איתי חן, בן 19 הוא חייל סדיר בעל אזרחות אמריקנית שמשרת בשריון. בשבת השחורה איתי היה בבסיס נחל עוז, יחד עם חבריו לצוות. בשעה 6:30 בבוקר יצר קשר עם משפחתו, עדכן על מתקפת טילים - ונכנס לפעילות מבצעית. במשך ימים היה מוגדר כמנותק קשר עד שהצבא הודיע רשמית למשפחה שאיתי וכמה מחבריו לצוות חטופים ברצועת עזה. "מאז לא הצלחנו לקבל עוד הרבה מידע", מתאר רובי חן, אבא של איתי.   

רובי חן בצעדה להחזרת החטופים
"המאבק שלנו הוא כפול, מתנהל בשתי זירות". רובי חן בצעדה להחזרת החטופים

בתור אזרחים אמריקנים שהתגוררו בעבר בניו יורק, בני משפחת חן היו שותפים לפגישה עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן כבר בשבוע הראשון למלחמה: "לביידן היה חשוב להבהיר לנו שנושא החטופים נמצא בראש סדר העדיפויות שלו. ברור שיש לארצות הברית מנופי לחץ שאין לישראל, אבל אנחנו מצפים לראות את הגישה הזו גם בצד הישראלי".

צה"ל עדכן את משפחותיהם של 236 חטופים: אלה השמות והסיפורים

המשפחה נפגשה גם עם סגנית נשיא ארצות הברית קמאלה האריס. לדברי ההורים, לקח זמן עד שצה"ל העביר מידע חיוני לגופים האמריקנים: "חלף הרבה זמן, קרוב לחמישה שבועות, עד שהצבא והגופים האמריקאים הצליחו לדבר אחד עם השני. טסנו לבית הלבן בוושינגטון והייתה לנו פגישה עם ג'ייק סאליבן, היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב. הוא עדכן אותנו בסטטוס המשא ומתן. זו הייתה פגישה חסויה ואנחנו מכבדים את הבקשה שלו לשמור על הפרטים חסויים. חשוב לנו לשמור איתו על ערוץ שבו הוא מעדכן אותנו".

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ומאחוריו סגנית הנשיא האריס (צילום: רויטרס)
שוחחו עם משפחתו של חן ומשפחות של חטופים אחרים. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן וסגניתו קמאלה האריס | צילום: רויטרס

45 ימים לאחר תחילת המלחמה, חברי קבינט המלחמה בישראל נפגשו אתמול (שני) לראשונה בפורום רחב עם בני משפחות החטופים. "מה שקרה אתמול שמשפחות המתינו מחוץ לשערי הקריה ולא הורשו להיכנס - אני לא חושב שזה מכבד אף אחד", מספר אביו של איתי. "אני החלטתי מראש שאני מוותר על ההשתתפות בפגישה הזו, אבל ביקשנו ועמדנו על שלנו שכל המשפחות ייכנסו יחד. עצם הפגישה הייתה חשובה אבל אני תוהה: למה לקח 45 ימים עד שהקבינט מצא זמן לפגוש את המשפחות?"  

אימו של איתי, חגית, העלתה בשבוע שעבר סרטון שבו היא נראית מחזיקה שלטים שקוראים להחזיר את איתי הביתה, אך בסרטון קולה דומם. "מרוב חרדה חליתי ואיבדתי את הקול. כמו כל אימא לא אוותר כדי שצעקתי תישמע", נכתב בתחתית הסרטון. 

בשבוע הבא כעשר משפחות של חטופים בעלי אזרחות אמריקנית יטוסו בפעם השנייה לביקור בארצות הברית וייפגשו עם חברי קונגרס. "ועדת החוץ האמריקנית מקדמת חוק שמחייב את הסנאט ואת הרשות המבצעת לפעול לשחרור החטופים באופן מיידי. אנחנו נהיה נוכחים בבית הלבן בזמן אשרור החוק. בתור אזרח אמריקני וישראלי המאבק שלנו הוא כפול, מתנהל בשתי זירות, במטרה להחזיר את איתי הביתה".

הרס בקיבוץ נחל עוז (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
הרס בקיבוץ נחל עוז, הסמוך למוצב שבו היה איתי חן ב-7.10 | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

בתור בן נוער איתי עסק בפעילות חברתית והיה מדריך של"ח (שדה, לאום, חברה) צעיר (מש"ץ) במסגרת תוכנית של"ח וידיעת הארץ של משרד החינוך. "כשהוא היה בתיכון, היה לו חשוב להדריך את הדור הצעיר לאהבת הארץ", מתאר אביו. איתי הוא אח אמצעי לרועי (22) ואלון (13): "יש לו תפקיד חשוב לחבר בין האח הגדול לאח הקטן וזה מאוד חסר", מתארים הוריו. "איתי מאוד אוהב כדורסל והיה שחקן כדורסל מקצועי עד גיל 18. אחיו הקטן מתגעגע למשחקים איתו ומחכה שיחזור".