תמונת הסיום שאליה חותרים בישראל - וההערכה: האיראנים ינסו להגביר את הירי בימים הקרובים
דיונים על נקודת יציאה: רק כשאיראן ללא טילים, תעשיות צבאיות וגרעין • מרכזי הכובד: תעשיות ביטחוניות, חיל האוויר האיראני, מרכזים לייצור אמל"ח • הכוונה: פגיעה במשטר שתייצר מומנטום כדי שאזרחים איראנים יצטרפו • שר הביטחון כ"ץ: צריכים להמשיך לכתוש, ההנחיה ברורה להמשיך בכל הכוח

פתיחת השבוע השני למערכה מול איראן מתאפיינת בהגברת ההתקפה של צה"ל וצבא ארה"ב על מרכזי הכובד, בהם השמדת התעשיות הביטחוניות, חיל האוויר האיראני ומרכזים לייצור אמל"ח. אמש (שבת) פרסמנו בחדשות סוף השבוע כי במקביל להרחבת התקיפות, בדיונים ביטחוניים ומדיניים בישראל מתחילים לשרטט נקודות יציאה אפשריות אם המשטר האיראני לא יתחלף.

בדיונים בישראל עולה כי יש כמה תנאים שמוכרחים להתקיים כדי שהמבצע יסתיים, והם: השמדת מערך הטילים של איראן, השמדת התעשיות הצבאיות של המשטר והשמדת הגרעין.
מסתמן כי צה"ל יצטרך כמה שבועות כדי להשלים את כל המשימות - אחרת המשטר באיראן יוכל להתאושש. כמו כן, הכוונה היא לפגוע במשטר כך שייווצר מומנטום כדי שאזרחים איראנים יצטרפו.


אתמול צה"ל וצבא ארה"ב החלו להגביר את התקיפות, גם באזורים שלא פעלו בהם עד כה. צבא ארה"ב משמיד את חיל האוויר האיראני ואת כל יכולות הפיקוד והשליטה שלו. במקביל, נעשה מאמץ להשמיד את מרכזי הענק לייצור ופיתוח של טילים ואמל"ח כדי למנוע מאיראן להיות מעצמה תעשייתית.
בצה"ל מעריכים שלפחות 7,000 אנשי משמרות המהפכה וחיילים בצבא איראן נהרגו בתקיפות המשולבות של ישראל וארה"ב. את השלב הזה מגדירים בארה"ב כ"שלב הכתישה". ממשל טראמפ מעלה הילוך, על ידי הבאת נושאת המטוסים "פורד" למפרץ ועוד מפציצים אסטרטגיים.

בדיון אצל שר הביטחון ישראל כ"ץ עולה כי במערכת הביטחון מזהים כוונה איראנית להגביר את הירי לשטח מדינת ישראל בימים הקרובים. לפי ההערכות, נותרו להם כמה מאות טילים בליסטיים. לכן יש הבנה כי השבוע הקרוב קריטי בעיצוב המערכה. כ"ץ אמר בדיון: "צריכים להמשיך לכתוש, צריכים נוק-אאוט. ההנחיה ברורה - להמשיך בכל הכוח".
