בצה"ל הזהירו את הלוחמים: חמאס עלול לפתוח בירי
לפי ההנחיות שהועברו לכוחות, חמאס עלול לפגוע בכוחות צה"ל ולנסות לטעון שהצבא הוא זה שהפר את הכללים המוסכמים • בצבא החלו לתעד הפרות של חמאס - ולדווח עליהן לאמריקנים • פרסום ראשון


כוחות צה"ל שנמצאים בקו הצהוב ברצועת עזה הונחו להתכונן לאפשרות של ירי תגובה של חמאס - ירי צלפים או כל אירוע פחע"י אחר, כך פרסמנו אמש (ראשון) ב"מהדורה המרכזית". הירי עלול להתבצע בשל פעולות שבחמאס רואים כהפרה של צה"ל.
כוחות צה"ל פועלים מעבר לקו הצהוב רק כשהם מזהים הפרה של ההסכם בידי מחבלי חמאס, ולכן המהלך של ארגון הטרור הוא ניסיון לשנות את הנרטיב. בשטח כבר רואים את התעוזה של חמאס. אם בעבר ארגון הטרור שלח רק נשים וילדים לאזור הקו הצהוב - היום כבר המחבלים עצמם מתקרבים אל הקו הנפיץ ברצועת עזה.
אתמול גם פרסמנו על שתי תקריות שהתרחשו בסוף השבוע האחרון. ביום שישי, 6 מחבלים של חמאס חצו את הקו הצהוב כדי לגנוב ציוד של צה"ל. כוחות שהיו בקו הצהוב במארב הונחו לתקוף את החוליה הזו. כנראה שהם לא הצליחו לפגוע בהם, והמחבלים נסוגו חזרה אל מעבר לקו הצהוב.
ביום שבת, שני מחבלים נוספים חצו את הקו הצהוב כדי לגנוב צינורות. אחד המחבלים חוסל והשני נפצע, ככל הנראה באופן קשה.

המסר שעבר לכוחות בשטח: על כל איום שנמצא בתוך הקו הצהוב יש להגיב באופן מיידי ולחסל מחבלים שמהווים איום. לפי ההנחיות שקיבלו בפיקוד הדרום, עליהם לעמוד במספר פרמטרים כדי לפגוע במחבלים מעבר לקו הצהוב. הפרמטר המשמעותי ביותר הוא הנזק האגבי, כשיש לוודא שלא פוגעים באזרחים בלתי מעורבים.
במקביל, בצה"ל החלו לתעד את ההפרות של חמאס, עשרות כאלה בכל יום. בין ההפרות שתועדו והועברו לאמריקנים ולמועצת השלום: תנועה של מחבלים חמושים, הנחת מטענים, ניסיון לחציית הקו הצהוב, הצבת מחסומים בשטח וייצור אמל"ח בזמן הפסקת האש.
מפורום "עוטף ישראל" נמסר: "חמאס מנצל את ההפסקה וחוזר להתחמש. אסור לאפשר להם להזרים כוות או נשק. צריך לפרק ולמוטט את המהלך הזה".
