N12
פרסומת

חיזבאללה טוען: תקפנו מוצב של צה"ל באזור הר דב עם רחפנים מתאבדים

המתיחות בגבול הצפון נמשכת - לקראת נאומו של נסראללה • עשרות רקטות נורו בשעות האחרונות לגליל במספר מטחים, גם ירי נ"ט בוצע לעבר מוצבים בגבול • בקריית שמונה - פגיעה ישירה בבית • בכיר בחיזבאללה: "האחריות הלאומית, המשפטית וההומניטרית שלנו מחייבת אותנו כהתנגדות להמשיך את המערכה נגד ישראל" • חיזבאללה: 50 פעילי הארגון נהרגו מתחילת המלחמה

הקישור הועתק

ההסלמה בצפון מתגברת: חיזבאללה טען הערב (חמישי) כי תקף מוצב של צה"ל באזור הר דב עם רחפנים מתאבדים, וזו הפעם הראשונה מתחילת המלחמה. במקביל, עשרות רקטות שוגרו לעבר יישובי הצפון - בית ספג פגיעה ישירה בקריית שמונה, שניים נפצעו בינוני וקל. קודם לכן, חיזבאללה ירה טילי נ"ט לעבר מוצבים בגבול לבנון - צה"ל השיב אש. חמאס קיבל אחריות לירי הרקטי לצפון.

הבוקר, חיזבאללה הודיע על מחבל נוסף שנהרג, הפעיל ה-50 בשורותיהם שחוסל מתחילת המלחמה - כך על פי ההצהרות שלהם. 

ישראל במלחמה - סיקור N12

לאחר האזעקה בקריית שמונה, במשטרה מעדכנים שמדובר בכמה נפילות באזור העיר - נזק נגרם בכמה מוקדים. בעקבות המטח לגליל העליון, שנחשב למשמעותי עד כה מתחילת המלחמה, הופעלו אזעקות בכמה יישובים ובהם מנרה, צפת, דלתון, מרגליות, תל חי ובית הלל.

שריפה בקריית שמונה
מקום פגיעת הרקטה בקריית שמונה, נזק כבד במקום | צילום: לפי סעיף 27 א'

על רקע הגברת הירי מכיוון לבנון, בכיר חיזבאללה נביל קאווק אמר: "האחריות הלאומית, המשפטית וההומניטרית שלנו מחייבת אותנו כהתנגדות להמשיך את המערכה נגד ישראל. להחליש אותה ולהביסה, כי הקרב היום הוא קרב אחד. גורלה של לבנון והאזור תלויים בתוצאות המלחמה בעזה. כל נושאות המטוסים והמשחתות לא ישפיעו על החלטת חיזבאללה אם לפעול נגד ישראל. הבטחנו לעם הפלסטיני שהפעולות שלנו בדרום לבנון יימשכו ויגדלו בכמות ובאיכות".