N12
פרסומת

ניסיון חטיפת נשק ביישוב מצד שבגוש עציון

שבוע אחרי הפיגוע בשומרון שבו נרצחו בניהו מלט ויובל עזרא - ניסיון חטיפת נשק נוסף ביו"ש • כוח צה"ל הוקפץ למקום לאחר שהתפתח חיכוך בין פלסטינים למתנחלים • הכוח הגיב בירי לעבר המחבל, אין נפגעים לכוחותינו

ניצן שפירא
פורסם:
אזור הגבול
פעילות כוחות צה"ל ביו"ש אילוסטרציה | צילום: MENAHEM KAHANA/AFP via Getty Images
הקישור הועתק

ניסיון נוסף של חטיפת נשק ביו"ש: כמה מחבלים פלסטינים ניסו לחטוף היום (שישי) נשק של לוחם צה"ל, סמוך ליישוב מצד שבגוש עציון. הכוח הגיב במהירות והצליח לסכל את ניסיון החטיפה. אחד המחבלים נפצע מירי הכוחות - אין נפגעים לכוחות צה"ל.

בשבוע שעבר נרצחו בפיגוע הקטלני בפאתי הכפר תל רס"ר (במיל') בניהו מלט ורס"ן יובל עזרא מהרצליה. האירוע החל כחיכוך אלים בין עשרות פלסטינים לקבוצת מטיילים ישראלים שטיילה באזור ללא תיאום מראש עם כוחות הביטחון. במהלך העימות הוקפצה למקום כיתת הכוננות של חוות גלעד, ואחד המחבלים הצליח לגנוב את נשקו של מלט מהחווה ולפתוח באש קטלנית לעבר הנוכחים, עד שחוסל בידי מפקד כוח צה"ל שהגיע לזירה.

אירוע נוסף התרחש במהלך השבת האחרונה - כשלוחם שהיה בחופשה הותקף בעת שטייל בסוסיא. על פי הדיווחים הראשוניים, כמה פלסטינים רצו לעברו, הכו בו וחטפו את נשקו האישי. במהלך סריקות של צה"ל, אותר הנשק של הלוחם ונעצרו ארבעה פלסטינים שהיו מעורבים באירוע. אחד מהם הסגיר את עצמו לכוחות המנהל האזרחי ביום שני האחרון.