N12_ZIKARON
פרסומת

שלוש שנים למתקפה: כ-4,000 ממחבלי 7 באוקטובר חוסלו, המצוד נמשך

נתונים שנחשפו בדיון הקבינט המדיני-ביטחוני משרטטים את תמונת המצב במערכה נגד מחבלי חמאס: רוב הפושטים סוכלו, אך כ-2,000 עדיין בחיים • ראש אמ"ן הדגיש כי המאמץ המודיעיני לאיתורם נמשך מסביב לשעון • ראש השב"כ הזהיר מפני תוכניות חמאס להוציא לפועל פיגוע משמעותי סביב מועד הבחירות

ירון אברהם
פורסם:
מחבלים ב-7 באוקטובר
כ-2,000 מחבלים עדיין מוגדרים "פעילים". מחבלים שחדרו לישראל מעזה ב-7 באוקטובר | צילום: MOHAMMED ABED/ AFP via Getty Images
הקישור הועתק

שלוש שנים לאחר הטבח בעוטף עזה ב-7 באוקטובר, מערכת הביטחון מציגה תמונת מצב עדכנית לגבי סגירת המעגל נגד מבצעי המתקפה: ראש אגף המודיעין, האלוף שלומי בינדר, חשף אמש בפני שרי הקבינט המדיני-ביטחוני כי כוחות הביטחון חיסלו עד כה כ-4,000 מתוך כ-6,000 המחבלים שפשטו לשטח ישראל בשבת השחורה.

ראש אמ"ץ אמר במהלך הדיון לשרים כי המערכה לטיהור המנהרות בעיצומה. הוא אמר שצהל טיהר 95% מהמנהרות בין הקו הצהוב לגבול.

סגירת מעגל מתמשכת: המצוד אחר יתר הפושטים

הנתונים שהציג ראש אמ"ן משקפים פגיעה ישירה בכשני-שלישים מסך כל הכוח המבצעי של חמאס וארגוני הטרור הנוספים שחצו את הגדר באותה שבת. לדברי בינדר, הפעילות נגד המעורבים אינה מוגבלת למפקדים הבכירים בלבד, אלא מתמקדת גם באחרון הפעילים הזוטרים שהשתתפו בחדירה ליישובים, בביצוע מעשי הרצח ובביזה.

מחבלי חמאס בעזה
המלאכה רחוקה מלהסתיים. מחבלי חמאס בעזה

עם זאת, באמ"ן מדגישים כי המלאכה רחוקה מלהסתיים. כ-2,000 מחבלים מתוך אלו שחדרו לישראל עדיין מוגדרים כיעדים פעילים. המאמץ המודיעיני של אגף המודיעין והשב"כ לאיתורם ברחבי רצועת עזה מתנהל ברציפות, תוך הצלבת מידע מודיעיני, חקירות עצורים ואיסוף טכנולוגי מתקדם, במטרה לפגוע בכל מי שנטל חלק באירועי 7 באוקטובר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לנושא במהלך טקס הזיכרון הממלכתי לזכר חללי המלחמה, והצהיר כי המרדף אחר מבצעי הטבח והמחזיקים בחטופים יימשך. "יש עוד משימות לפנינו. בעזה לא יהיה שום שלטון של חמאס, כל מי שהחזיק בחטופינו - חי על זמן שאול. יום יום אנחנו באים חשבון עם המרצחים השפלים הללו", אמר. "בלבנון, נמשיך להכות בחיזבאללה וניצור סיכוי לשלום. באשר לאיראן, לא נאפשר למשטר האימים בטהראן לאיים על קיומנו".

פרסומת

התרעת השב"כ: ניסיונות פיגוע ברקע מערכת הבחירות

לצד הדיווח על תוצאות המצוד נגד מבצעי הטבח, הדיון בקבינט עסק גם באיומים המבצעיים המיידיים. ראש השב"כ, דוד זיני, הציג לשרים התרעה מודיעינית ממוקדת ומדאיגה: על פי המידע שבידי השב"כ, חמאס פועל במאמץ מואץ להוציא לפועל מתקפה מורכבת או פיגוע חטיפה נקודתי.

לפי ההערכות שהוצגו, בארגון הטרור שואפים לתזמן את הפעולה סמוך למועד הבחירות הקרוב או בטווח הזמן המיידי שלאחריהן, מתוך כוונה לייצר הד תודעתי רחב, לשבש את סדר היום הפוליטי והביטחוני בישראל ולהשפיע על המציאות המבצעית. במערכת הביטחון נערכים לסיכול הניסיונות הללו ומקיימים היערכות מוגברת בכלל הגזרות.

פרסומת

ראש השב"כ דוד זיני- מגזין N12
התרעה מודיעינית ממוקדת ומדאיגה. ראש השב"כ דוד זיני | צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90

הצגת הנתונים בפני הקבינט מגיעה ערב יום הזיכרון הממלכתי לאירועי 7 באוקטובר. היום התקיימו הטקסים הממלכתיים לציון יום הזיכרון לטבח. בשעה 06:29, שעת תחילת הטבח, הורדו לחצי התורן דגלי המדינה המוצבים במוסדות הלאומיים. הטקסים התקיימו במעמד ראש הממשלה נתניהו, נשיא המדינה יצחק הרצוג, נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, יו"ר הכנסת חה"כ אמיר אוחנה, הרמטכ"ל אייל זמיר, המפכ"ל דני לוי, ראש השב"כ דוד זיני וראש המוסד רומן גופמן.

בטקס שהתקיים לזכר נרצחי הטבח, יעקב, אביו של תום גודו ז"ל, צעק לעברו של ראש הממשלה נתניהו בזמן נאומו: "בושה, לא הגנת על הבן שלי ב-7 באוקטובר". גודו סיפר לאחר מכן כי אמר לו את הדברים גם ביום השנה הראשון לזכר הטבח: "הדם של הבן שלי, ושל עוד 1,200 נרצחים ביום אחד, על ידיו ועל ראשו. אף אחד לא הגיע אלינו, לא הודיע לנו שתום נהרג".