N12
פרסומת

לפני 15 שנה: מפקד הפלוגה שנפל בכפר עזה - התראיין כילד פלא

כשהיה בן 10, סרן טל גרושקה ז"ל התראיין בתוכניתנו כפסנתרן צעיר ומחונן • בריאיון סיפר על התרגשותו לקראת תחרות הפסנתרנים הצעירים וסיפר על היצירות המפוארות שבכוונתו לנגן • בסיום הריאיון ניגן בצניעות ובכישרון גדול את "ואלס הדקה" של שופן • צפו

עודד בן עמי
פורסם:
הקישור הועתק

סרן טל גרושקה ז"ל, ששירת כמפקד פלוגה בגדוד 931 בחטיבת הנח"ל, נפל ביום הראשון של המלחמה בכפר עזה בעת מילוי תפקידו. טל, תושב כפר סבא, היה בן 25 בנופלו ובילדותו נודע כפסנתרן מחונן. לפני כ-15 שנים, כשהיה בן 10, התראיין בתוכנית "שש עם" וסיפר בהתרגשות על תחושותיו לקראת תחרות הפסנתרנים הצעירים של פנינה זלצמן, שבה השתתף.

סרן טל גרושקה ז"ל
לפני 15 שנה: סרן טל גרושקה ז"ל התראיין כילד פלא

"מרגש לדבר איתך בטלוויזיה, אבל יהיה יותר מרגש לנגן בפני השופטים", אמר בחיוך נבוך, בעודו יושב ליד הפסנתר. "בתחרות אני מתכוון לנגן את היצירות 'פנטזיה' של מוצרט, 'ואלס הדקה' של שופן ויצירה של סטוצ'בסקי". כשהחמאתי לו על יכולתו להגיד את השם 'סטוצ'בסקי' מבלי להתבלבל, ענה בגיחוך: "זה לא כל כך קשה". מיד לאחר מכן טל ניגן בכישרון אדיר את ואלס הדקה של שופן. יהי זכרו ברוך.