גם היום נמשך זרם הפוליטיקאים המבקרים ביישובי הדרום ובפיהם הבטחות למגר את ירי הטילים. הארכיון מתפקע מצילומים של טילים בדרום, כמו גם בהצהרות שלא עמדו במבחן הזמן. איום הטילים מעזה החל להעסיק את ישראל קרוב ל-20 שנה, עם הסכמי אוסלו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"סיפורי הבלהות של הליכוד מוכרים", אמר באותה התקופה יצחק רבין ז"ל. "הרי הבטיחו לנו קטיושות מעזה. לא הייתה אף קטיושה - ולא תהיה אף קטיושה", הוסיף וקבע: "הליכוד פוחד פחד מוות משלום".

שבע שנים לאחר מכן, באפריל 2001, הופסקה תכנית טלוויזיה מצליחה לטובת מבזק על ירי, לראשונה - לעבר עיירה דרומית קטנה. שדרות. האיום על יישובי הנגב היה אחד ממוקדי הוויכוח על תכנית ההתנתקות.

מופז: "לא נאפשר טרור מעזה"; פרס: "מציע לימין להפסיק עם ההפחדות"

"מנותק מעמדת הציבור". פרס (צילום: רויטרס)
"לא תהיה אף קטיושה מעזה". פרס | צילום: רויטרס

ערב ההצבעה בכנסת על פינוי גוש קטיף, נשלח שר הביטחון דאז שאול מופז לרב עובדיה יוסף. מנהיגה הרוחני של ש"ס היה מודאג בעיקר מאיום הטילים על הדרום לאחר תהליך ההתנתקות - אבל מופז הרגיע אותו. "לא נאפשר פעילות טרור נגד אזרחי מדינת ישראל בכל מקום מתוך רצועת עזה", אמר אז.

שבוע לפני ביצוע תכנית ההתנתקות התפטר בנימין נתניהו מהממשלה ובמליאת הכנסת התפתח ויכוח האם גם העיר אשקלון עומדת להיכנס לטווח הרקטות. "אני מציע לימין להפסיק עם ההפחדות", גער שמעון פרס, מי שהיה ממובילי התכנית - מעל בימת הכנסת.

נתניהו הבטיח להפיל את שלטון חמאס

אך לא רק הקסאמים נחתו בדרום במשך 12 השנים האחרונות. גם אינספור פוליטיקאים. מבקרים פצועים ומבטיחים הבטחות. מדהים לראות איך אף מילה שלהם לא התממשה. "לא נעבור לסדר היום", אמר אז שרון. "נמנע את ירי הטילים; המצב הזה לא יכול להימשך", ציין בהזדמנות אחרת וניבא: "יהיה הרבה יותר קשה לטפל בדברים האלה בעתיד".

נתניהו וליברמן זכו בבחירות נישאים על גבי ההבטחה למגר את שלטון חמאס. "בטווח הארוך, לא יהיה מנוס מהפלת שלטון חמאס", אמר נתניהו. ליברמן הסביר: "אני מקווה שכשנגיע לממשלה - נכריע הטרור ונפיל את שלטון חמאס", אמר וקבע: "לסיכום מבצע עופרת יצוקה - החיילים ניצחו, הפוליטיקאים הפסידו". ניסוח טוב מזה לכל ממשלות ישראל - אי אפשר למצוא.