"נתניהו חייב ללכת הביתה היום": סערה בעקבות ריאיון מזכ"צ רה"מ לשעבר בחדשות 12
במערכת הפוליטית הגיבו לאמירותיו של אבי גיל • איזנקוט: "בזמן שמשפחות שלמות הפקידו בידיו את ביטחונן ואת גורל בניהן, בהן גם משפחתי, נתניהו הוליך שולל, רימה ומעל באמונה של מדינה שלמה" • בנט: "נתניהו ואנשיו פעלו לשינוי וזיוף רישומים ופרוטוקולים" • ליברמן: "קורא ליועמ"שית להורות על פתיחת חקירה מיידית נגד ראש הממשלה ואנשיו באשמת בגידה וקונספירציה"


הריאיון המיוחד ששודר הערב (חמישי) בחדשות 12 עם אבי גיל, המזכיר הצבאי לשעבר של ראש הממשלה, עורר הדים במערכת הפוליטית. יו"ר ישר איזנקוט תקף ופנה ליועמ"שית בדרישה לבדוק חשד לעבירות פליליות של ראש הממשלה, רה"מ לשעבר בנט טען כי "נתניהו חייב ללכת הביתה היום", יו"ר ישראל ביתנו ליברמן קרא ליועמ"שית לפתוח ב"חקירה על בגידה". נתניהו גלגל את האחריות: "אבי גיל ידע על המתקפה המתקרבת ובחר שלא להעיר את ראש הממשלה בזמן".
איזנקוט אמר בתגובה לריאיון: "בזמן שממשלת ישראל שלחה לוחמים אמיצים ומסורים לקרב במלחמה צודקת מאין כמוה פעם אחר פעם, בזמן שמשפחות שלמות הפקידו בידיו את ביטחונן ואת גורל בניהן, בהן גם משפחתי, נתניהו הוליך שולל, רימה ומעל באמונה של מדינה שלמה תוך סיכון ביטחון אזרחיה".
"זחוח מול האזהרות החוזרות שקיבל מבית ומחוץ, מזלזל בהתראות ותוכניות גופי הביטחון - הוא הגיע אל בוקר ה-7 באוקטובר. במהלכו, כשתושבי העוטף נלחמו על חייהם בידיים חשופות - עסקו ראש הממשלה וסביבתו בגיבוש מציאות אלטרנטיבית שתנקה אותו, מי שהתווה מדיניות 20 שנים והנהיג את ישראל בבוקר האסון, מאחריות לגדול המחדלים במדינת ישראל.
"נשים סוף להתנהלות העבריינית שלהם ותרבות השקר שהשרישו", המשיך. "כמי שעסק בביטחון ישראל כל חייו, אני קובע - המצאת תיאוריית הבגידה היא טירוף מערכות, מעילה באמון ומעידה על אי כשירות קיצונית. כל אדם שזו ההתנהלות המיוחסת לו - חובה שיעזוב מיד את החיים הציבוריים".

ראש הממשלה לשעבר ויו"ר ביחד נפתלי בנט הגיב: "נתניהו חייב ללכת הביתה היום. העדות של האלוף אבי גיל היא הוכחה נוספת שנתניהו נושא באחריות אישית וישירה לטבח ה-7 באוקטובר. בזמן שחיילנו נלחמו ביישובי העוטף והורים נלחמו כדי למצוא סימן חיים מילדיהם, נתניהו ואנשיו פעלו לשינוי וזיוף רישומים ופרוטוקולים".
הוא המשיך ואמר: "זו לא רק עדות המחייבת ועדת חקירה ממלכתית, אלא גם חקירה פלילית. לעם ישראל מגיע ראש ממשלה שקרב חייו יהיה עבור אזרחיו ולא על הסתרת האמת. ראש ממשלה שעוסק בטיוח וב'נרטיב' כשבנינו ובנותינו נרצחים, נשרפים ונחטפים - לא יכול להישאר עוד דקה אחת בתפקיד.
"מי יודע עכשיו כמה מסמכים זויפו? כמה הנחיות מצילות חיים נמחקו וכמה אנשים נפגעו בעקבות כך? מי יכול להבטיח שהאסון הבא כבר לא בדלת בגלל ההתנהלות העבריינית הזאת? את הכול נבדוק בוועדת חקירה ממלכתית שתקום מיד עם הקמת הממשלה הבאה".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד כתב ב-X בתגובה לריאיון: "האמת שעלתה בעדותו של האלוף אבי גיל פשוטה ובלתי ניתנת לערעור: נתניהו הוזהר והתעלם, ומאז הוא מתחמק מאחריות, מתבכיין שלא העירו אותו ועושה הכול כדי לשכתב את ההיסטוריה. אם הוא יישאר בתפקיד, יהיו עוד 7 באוקטובר והילדים שלנו לא בטוחים".
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן קרא לחקור באופן מיידי את נתניהו ואנשיו: "אני קורא ליועצת המשפטית לממשלה להורות על פתיחת חקירה מיידית נגד ראש הממשלה ואנשיו באשמת בגידה וקונספירציה. אני קורא לרמטכ"ל למנוע כל ניסיון להשתמש בצה"ל לצרכים פוליטיים, אך ורק כדי לשנות את סדר היום הציבורי רגע לפני בחירות".
יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן כתב ב-X: "זו רעידת אדמה. עדותו של האלוף (מיל') אבי גיל היא מהחמורות שנשמעו בישראל. האשמה והאחריות של נתניהו לטבח של 1,200 וחטיפתם של 251 אנשים, מעולם לא הייתה ברורה יותר. נתניהו פשע פשע חמור כנגד תושבי העוטף, שורדי השבי ועם ישראל כולו".
עוד כתב גולן: "האיש שישב לצידו, השתתף בדיונים ותיעד את החלטותיו, מעיד על שלל אזהרות ביטחוניות שנתניהו התעלם מהן, המלצות צבאיות לפעול נגד חמאס שהוא סיכל, וזיוף פרוטוקולים של השיחות בבוקר הטבח.
"אני קורא ליועצת המשפטית לממשלה להורות על חקירה פלילית מקיפה של החשדות, לרבות בדיקת מעורבותם ואחריותם של כל הגורמים בלשכת ראש הממשלה, עד לדרג הבכיר ביותר. יש להבטיח מיד את שימור כל ההקלטות, הפרוטוקולים והמסמכים המקוריים. נתניהו חייב לתת דין וחשבון על ההחלטות שהתקבלו לפני הטבח ועל כל ניסיון אפשרי לשבש את בירור האחריות לאחריו.
"אנחנו נחליף אותם ונקים ועדת חקירה ממלכתית עצמאית, נחשוף את מלוא העובדות ונוודא שאיש מהאחראים לא יוכל לחמוק מבירור אחריותו לאסון הכבד בתולדות ישראל".