עימות בין צה"ל למשטרה: שלושה ישראלים חצו לסוריה - גורמים במשטרה: "לא הועברו אלינו עצורים, הדיווח תמוה"
בצה"ל טענו כי שלושה אזרחים חצו את הגבול בחרמון והועברו לטיפול משטרתי תוך קריאה "למיצוי הדין", אך במשטרה מביעים תדהמה: "לא ידוע לנו על כל אירוע. הקריאה למיצוי הדין תמוהה"


מבוכה ועימות פומבי שנרשמו הלילה (בין שני לשלישי) בין צה"ל לבין משטרת ישראל, מעלים סימני שאלה קשים בנוגע לתיאום בין גופי הביטחון. במרכז הסערה: הודעת דובר צה"ל על חציית גבול לסוריה של שלושה אזרחים ישראלים, שנתקלה בהכחשה גורפת ובתדהמה מצד המשטרה.
ראשיתו של האירוע הלילה במרחב החרמון, כאשר שלושה אזרחים ישראלים חצו את הגבול לשטח סוריה. כוח צה"ל שקפץ לנקודה פעל לאיתורם והשיב אותם לשטח הארץ.

בהודעה רשמית שפרסם דובר צה"ל נמסר כי האזרחים עוכבו והועברו להמשך טיפול המשטרה, תוך גינוי חריף של המעשה: "מדובר בהפרעה חמורה לפעילות המבצעית וסכנה לביטחון הכוחות. גורמי אכיפת החוק נדרשים למצות את הדין עם המעורבים במטרה למנוע חזרה על תופעה זו".
במשטרה משיבים אש: "לא הועבר שום אדם"
אלא שהדרמה האמיתית החלה כאשר גורמים במשטרה הביעו תדהמה למשמע הודעת צה"ל. במשטרה טוענים בתוקף כי לא ידוע להם על כל אירוע של חציית גבול במהלך הלילה, ומבהירים באופן חד-משמעי כי צה"ל כלל לא פנה אליהם ולא העביר לידיהם אף אדם שנעצר או עוכב.
"תמוהה הקריאה של צה"ל לגורמי אכיפת החוק למצות את הדין עם המעורבים, שכן לא ידוע לנו על אירוע או על מעורבים כלשהם", אמרו גורמים במשטרה בתגובה חריפה בשיחה עם N12. הטיעון המשטרתי מדגיש את הפער: כיצד נדרשת המשטרה למצות את הדין ולהגיש כתבי אישום על עבירה פלילית, כאשר הצבא אפילו לא דיווח לה על האירוע ולא מסר את החשודים לידיה?