במבט ראשון אולי קשה לדמיין מה החסיד אסף פלג עשה בעברו. אבל כיום תושבי קריית מלאכי כבר התרגלו למראה המיוחד של חסיד שמתהלך בשבת, לבוש בשטריימל - ועם רובה ארוך, אקדח וטלפון נייד: אסף פלג, סרן במיל' שיצא להגן ב-7.10 על המתפללים מפני סכנה, הוא כיום מפקד כיתת כוננות בעיר.

פלג, לשעבר מפקד צוות מיוחד בדובדבן, חזר לעיר לפני פחות מחמישה חודשים - וכעת לקח על עצמו את משימת האבטחה החשובה. "אני אזרח מהשורה, הקמתי את מיזם משמר העם פה בקריית מלאכי ביחד עם ארגון השומר החדש והעירייה", הוא מספר בשיחה עם N12. 

אסף פלג בימיו כלוחם בדובדבן
אסף פלג בימיו כלוחם בדובדבן

"ב-7.10 ירדנו לאבטח את התפילות"

ב-7.10 הוא התעורר בשש וחצי לקולות הטילים והאזעקות: "רצתי מהר לגג, ראיתי איך אנחנו מוקפים מכל סביבתנו בעמודים של עשן. מהרגע הזה התחיל רצף של אזעקות. כשעה וחצי אחר כך התחלתי לאבטח את הרחוב, הייתי למטה ברחוב בקריית מלאכי ואבטחתי את התפילות. התאספנו כמה חבר'ה חמושים, נתנו הנחיות ביטחונית ולאורך כל היום היינו ברחוב ואבטחנו את השכונה ואת המניינים".

סרן במיל' אסף פלג, מפקד כיתת כוננות בקריית מלאכי
מהאסון של 7.10 קמה כיתת הכוננות בקריית מלאכי

במבט לאחור, הוא מסביר, לא היה מודע להיקף האסון: "אחד הדברים שהכי קשה לי איתם עד היום זה שלא הפנמתי את המסר כי לא הסתכלנו בחדשות - ראינו קצת בטלגרם שיש אירוע חמור אבל לא הבנו את התמונה. אני מאוד כועס על עצמי ומכה על חטא כי בתור איש צבא לשעבר, לא הבנתי שיש פה אירוע שמצריך גם אותי לקפוץ לשם לשטח ולהילחם על חיי מדינת ישראל אבל זה מצב נתון וכנראה שכך הקדוש ברוך הוא רצה".

"מאותו יום אנחנו עסוקים מסביב לשעון בהקמת כיתת הכוננות, להשיג לגיטימציה מהעירייה והמשטרה ועכשיו אנחנו על זה - ממקמים את מעגל האבטחה האזרחי, משמר העם, והרבה דברים יפים קורים פה עכשיו", הוא מספר בגאווה, "אני גם קצין ביטחון בעיר בני ברק, מנכ"ל של עמותת חסד". 

איך זה משתלב? בעבר, פלג מספר, גר שבע שנים בקריית מלאכי ועבד עם נוער בסיכון בפנימייה בעיר. "אחר כך עזבתי לחמש שנים לבני ברק, שם עבדתי בתור קצין ביטחון והקמתי את עמותת החסד. לפני ארבעה וחצי חודשים חזרתי לקריית מלאכי ואני עדיין עובד במשרה מלאה, במחצית מהזמן בבני ברק".

סרן במיל' אסף פלג, מפקד כיתת כוננות בקריית מלאכי
"לפני שחזרתי בתשובה, הייתי מפקד צוות מיוחד בדובדבן". סרן במיל' אסף פלג

"החזרה בתשובה התחילה במבצע ביחידה"

ופלג מוסיף ומספר: "לפני שחזרתי בתשובה, הייתי מפקד צוות מיוחד בדובדבן - בתקופת האינתיפאדה השנייה הקמתי את יחידת הפורצים של דובדבן, אותו צוות שממנו נפלו שלושה לוחמים בלחימה האחרונה. זה היה פרויקט רציני מאוד שלי ביחידה, שירתי ביחידה כמעט 5 שנים. הייתי מיועד להקמת פלגה ובחרתי להשתחרר - זה סיפור ארוך ועמוק".

אז, באותם ימים, החל תהליך החזרה בתשובה שלו: "החזרה בתשובה היא תהליך ארוך שהתחיל באיזשהו מבצע ביחידה, והמשיך בשלוש שנים בהודו, ואז בחזרה לארץ". על מראהו הוא מסביר: "אני בשבת הולך עם שטריימל, זה לבוש שבת. אני משויך לזרם החסידות הכלל-ישראלי. החזות החיצונית שלי בשבת היא חסידית-חרדית, אבל אני לא יכול לשייך את עצמי לחסידות אחת ספציפית".

"כמובן שחרדי שמתגייס יצטרך להקריב"

ובימים אלה הוא קורא לחרדים ולחסידים להירתם למאמץ הביטחוני: "אני קורא לאנשים להתחבר למקום שבו הם יכולים לתרום - אם זה אומר להתגייס לצבא באופן שבו שמכבד את אורח חייהם ודרכי חייהם ושבו גם הם יכולים לתרום במה שהם יכולים לעשות למדינה, אני תומך בזה מאוד. אנחנו חברה אחת שצריכה כרגע למצוא את נקודות הממשק שלנו, איך לפעול ביחד במשותף. אדם חרדי, אם הוא יכול להתגייס לצבא ולתרום באופן שמכבד את המציאות שלו - כמובן שהוא יצטרך להקריב מעצמו אבל זה העניין, זה מה שאנחנו נדרשים אליו".

"וזה לא רק בעניין של גיוס", הוא מוסיף. "הרי כולם יודעים מה היה בדרום ומה זק"א עשו שם - חברים שלי מכיתת הכוננות הם אנשי זק"א כבר הרבה שנים, ומה שהם עשו ב-7.10 וב-8.10 והלאה זה משהו שאני לא חושב שלוחמים ביחידות מיוחדות יכולים יכולים לעושת, לא יודע אם אני יכול לעשות דבר כזה. אז כל אחד נותן את חלקו במקום שבו הוא נמצא, ומה שחשוב שכולם ייתנו את חלקם כתף אל כתף ולב אל לב - בזה אני לגמרי מאמין".

ראש העיר קריית מלאכי אליהו זהר דיבר על כיתת הכוננות וחיזוק הביטחון של התושבים ואמר כי "אסף פלג לקח אחריות מהרגע הראשון של הלחימה ואני גאה בו. הקמנו בזכותו כיתת כוננות ובקרוב גם משמר העיר שיפעל גם בשגרה בשיתוף פעולה עם אגף הביטחון והמשטרה".