גורם ישראלי: ח'אמנאי חוסל
גופתו של המנהיג העליון של איראן ח'אמנאי חולצה מבין ההריסות - כשהיא מחוררת מרסיסים • תיעוד גופתו הוצג לראש הממשלה נתניהו ולמערכת הביטחון • רה"מ נתניהו בהצהרה: "המלחמה הזו תביא לשלום אמיתי" • מוקדם יותר היום דווח באיראן כי חתנו וכלתו של המנהיג העליון נהרגו בתקיפות


מבצע "שאגת הארי": גורם ישראלי אמר הערב (שבת) כי המנהיג העליון של הרפובליקה האיסלאמית עלי ח'אמנאי חוסל בתקיפות באיראן. גופתו חולצה מבין ההריסות כשהיא מחוררת מרסיסים, תיעוד גופתו של ח'אמנאי נמצא בידי ישראל - והוצג לראש הממשלה נתניהו ולמערכת הביטחון.


ראש הממשלה מסר הערב הצהרה לציבור שבה הצהיר כי "המלחמה הזו תביא לשלום אמיתי", והוסיף שמתחמו של המנהיג העליון ח'אמנאי הושמד בלב טהראן ושמתרבים הסימנים לכך ש"הרודן איננו". בהמשך פנה גם לאזרחי איראן: "בקרוב יגיע הרגע שלכם לצאת לרחובות בהמוניכם כדי להשלים את המלאכה להפיל את משטר הזוועות שממרר לכם את החיים".
מוקדם יותר הערב דיווחו באיראן כי חתנו וכלתו של ח'אמנאי נהרגו בתקיפות. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי הערכת ה-CIA טרם תחילת התקיפות הייתה כי גם במקרה של חיסול המנהיג העליון עלי ח'אמנאי, הוא צפוי להיות מוחלף בגורם קיצוני ונוקשה אף יותר מקרב שורות משמרות המהפכה.

"מטס בראשית": גל התקיפות הגדול ביותר בתולדות חיל האוויר
מאז שעות הבוקר ביצע חיל האוויר את מטס התקיפה הגדול בתולדותיו, שזכה לשם "מטס בראשית": כ-200 מטוסי קרב פעלו בהכוונת אגף המודיעין וחיל האוויר והשלימו מהלומה נרחבת נגד מערך הטילים ומערכות ההגנה של המשטר האיראני במערב ובמרכז המדינה. במסגרת המבצע הוטלו מאות חימושים לעבר כ-500 מטרות, במהלך שמוגדר כאחת הפעולות האוויריות המשמעותיות ביותר שבוצעו עד כה.

הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר התייחס למבצע "שאגת הארי" והסביר כי הוא נועד להשמיד את יכולותיו של משטר הטרור האיראני, המהוות איום קיומי על המדינה. "לפנינו מערכה משמעותית, גורלית וחסרת תקדים", הצהיר זמיר, "שתבטיח את קיומנו ועתידנו כאן לנצח הדורות".

במישור המבצעי, ציין הרמטכ"ל כי מאות מטוסי חיל האוויר תקפו יעדים ברחבי איראן בתיאום הדוק עם מפקד CENTCOM, בעוד שכלל המערכים - מהגנה אווירית ועד כוחות היבשה בגבולות - פרוסים במוכנות שיא. הוא הדגיש כי צה"ל דרוך למגוון תרחישים ופועל בעוצמה ללא פשרות בכל הגזרות: "כל אויב שיאיים על ביטחון ישראל ישלם מחיר כבד. ביטחו בנו וסמכו על כוחו של צה"ל".
רב-אלוף זמיר קרא לאזרחים להישמע להנחיות פיקוד העורף והדגיש את חשיבות החוסן הלאומי: "אין הגנה הרמטית, ובתקופה הקרובה נעמוד בפני מצבי מבחן קשים. אנו עולים על צרנו באומץ רוחנו ובלכידותנו כחומה בצורה".
הוא חתם את דבריו בשבחים ללוחמים בחזית שפעלו בחשאיות ובמצוינות: "ראיתי את הברק בעיניים שלהם, הם גאווה עבור כל אזרחי ישראל. צאו למשימותיכם כבני רשף – מדינה שלמה מאחוריכם עד לניצחון".
