N12
פרסומת

"תן אש תן אש!": כך לוחמי שייטת 13 השתלטו על סופה

כוחות סדיר ומילואים הוזנקו במסוק עם ההודעה על חדירת המחבלים בשבת בבוקר • תחת אש הם נכנסו למוצב, ניהלו קרבות עם מחבלים - עד שחברו ללוחמים שהיו נצורים במוצב • מתחילת המלחמה חיסלו לוחמי היחידה מעל 60 מחבלים וחילצו בחיים 250 בני ערובה

ניר דבורי
פורסם:
הקישור הועתק

צה"ל פרסם הערב (חמישי) תיעוד דרמטי ממצלמות הקסדה של לוחמי שייטת 13 - בקרב שהתרחש על מוצב סופה שעליו השתלטו מחבלי חמאס במתקפת הפתע של חמאס ביום שבת. בתיעוד רואים את הלוחמים פורצים למוצב, יורים אין-ספור כדורים, זורקים רימונים, מחלצים את בני הערובה - ולבסוף לוכדים את המחבלים.

מחבל שבוי בידי כוחות שייטת 13 במוצב סופה
מחבל שבוי בידי כוחות שייטת 13 במוצב סופה | צילום: דובר צה"ל

מלחמה בעזה - סיקור N12

עם ההודעה על החדירה, הוזנקו לוחמי השייטת, בסדיר ובמילואים, במסוק והגיעו לאזור. הם עברו ביישובים ולחמו במחבלים תחת אש, ואחד המוקדים היה מוצב סופה. בנוסף, לוחמי השייטת פעלו גם בקיבוץ בארי, בכפר עזה, בסעד, במפלסים ובניר עוז.

 

אמל"ח שנתפס לאחר סיכול המחבלים במוצב סופה ע"י כוחו
אמל"ח שנתפס לאחר סיכול המחבלים במוצב סופה ע"י כוחות שייטת 13 | צילום: דובר צה"ל

במהלך הקרבות חיסלו לוחמי שייטת 13 למעלה מ-60 מחבלים המשויכים לארגון הטרור חמאס וחילצו כ-250 בני ערובה בחיים. במהלך הפעילות נעצרו 26 מחבלים, ביניהם סגן מפקד החטיבה הימית הדרומית של החמאס, מוחמד אבו ע'אלי.