כוחות צה"ל פעלו הבוקר (שבת) בבית משפחתו של מספר 2 בחמאס, סאלח אל-עארורי בכפר עארורה שבאזור רמאללה. שם נתלה שלט שבו מתנוסס דגל ישראל ועליו הכיתוב: "כאן היה ביתו של אל-עארורי, בית שהפך למטה של אבו א-נמר מהשב"כ". במהלך כניסת צה"ל לכפר ביצעו כוחותינו מבצע מעצרים של פעילי חמאס. על פי מקורות פלסטיניים, עשרות נעצרו.

ישראל במלחמה - סיקור N12

מבצע מעצרים של פעילי חמאס ע"י צה"ל בכפר עארורה
מבצע מעצרים של פעילי חמאס ע"י צה"ל בכפר עארורה שבאזור רמאללה

אל-עארורי משמש כיום סגן יו"ר הלשכה המדינית של החמאס מאז 2017. על הפעילות העצימה של חמאס לקידום תשתיות הטרור בגדה מנצח אל-עארורי, שמשמש כציר המרכזי כיום בין חמאס למחנה ההתנגדות, הן בגלל זירת פעילותו, לבנון, והן לנוכח המיקוד הרב בעשייה הצבאית ומכאן שגם היזקקות לסיוע ולחיבוק מצד הזרועות של איראן וחיזבאללה.

הוא גוייס לזרוע הצבאית של ארגון הטרור ב-1990. בידיו הייתה האחריות להקמת תשתית הזרוע הצבאית של התנועה בגדה, תוך שיתוף פעולה עם גורמים ממפקדת התנועה ב"חוץ" וברצועת עזה - עד שנעצר בגין פעילותו בין השנים 2007-1992.

בזמן שהייתו בכלא הישראלי הוא בלט כאחד ממנהיגי החמאס בבתי הכלא ולמד את השפה העברית על בורייה. אל-עארורי סיים את לימודי התואר הראשון שלו ב-1995 בין כותלי הכלא. הוא שוחרר ב-2007, אך נעצר כמה שבועות לאחר מכן בעקבות חזרתו לפעילותו צבאית בחמאס.

בסופו של דבר שוחרר אל-עארורי שוב באפריל 2010 - לאחר שהגיע לידי הסכם עם ישראל שלפיו יעזוב את הגדה וישהה במשך שלוש שנים מחוץ לשטחי הרשות הפלסטינית. הוא עשה את דרכו לירדן ומשם לדמשק, בירת סוריה, ובה השתקע. בהמשך ברח לטורקיה ועמד בתפקיד ראש מפקדת חמאס במדינה, מפקדה שזכתה לתמיכת הנשיא ארדואן. כיום הוא פועל בעיקר מלבנון.

ראש הממשלה נתניהו השיב, במהלך ישיבת ממשלה שהתקיימה בחודש אוגוסט האחרון, על איומים שהפנה אל-עארורי לישראל. "לא סתם הוא במקום מסתור, מי שמארגן טרור - ישלם את מלוא המחיר", הדגיש.