קבינט המלחמה התכנס אמש (חמישי), כשברקע הדיווחים האחרונים וההתפתחויות בדרך לעסקת חטופים. בעוד שישראל כבר שלחה תשובה להצעה הקטרית השבוע, ניסתה לשפר אותה ולהתעקש על שחרור כל הילדים ואימותיהם, יחיא סינוואר מעכב את המו"מ, לא מחזיר תשובות ברורות, וכשחוזרות תשובות - הן שקריות ומניפולטיביות.

ההחלטה הישראלית המתקרבת, שלפיה צריך ללכת על העסקה המדוברת שמוצעת: שחרור של 50 חטופים - ילדים ונשים, בתמורה לימי הפסקת אש, דלק וציוד הומניטרי ושחרור של כ-140-130 אסירות ביטחוניות ומחבלים בני נוער.

המחלוקת בדרג המדיני
המחלוקת בדרג המדיני

בהתייעצויות בישראל נרשמה בשתי היממות האחרונות מחלוקת: האם להתעקש על כל הילדים יחד עם כל אימותיהם, מתוך הבנה שזה יעצב את העסקאות הבאות?

המחלוקת בחדרים הסגורים

מצד אחד, שר הביטחון יואב גלנט, הרמטכ"ל הרצי הלוי וראש השב"כ רונן בר, שסוברים שצריך להמשיך עם הלחץ הצבאי, ומאמינים שהוא יכול לשפר את תנאי העסקה. עוד הם מדגישים כי הסכמה לעסקה הנוכחית פירושה ירידה מתחת לקו האדום שישראל הציבה, שהוא פירוק משפחות.

מצד שני, אריה דרעי והשרים בני גנץ וגדי איזנקוט, יחד עם ראש המוסד דדי ברנע, שדוחפים לעסקה בטענה שצריך לקחת מה שיש, משום שחלון ההזדמנויות קצר והלחץ הצבאי יכול גם להתהפך לכיוון לא טוב.

בסביבת ראש הממשלה מספרים שאתמול הוא נטה יותר לכיוון של שיפור העסקה על פני העסקה הקיימת, אך כיום הוא מתקרב להבנה שצריך ללכת על העסקה הקיימת ולא לקחת סיכונים. מאחורי הקלעים ישנו לחץ אדיר של כל המעורבים. גנץ ואיזנקוט שדוחפים לכיוון שלהם - עסקה כאן ועכשיו, גלנט שעומד על זה שאסור לאפשר לחמאס לפרק בין אימהות והילדים שלהם.