N12
פרסומת

פלאשבק לעוטף: 4 עפיפונים חצו מרצועת עזה – בישראל מכילים, התושבים זועמים

ביממה האחרונה זוהו מספר עפיפונים ששוגרו מרצועת עזה ונחתו בשטח ישראל • במערכת הביטחון בודקים אם מדובר באיסוף מודיעין או בבלוני תבערה ונפץ • התושבים וראשי הרשויות מזהירים מחזרה לתפיסת 6 באוקטובר: "כך מתחילה הסלמה, אסור להבליג"

אלמוג בוקר
איתי גל-און
ואיתי גל-און
N12
פורסם:
הקישור הועתק

חשש מהסלמה מחודשת בגבול הדרום: ביממה האחרונה זוהו לפחות ארבעה עפיפונים שחצו את הגדר מרצועת עזה ונחתו בשטחי מועצות אזוריות בעוטף עזה. האירועים עוררו דריכות רבה בקרב גורמי הביטחון והתושבים, שמביעים חשש כבד מחזרתם של מראות העבר ודפוס הפעולה המוכר של טרור העפיפונים והבלונים.

בעקבות השיגורים, הופצו באחד היישובים בעוטף הודעות אזהרה לתושבים, בהן נקרא הציבור לגלות ערנות מרבית ולא להתקרב או לגעת בחפצים חשודים, בשל חשש למטעני חבלה או חומרי בעירה שעלולים להיות מוצמדים לכלים אלו.

4 עפיפונים חצו מעזה
4 עפיפונים חצו מעזה | צילום: לפי סעיף 27 א'

החשד: איסוף מודיעין או ניסוי כלים

במערכת הביטחון מעריכים כי ארגון הטרור חמאס, שמחזיק עדיין בשליטה ברצועה, עומד ישירות מאחורי השיגורים. אחד המאפיינים החריגים שנבדקים כעת נוגע לשימוש בחוטים ארוכים במיוחד המחוברים לעפיפונים. על פי ההערכות, ייתכן שמדובר בניסיון לאיסוף מודיעין (מל"מ) לקראת פעולות נוספות, או בניסוי כלים לקראת שימוש עתידי ברחפני סיב – אמצעי לחימה המוכר היטב מהחודשים האחרונים בגזרה הצפונית מול לבנון.

4 עפיפונים חצו מעזה
4 עפיפונים חצו מעזה | צילום: לפי סעיף 27 א'

ביקורת בעוטף: "אפס תגובה – חוזרים להכיל"

למרות חציית העפיפונים, נכון לשעה זו ישראל לא הגיבה צבאית לשיגורים ומקיימת מדיניות של הכלה. התנהלות זו מעוררת זעם ותסכול עמוק בקרב תושבי העוטף וההנהגה המקומית, המתריעים מחזרה לקונספציה של הימים שקדמו ל-7 באוקטובר.

פרסומת

"כך בדיוק מתחילה שוב הסלמה – אסור לנו שוב להתעלם ולהכיל", מזהירים התושבים. ראש מועצת שער הנגב הצטרף לקריאות ודרש מהדרג המדיני ומצה"ל לפעול בתקיפות: "אם רוצים לשים סוף לתופעה כשהיא רק מתחילה, חייבים לגדוע אותה בשלב הראשוני ולתקוף בעוצמה על כל עפיפון".

מחבלי חמאס
מחבלי חמאס | צילום: AP

במקביל לאירועים בגבול, נמשכת הפעילות המבצעית של צה"ל בעומק הרצועה. זמן קצר קודם לכן חוסל מפקד פלוגה בחמאס בעקבות מידע מודיעיני מדויק. המחבל שחוסל קידם מתווי טרור נגד כוחות צה"ל והיה מעורב בניסיונות שיקום מערך התת-קרקע והמנהרות של ארגון הטרור.