצ״מ בדש. המשמרות בימים האחרונים כוללות הגעה לזירת הנפילה וסגירתה, סיורים שוטפים במקלטים, הפגנת נוכחות מרגיעה בשטח והמון עזרה לתושבים המודאגים. "כמו מוקד עירוני", אומרים השוטרים, "כל עזרה שצריך, אנחנו נותנים".

שוטרים בחדרי המעצר

עמוד ענן: שוטרי משטרת באר שבע (צילום:  שמעון איפרגן)
שני משמאל, מפקד תחנת באר שבע, תומר בדש: "לשמחתי עדיין לא נתקלתי בביזות" | צילום: שמעון איפרגן

לאן הולכים שוטרי התחנה בזמן אזעקה? בתחנת באר שבע אין ממ"ד או מקלט, וכשהאזעקה נשמעת, מפנים השוטרים את עצמם לתאי המעצר שנפתחו בעקבות המצב. "זה המקום הכי בטוח בתחנה", מגלה נצ"מ בדש, "וממילא בימים האחרונים אין שם כמעט עצורים".

למעלה ממאה גראדים נורו על באר שבע מאז החלה ההסלמה. פקד שמוליק נומה, קצין המבצעים של התחנה, מצא עצמו בשטח עם פקודיו מאחורי שקי חול שאולתרו לשמש מחסה, כשמעל עפים הגראדים. ״זה יותר טוב מכלום. באיזור שלי זה המקום הכי בטוח. התרגלנו״, הוא מסביר. הצוות שלו מסייר במשך 12 שעות ביממה בגזרה הכי חמה בעיר. אזעקה רודפות אזעקה והם תמיד הראשונים להגיע לזירות הנפילות. ״אין חופש, כולם עובדים", הוא מתגאה, "חלק מהשוטרים שלחו את המשפחות שלהם מחוץ לאיזור ונשארו. בשבוע שעבר היו שתי חתונות של שוטרים מהתחנה ורבים נאלצו לוותר".

במהלך הראיון נשמעת אזעקה והצוות ממהר להשתטח על הרצפה. נשמעים שלושה פיצוצים כשכיפת ברזל יירטה את הגראדים. ״לכולנו יש משפחות ואנחנו דואגים להם מאוד", אומר נומה כשהם קמים, "אנחנו כמו כולם תורמים את חלקנו. פחד? לא חושב על זה. אין לי זמן. אני עסוק בזירה שלי ויש לנו המון עבודה. חלקה הסברתי. לצערי ראיתי אנשים ממשיכים לשבת בחנות פלאפל ביום ששי בזמן האזעקה״.