תיעוד בלעדי מהקרב ברכס עלי טאהר: לוחמי אגוז מול מחבלי חיזבאללה
רגעי ההיתקלות הלילית בסבך כפי שנקלטו במצלמות • התיעוד חושף ירי מסיבי ומראה גם את רגעי הטיפול הרפואי במפקד פלגה שנפצע בחילופי האש

החדשות בקצרה:
- לוחמי יחידת אגוז פעלו נגד מחבלי חיזבאללה ברכס עלי טאהר.
- "הלילה תהיה היתקלות": לוחמי אגוז בתיעוד בלעדי מהקרב בלבנון.
- רס"ן ב' נפצע בחילופי אש מטווח קצר עם מחבלים שזוהו בסבך.
- המחבל שירה במפקד הפלגה חוסל על ידי המארב כשניסה להימלט.
- הפרמדיק רס"ל י' העניק טיפול רפואי למפקדו תחת אש כבדה.
- המשימה על הרכס הושלמה בשבוע שעבר והמנהרות שבו פוצצו.
"אנחנו ממשיכים בתנועה ומבינים שקורה פה משהו הלילה. הלילה הזה הוא לילה שונה. הלילה תהיה היתקלות", כך סיפר רס"ן ב' על התיעוד הבלעדי ששודר אמש (רביעי) ב"מהדורה המרכזית" מהקרב בין לוחמי אגוז למחבלי חיזבאללה ברכס עלי טאהר.

התיעוד חושף את רגעי הקרב הלילי של הלוחמים, החל מהתנועה המתוחה בחשכה ועד לחילופי האש מטווח של מטרים בודדים. רס"ן ב', מפקד פלגה ביחידה, הסביר כי המשימה המקורית הייתה להתקין מצלמות על הרכס לאחר פיצוץ המנהרות באזור ב-30 ביולי. אולם, בעקבות הבנה כי מחבלים מנסים לצאת החוצה בשל מחסור באוכל ומים, שונתה השיטה למארב צלפים.

המפגש בסבך: "שמעתי קולות בערבית"
בתיעוד נראים הלוחמים כשהם במארב בתוך חורשת סבך. סגן ש', מפקד צוות ביחידה, תיאר את הקולות שנקלטו: "אחרי משהו כמו רבע שעה אני מתחיל לשמוע קולות בערבית. אין איזה קיר שחוצץ בינך לבין הרעשים שאתה שומע, אתה פשוט נמצא בתוך הלילה. אתה יודע להבחין מאיזה כיוון הם, אם זה דמות אחת או מספר דמויות, אבל מעבר לזה אתה לא יודע".

המצלמות תיעדו את רגע פתיחת האש המסיבית. "זיהיתי אותם בטווח של שבעה מטרים מאחורי העצים", שחזר רס"ן ב', מפקד הפלגה. המחבל שירה לעבר המפקד ופצע אותו ניסה להימלט חזרה לעבר פיר מנהרה, אך חוסל על ידי מארב הצלפים שהמתין במקום. "קבענו שברגע שמישהו פותח באש אז כולם פותחים באש. זה היה רגע שברירי שפתאום כל הכוחות פותחים באש מאוד מסיבית", הוסיף סגן ש'.
טיפול רפואי תחת אש
אחד הרגעים הדרמטיים בתיעוד מציג את הטיפול הרפואי ברס"ן ב' שנפצע בקרב. רס"ל י', פרמדיק ביחידה, מגיע למפקדו ומניח חסם עורקים. "הדבר היחידי שאני רואה מול העיניים זה להגיע כמה שיותר מהר לפצוע", סיפר י'. "פתאום אתה מבין שעכשיו אני זה שאחראי עליו, אפילו שבדרך כלל הוא זה שאחראי עליי ונותן לי פקודות, כל האירוע משתנה וכרגע אני זה שמחליט עליו ואני אומר לו מה עושים", שיתף י'.

למרות הפציעה, ב' המשיך לדחוף את לוחמיו קדימה. סגן ש' תפס את הפיקוד על הכוח והוביל את המשך המשימה על הרכס. המשימה הושלמה סופית בשבוע שעבר כאשר לוחמי אגוז פוצצו את הרכס כולו. "הנחישות של כולם להרים את הראש למעלה, זה סיפורו של רכס עלי טאהר", סיכם ב' את התיעוד מהקרב.
