שר הביטחון כ"ץ מזהיר את חמאס: "אם ייחטף חייל או אזרח ישראלי - העיר עזה כולה תפונה"
השר כ"ץ נאם בטקס האזכרה הממלכתי לחללי מלחמת יום הכיפורים והבהיר לחמאס: "לא ניסוג מהקו הצהוב בעזה כל עוד חמאס לא יסולק והרצועה לא תפורז" • כ"ץ התייחס למערכה נגד איראן: "חיסלנו את ח'אמנאי והסרנו את איום ההשמדה הגרעיני" • "המלאכה לא תמה, אם נצטרך נכה גם בפעם השלישית", הדגיש שר הביטחון


החדשות בקצרה:
- שר הביטחון ישראל כ"ץ נאם בטקס האזכרה לחללי מלחמת יום הכיפורים.
- השר כ"ץ: "אם ייחטף חייל או אזרח ישראלי - העיר עזה כולה תפונה".
- כ"ץ הזהיר את חמאס ותומכיו מפינוי מיליון תושבי עזה דרומה.
- "הסרנו את איום ההשמדה הגרעיני וחיסלנו את ח'אמנאי", אמר השר.
- שר הביטחון הבהיר כי ישראל לא תיסוג מהקו הצהוב עד לפירוז עזה.
- כ"ץ: "אם נצטרך נכה בפעם השלישית עד להפלת משטר הטרור באיראן".
שר הביטחון ישראל כ"ץ נאם היום (שלישי) בטקס האזכרה הממלכתי לחללי מלחמת יום הכיפורים בהיכל הזיכרון בהר הרצל. במהלך הנאום שלח כ"ץ אזהרה לארגון חמאס ולתומכיו, על רקע "כוונות ומידעים שונים שהצטברו". השר הצהיר כי חטיפת ישראלי תוביל לפינוי המוני של העיר עזה, והבהיר כי ישראל תמשיך לפעול עד להשגת פירוז מוחלט של הרצועה.
כ"ץ השווה את המערכה הנוכחית למלחמה שהתרחשה לפני 53 שנים. "גם היום אנחנו נמצאים במערכה למול מי שמבקשים להשמיד אותנו", אמר השר. "הם לא הצליחו ב-1973, והם לא יצליחו בכך גם היום. כלקח ממלחמת יום הכיפורים, היכינו פעמיים את איראן במכות מנע עוצמתיות, הסרנו את איום ההשמדה הגרעיני וחיסלנו את ח'אמנאי".
הוא הוסיף כי צה"ל הרס יכולות אסטרטגיות שהחזירו את איראן שנים רבות לאחור, אך הבהיר: "המלאכה עוד לא תמה ואם נצטרך נכה גם בפעם השלישית עד להפלת משטר הטרור וסילוקו".

באשר למצב ברצועת עזה, השר הבהיר כי ישראל לא תיסוג מ"הקו הצהוב" לקווי היערכות חדשים בתוך עזה כל עוד חמאס לא יסולק והרצועה לא תפורז מנשק ומנהרות. כ"ץ תיאר את המציאות בשטח ואמר כי צה"ל ערוך כיום בלבנון, בסוריה ובעזה באזורי ביטחון עוצמתיים מעברו השני של הגבול, כחלק מהלקחים מאירועי 7 באוקטובר.
לדבריו, אזורים אלו ריקים מתושבים וצה"ל מקים בהם מוצבים ומשמיד תשתיות טרור מתחת ומעל לפני הקרקע, כולל בתים ששימשו כמוצבי טרור. השר התייחס לאפשרות של חטיפות נוספות ואיים בצעדים חסרי תקדים. "אם ייחטף חייל או אזרח ישראלי אחד - העיר עזה כולה, על בתיה ומגדלי הטרור שלה, תפונה דרומה ממיליון תושביה", הזהיר כ"ץ.
הוא ציין כי הפעולה תתבצע כפי שנעשה ב"מרכבות גדעון ב'" ותטופל באותה דרך שבה טופלו רפיח ובית חאנון ו-70% משטחה של עזה. "זו השפה שארגוני הטרור הג'יהאדיסטים בעזה ובלבנון מבינים", הסביר. "פינוי האוכלוסייה, השמדת התשתיות ולקיחת השטח".

שר הביטחון התייחס בסיום דבריו לחשיבות הנצחת הנופלים ואמר כי הישגי המדינה בשדה הקרב ובזירה המדינית הושגו בזכות גבורת לוחמי צה"ל ואנשי מערכת הביטחון. "בעוד אלפי שנים יזכרו בני עמנו את לוחמי ישראל שנפלו בהגנה על המולדת", אמר השר. "הם יזכרו את גבורתם ואת המחיר ששילמו כדי להבטיח את קיומה, את ביטחונה ואת עתידה של מדינת ישראל".
מדיניות הסיכולים הממוקדים בעזה
במהלך השבועות האחרונים בצה"ל ובחיל האוויר בפרט פעלו על מנת לחסל בכירים בארגון הטרור הרצחני חמאס, שמנסה להשתקם מהמכות הקשות שספג בשנים האחרונות.
ב-11 בספטמבר חוסל מח"ט ח'אן יונס, מחמד יאזורי, יחד עם מ"פ ומחבל נוסף בחמאס. יאזורי פעל להוצאת מתווי טרור לפועל נגד כוחות צה"ל וחוסל בתקיפה. צה"ל עדכן כי המחבל פרח חאמד, שרצח בין היתר את בעלה של חברת הכנסת לימור סון הר-מלך באינתיפאדה השנייה, חוסל בתקיפה ממוקדת בעזה. הוא שימש בעבר כבכיר בתשתית 'מטה הגדה' והשתתף בלחימה נגד כוחות צה"ל במהלך המלחמה. חאמד שוחרר במסגרת עסקת שליט.
כמה ימים לאחר מכן, חוסל מח"ט רפיח וראש מערך המבצעים בחמאס, נאא'ל אבו עביד. אבו עביד חוסל לאחר שבפיקוד הדרום עקבו אחרי תנועותיו במשך זמן רב, ובסופו הצליחו למקם אותו ולבצע תקיפה מוצלחת.

למרות רצף החיסולים של צה"ל ברצועת עזה, בחמאס לא מתכוונים להגיב בפעולה נגד ישראל. ההחלטה המפורשת שהתקבלה בארגון הטרור נובעת מהחשש הכבד מתגובה ישראלית, אך עם זאת, מטען נפץ הופעל נגד כלי הנדסי במרחב הקו הצהוב רק ביממה האחרונה, באירוע שהסתיים ללא נפגעים וצה"ל תקף בעוצמה ברצועה בתגובה.
