N12
פרסומת

בלי חשמל או אינטרנט: הקולות בעזה בעקבות הפעולה הקרקעית של צה"ל

צה"ל פגע באספקת החשמל ברצועה, ובעקבות הכניסה הקרקעית המוגבלת - יש מי שטוען שנותקו לחלוטין ערוצי התקשורת • חברת הסלולר המרכזית ברצועה: "קריסה מלאה של תקשורת הסלולר והאינטרנט" • כתב BBC בעזה: "אין אינטרנט ואין קווים, יש חשיכה מוחלטת. מצב של פאניקה, פחד וכאוס"

ספיר ליפקין
פורסם:
תקיפות ברצועת עזה בתצפית משדרות
תקיפות צה"ל ברצועת עזה | צילום: reuters
הקישור הועתק

הפגיעה באספקת החשמל ברצועת עזה בעקבות הפעולה הקרקעית של צה"ל אמש והבוקר (שבת), הובילה לניתוק החשמל ולמעשה לחושך ולניתוק האינטרנט. בעקבות בעיות התקשורת, המידע שהגיע מהרצועה מאז הלילה יחסית דל, שכן, עזה מנותקת כמעט לחלוטין מהעולם החיצון.

חיל האוויר תוקף באופן נרחב ברצועת עזה
חיל האוויר תוקף באופן נרחב ברצועת עזה

חמאס שמשדר לחץ פתח ביממה האחרונה בבליץ של הצהרות כזב - ובהן טענות שקריות על כישלון לכאורה בפעולה הלילית של ישראל. רושדי אבו לוף, כתב רשת BBC שמדווח מח'אן יונס שבדרום הרצועה, אמר: "יש מצב של פאניקה, פחד וכאוס".

"התקיפות של חיל האוויר נמשכות. הפלסטינים מנותקים מהעולם החיצון ולא מצליחים לתקשר זה עם זה", הוסיף אבו לוף שגם טען כי ההפצצות של צה"ל בצפון הרצועה ביממה האחרונה היו "הנרחבות ביותר" שראה. "אי אפשר להשיג בטלפון אף אחד בעזה. ישראל ניתקה לחלוטין את ערוצי התקשורת שם. אין אינטרנט ואין קווים, יש חשיכה מוחלטת. הם איבדו לחלוטין קשר עם יקיריהם".

הריסות לאחר תקיפה אווירית של ישראל
הריסות לאחר תקיפה אווירית של ישראל במחנה הפליטים ח'אן יונס | צילום: ap
פרסומת

חברת הסלולר הפלסטינית ג'ואל - הודיעה הלילה על "קריסה מלאה של תקשורת הסלולר והאינטרנט ברצועת עזה", וטענה: "התקיפות האחרונות בעזה גרמו לפגיעה באפיקי התקשורת הבין-לאומית האחרונים שנותרו פעילים. ובכל זאת, בכירי חמאס ממשיכים בקמפיין תקשורתי נרחב של דיס-אינפורמציה ובמסגרתו הם הגבירו קצב בלוחמה הפסיכולוגית, באמצעות ערוצי הטלגרם וכלי תקשורת כמו אל-ג'זירה.