השעון מתקתק? בצה״ל הבהירו כי התמרון הקרקעי בדרום הרצועה צפוי להימשך יותר מחודש, אך מארצות הברית כבר החלו להגיע מסרים על קביעת תאריך לנסיגה מסוימת של הכוחות ומעבר לפעולות ממוקדות בשטח הרצועה. מי שאמונים על העברת המסר הזה הם נציגי הממשל האמריקני שהגיעו השבוע לארץ כדי לדון עם ראש הממשלה וקבינט המלחמה על לוחות הזמנים של ישראל. בראש המשלחת שהגיעה היה גם ג׳ייק סאליבן, היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב. 

בריאיון ליונית לוי סיפר סאליבן השבוע על העמדה האמריקנית בנוגע להמשך הלחימה בעצימות גבוהה, ושיתף במחלוקת בין נתניהו לביידן על ״היום שאחרי״ - כלומר כיצד ינוהלו החיים בעזה אחרי השלמת היעד של מיטוט החמאס. יונית לוי וג׳ונתן פרידלנד דנים על ההבדלים בגישה הישראלית ובזו של האמריקנים, ובנוסף - מדברים על האופן שבו המלחמה נתפסת בעולם לעומת איך היא נתפסת בישראל, בין היתר בסוגיית ההפצצות של חיל האוויר בעזה. 

וגם - הדיון של השבוע שעבר בקונגרס האמריקני על האנטישמיות המתרחשת במוסדות החינוך המובילים בארצות הברית עורר סערה רבה, בעקבות חוסר היכולת של נשיאות שלוש אוניברסיטאות עילית להשיב על שאלות הנוגעות לשנאה כלפי יהודים. מאז הספיקה אחת מהן, ליז מגיל מ-MIT, להניח את המפתחות - אך עדיין נשמעת דאגה רבה בקרב הקהילה היהודית בארצות הברית ובעולם על מקומה של האקדמיה במאבק נגד ישראל. פרופ' יאשה מונק מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס, אחד מהקולות הבולטים בדיון על עליית הפופוליזם בעולם, מדבר על התופעה ההולכת וגוברת של אנטי-ציוניות שמתפתחת לכדי שנאה של ממש בתוך המוסדות, ועל העובדה שהסגל הבכיר באוניברסיטאות נהיה חלק מהמגמה הזו.