אזעקות הופעלו בחיפה והקריות בעקבות שיגורים מלבנון. מדובר בגל שיגורים נוסף, דקות בודדות לאחר ירי של חיזבאללה לעבר יישובים בגליל התחתון, עמק יזרעאל ובוואדי ערה. פיקוד העורף הודיע כי שני המטחים הסתיימו וכי ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים.
אחרי רצף השיגורים מאיראן: מטחים מלבנון לעבר חיפה והגליל התחתון
גורמים אמריקנים רשמיים אישרו כי מטוס קרב אמריקני הופל באיראן • גורם ישראלי: אחד מאנשי הצוות האמריקניים שהופל באיראן - חולץ • איראן ביצעה שלושה גלי שיגורים לצפון, כאשר במקביל צה"ל תקף בטהראן ובביירות • דיווח: מטוס קרב נוסף נפל במפרץ הפרסי, הטייס חולץ צה"ל: כ-15 מחבלי חיזבאללה חוסלו מהאוויר בדרום לבנון • כל העדכונים

תקציר האירועים
- בפעם השלישית בתוך שעה: שיגורים מאיראן לצפון
- גורם ישראלי: אחד מאנשי הצוות האמריקניים שהופל באיראן - חולץ
- צה"ל תוקף במקביל - בטהראן ובביירות
- בארה"ב מאשרים: מטוס קרב אמריקני הופל באיראן, גורל הצוות לא ברור
- טיל מצרר מאיראן שוגר לצפון; גבר כבן 70 נפצע קל מרסיסים
מפת האזעקות המתעדכנת
יום שישי, 03.04.26
עוד שיגורים מלבנון: אזעקות בחיפה והקריות
דיווח על תקיפות נרחבות כעת בטהראן ובכרג'
בעקבות שיגורים מלבנון: אזעקות בצפון ובוואדי ערה
אזעקות הופעלו באזורים נרחבים בצפון הארץ ובוואדי ערה, בעקבות שיגורים מלבנון. מדובר על מספר שיגורים בודדים, חלק מהם יורטו וחלק נפלו בשטחים פתוחים. בשלב זה לא התקבלו קריאות במוקד החרום 101 של מד"א, לא על נפילות ולא על נפגעים.
טראמפ: הפלת המטוס לא תשפיע על המו"מ
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בראיון טלפוני ל-NBC News: "הפלת מטוס הקרב האמריקאי מעל איראן לא תשפיע כלל על המשא ומתן עם טהראן. זה מלחמה. אנחנו במלחמה".
חיזבאללה שיגר רקטה שנפלה במוצב יוניפי”ל בדרום לבנון
צה"ל זיהה מוקדם יותר היום שיגור שבוצע על ידי חיזבאללה שנפל בתוך מוצב של כוח יוניפי"ל במרחב אל-עדייסה שבדרום לבנון. כתוצאה מהשיגור נפגעו שלושה אנשי או"ם, מהם שניים באורח קשה. מבדיקה של מסלול השיגור עולה באופן ברור כי הירי בוצע על ידי חיזבאללה.
דיווח: מטוס קרב נוסף נפל במפרץ הפרסי היום, הטייס חולץ
מטוס קרב אמריקני נוסף נפל במפרץ הפרסי היום - כך דווח בניו יורק טיימס.לפי הדיווח, הטייס חולץ בשלום. מדובר במטוס תקיפה מסוג A-10 שנפל סמוך למצר הורמוז בערך באותו הזמן שמטוס ה-F15 הופל.
ב-Newsmax דיווח כי איראן פגעה במסוק בלאקהוק שהשתתף במאמצי החיפוש אחר צוות ה-F15 שהופל. אין נפגעים אמריקנים באירוע. בפוקס הוסיפו דיווח דומה.
אזעקות בגליל העליון בשל שיגורים מלבנון
רקטות שוגרו מלבנון לעבר אביבים ויראון שבגליל העליון. פיקוד העורף עדכן כי האירוע הסתיים, וכי השוהים במרחב המוגן יכולים לצאת.
שיגורים נוספים מאיראן לצפון נפלו בדרך
שיגורים נוספים מאיראן לעבר הצפון לא הגיעו לשטח ישראל, ונפלו ככל הנראה בלבנון. לא הופעלה אזעקה.
דיווח: איראן הודיעה רשמית שאינה מוכנה להיפגש עם אמריקנים בקרוב
דיווח בוול סטריט ג'ורנל: איראן הודיעה רשמית למתווכים כי אינה מוכנה להיפגש עם גורמים אמריקנים באסלאמאבאד בימים הקרובים, וכי הדרישות האמריקניות אינן מקובלות עליה.
עוד לפי הדיווח, טורקיה ומצרים ממשיכות לפעול למציאת דרך להתקדמות, ובוחנות מקומות חלופיים לשיחות - כולל דוחא, בירת קטאר, או איסטנבול - לצד הצעות חדשות שנועדו להתגבר על המבוי הסתום. אך נכון לעכשיו - המגעים להפסקת אש הגיעו למבוי סתום.
בפעם השלישית בתוך שעה: שיגורים מאיראן לצפון
טילים נוספים שוגרו מאיראן לעבר הצפון, בפעם השלישית בתוך שעה. אחד מהטילים בעל ראש קרב מתפזר. במקביל, חשד לחדירת כטב"ם לגליל העליון. לא ידוע על נפגעים. סריקות בנמל חיפה בעקבות דיווחים על נפילת רסיס במקום. פיקוד העורף עדכן כי ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים.
דובר צה"ל במסר לפני כניסת השבת: "לא מוותרים על פירוק חיזבאללה מנשק"
דובר צה"ל תת-אלוף אפי דפרין במסר לפני שבת: "אנחנו לא נעצור עד שנסיר את האיום לאורך זמן ונרחיק את האיום הישיר מעל היישובים, זו המטרה, ולשם כך אנחנו פועלים. בשביל זה בדיוק חיילינו נלחמים עכשיו. ביבשה, באוויר ובים".

עוד הוא הבהיר: "צה"ל לא יוותר על היעד של פירוק חיזבאללה מנשקו, זה יעד מתמשך אליו אנחנו מחויבים ופועלים כל העת לקידומו כפי שפעלנו גם לפני המערכה הנוכחית. העמקת הפגיעה עכשיו, במערכה הנוכחית, מקרבת אותנו ליעד הזה".
דקות לאחר המטח הקודם: שיגורים נוספים מאיראן לצפון
דקות בודדות לאחר המטח הקודם שנורה לעבר האזור, טילים נוספים שוגרו מאיראן לעבר הצפון. אזעקות הופעלו ביישובים רבים באזור. במקביל שוגרו רקטות מלבנון לאזור נהריה. לאחר כמעט חצי שעה, פיקוד העורף עדכן כי ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים. שבריי יירוט פגעו במבנה בקרית ביאליק. לא דווח על נפגעים.
גורם ישראלי: אחד מאנשי הצוות האמריקניים שהופל באיראן - חולץ
גורם ישראלי מסר כי אחד מאנשי הצוות האמריקניים במטוס שהופל באיראן חולץ בחיים. נמשכים החיפושים אחר איש צוות נוסף שהיה במטוס.
בעקבות שיגורים מאיראן ומלבנון: אזעקות ברחבי הצפון
אזעקות הופעלו ביישובים רבים ברחבי הצפון בעקבות שיגורים מאיראן. במקביל לירי מאיראן, בוצעו שיגורים גם מלבנון. אזעקות באזור חיפה והקריות הופעלו פעמיים. לא דווח על נזק או נפגעים.
צה"ל תוקף במקביל - בטהראן ובביירות
צה"ל החל בגל תקיפות נרחב לעבר תשתיות של המשטר האיראני בטהראן, במקביל לגל תקיפות בביירות. מדובר צה"ל נמסר כי "צה"ל ממשיך לתקוף ללא הפסקה את מערכי האש וההגנה של משטר הטרור האיראני". חיל האוויר השלים לאורך היממה האחרונה יותר מ-70 תקיפות במרכז ובמערב איראן לעבר עשרות מטרות של המשטר.
בין התשתיות שהותקפו, אתרי שיגור בהם מאוחסנים משגרי טילים בליסטיים המאיימים על מדינת ישראל, אתרים בהם מאוחסנים כטב"מים של חיל האוויר במשמרות המהפכה ואתרים של מערך ההגנה האווירית.
מטח לנהריה: חלק מהרקטות יורטו, נפילת שברי יירוט בעיר
חיזבאללה שיגר מטח של רקטות לאזור נהריה. חלק מהרקטות יורטו, דיווחים על נפילת שברי יירוט בקיבוץ גשר הזיו הסמוך. אין נפגעים.
בארה"ב מאשרים: מטוס קרב אמריקני הופל באיראן, גורל הצוות לא ברור
גורמים אמריקנים מאשרים לניו יורק טיימס כי מטוס קרב אמריקני הופל באיראן, גורל הצוות לא ברור. זאת לאחר שבאיראן פורסם דיווח לא מאומת על כך שהטייס "ככל הנראה" בשבי.
משעות הבוקר דיווחו כלי תקשורת ערביים ואיראניים על תנועה ערה של מסוקים ומטוסי תדלוק בגובה נמוך באזור מחוז ח'וזסתאן בדרום-מערב איראן, בטענה שהם מנסים לאתר טייס או שני טייסים של מטוס F-15, שנטען שהופל הבוקר במרכז איראן. לפי דיווחים, הוצע פרס כספי למוצא הצוות האמריקני.
ירי מלבנון לאזור צפת; זירת נפילה של שברי יירוט על כביש 89 בכניסה לעיר
טיל מאיראן נורה למרכז ויורט, אין נפגעים
טראמפ: עוד קצת זמן ונוכל לפתוח את מצר הורמוז - להשתלט על הנפט ולעשות הון
טראמפ בציוץ על מצר הורמוז: עם עוד קצת זמן, נוכל בקלות לפתוח את מצר הורמוז, לקחת את הנפט, ולהרוויח הון. זה יהיה משהו שכל העולם ישתפך ממנו.

רה"מ בהערכת מצב בקריה: "חי"א השמיד 70% מיכולת ייצור הפלדה של איראן"
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בהערכת מצב בקריה בתל אביב: "יש תיאום מלא עם הנשיא טראמפ וצבא ארה"ב אנחנו נמשיך לכתוש את משטר הטרור באיראן. יחד עם ידידינו האמריקנים, אנחנו ממשיכים לכתוש את משטר הטרור באיראן. אנחנו מחסלים מפקדים, מפציצים גשרים, מפציצים תשתיות".
עוד אמר ראש הממשלה כי: "בימים האחרונים חיל האוויר השמיד 70% מיכולת ייצור הפלדה של איראן. זה הישג אדיר ששולל ממשמרות המהפכה גם מקורות כספיים וגם את היכולת לייצר הרבה כלי נשק. בתיאום מלאןא ביני לבין הנשיא טראמפ, בין צה"ל לבין צבא ארצות הברית, אנחנו נמשיך לכתוש את איראן. המשטר הזה חלש מאי פעם - ישראל חזקה מאי פעם".
"בלבנון אנחנו ממשיכים להכות את חיזבאללה שוק על ירך", הוסיף רה"מ. "ממשיכים להרחיב את רצועת הביטחון ולבסס אותה כדי להגן על יישובי הצפון. אני מבקש לברך אתכם, אזרחי ישראל, על עמידה איתנה ומילוי הוראות פיקוד העורף, גם בליל הסדר. תמשיכו לעשות זאת. תמשיכו לעמוד איתן. בעזרת השם, נמשיך להילחם ונשיג את כל יעדינו. מועדים לשמחה".
תיעוד | כך נראה פינוי פצועים מוסק של חיל האוויר בלבנון
צוותי מסוקי חיל האוויר ולוחמי יחידה 669, נמצאים בכוננות תמידית ומוזנקים בזמן אמת במטרה לחלץ את הפצועים במהירות ובבטחה, ולהביאם לקבלת טיפול רפואי בבתי החולים בזמן הקצר ביותר. בנוסף, לוחמי יחידה 669 חבורים לכוחות בשטח בכדי לתת טיפול ראשוני ולייעל את שרשרת הפינוי בחבירה למסוקים, במקביל לצוותי חיל הרפואה שמעניקים טיפול מציל חיים בשטח. כך נראה של פינוי פצועים מלבנון במסוק מוטס.
מטח מלבנון לצפת והסביבה, עד כה ללא נפגעים
מטח מלבנון לאזור צפת, כל הרקטות נפלו בשטחים פתוחים. ממד"א נמסר: עד כה ללא דיווחים חריגים.
דיווח בניו ירוק טיימס: מיכלית צרפתית עברה דרך מצר הורמוז בחמישי
דיווח בניו יורק טיימס: ספינת מכולות בבעלות צרפתית חצתה אתמול (חמישי) את מצר הורמוז, לפי נתוני מעקב ספינות של מארין טראפיק, לפי הדיווח מדובר באחת הספינות המערביות הבודדות הידועות שעברו בנתיב המים מאז תחילת המלחמה עם איראן. ספינת המכולות של CMA CGM, אחת מחברות הספנות הגדולות בעולם, הפליגה תחת דגל מלטה וביצעה את המעבר המסוכן במצר במהלך 24 השעות האחרונות.
איראן חסמה המצר, שבו עוברים 20% ממשלוחי הנפט והגז הטבעי הנוזלי בעולם. מאז תחילת המלחמה, אלפי ספינות נתקעו משני צדי נתיב המים, ומספר המעברים במצר הצטמצם מיותר מ-130 כלי שיט ביום - לספינות בודדות ביום.
הקרמלין: פוטין משקיע יותר ויותר זמן במשבר ההולך ומסלים במזרח התיכון

שר הביטחון: "הכפרים בדרום לבנון ייהרסו על פי מודל רפיח"
שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר בתום הערכת מצב: "מדיניות ישראל בלבנון הייתה ונשארה ברורה: היעד העליון הוא פירוק החיזבאללה מנשקו באמצעים צבאיים ומדיניים - בלי קשר לסוגיית איראן. הבטחנו ביטחון ליישובי הצפון וכך בדיוק נעשה".
שר הביטחון אמר את הדברים הבוקר (שישי) בהערכת מצב שנערכה בבור ביחד עם הרמטכ"ל, בתגובה לפרסום מוקדם לכן היום שלפיה בצבא נאמר כי פירוק חיזבאללה מנשקו אינה מטרה של המלחמה הנוכחית.
"בתי הכפרים סמוכי הגבול בלבנון, המשמשים כמוצבי חיזבאללה לכל דבר, ייהרסו בהתאם למודל רפיח וחאן יונס בעזה", הצהיר שר הביטחון, "כדי להסיר איום מעל היישובים הישראלים. צה"ל משלים את התמרון הקרקעי עד לקו הנ"ט כדי להגן ולמנוע איום ישיר על יישובי הגבול הישראלים. צה"ל ישלוט ביטחונית במרחב הליטני, ולא תתאפשר חזרת 600 אלף תושבי דרום לבנון שהתפנו צפונה אל מדרום לליטני - עד להבטחת ביטחונם של תושבי הצפון".
ניכרת ירידה בכמות הירי מלבנון: חיזבאללה מבצע כ-50 שיגורים ביום, רובם לעבר כוחות צה"ל
למרות הלחץ הצבאי, חיזבאללה שומר על רצף אש של עשרות רקטות ביום, כאשר מרבית השיגורים (75%) מכוונים נגד כוחות צה"ל בדרום לבנון ומבוצעים ברובם (70%) מצפון לנהר הליטני. ניכרת ירידה בכמות הירי: מ-100 שיגורים ביום בתקופת "חיצי הצפון" לממוצע של 50 בחודש האחרון.
מבחינת יכולות, ארסנל הרקטות של הארגון הצטמק משמעותית – מכ-40 אלף לפני מבצע חצי הצפון ל-8,000 עד 10,000 כיום. אף שצה"ל פגע קשות ביכולות הייצור וההברחה והשמיד כ-100 משגרים, בידי חיזבאללה נותרו עדיין מאות משגרים פעילים. בצה"ל מבהירים כי לא קיים פתרון מהיר למיגור מערך האש, וכי לארגון יש מספיק תחמושת להמשך לחימה בקצב הנוכחי למשך חודש עד חודשיים. הקושי המרכזי של הצבא כיום הוא סיכול משגרים בודדים המוסתרים בחצרות בתים אזרחיים.
בעקבות המלחמה והמחסור בכוח אדם: צה"ל הודיע על גיוסי המילואים להמשך
היום (שישי), הופץ לכלל משרתי המילואים עדכון לגרף המילואים לשנת 2026, זאת בעקבות הערכת המצב הנוכחית בצה"ל לעמידה במשימות בכל הזירות.
גרף הלחימה עודכן בהתאם להערכת המצב המבצעית והצורך בכוח אדם לאורך זמן ובכמה זירות. במסגרת העדכון נקבע כי סבב המילואים הקרוב יימשך כ־9 שבועות וכי העדכון נוגע לסבב המילואים הקרוב אשר מחליף את בכוחות שגויסו בתחילת מבצע "שאגת הארי" או לפניו.
במקביל, השירות מתארך גם עבור אנשי המילואים שכבר נמצאים כעת במשימה בכלל היחידות והמפקדות. לחלק מהמשרתים יוקדמו צווי 8 ביחס למועד המקורי, וגם גרף השירות של החיילים בסדיר עודכן בהתאם לצורכי הלחימה.

טיל מצרר מאיראן שוגר לצפון; גבר כבן 70 נפצע קל מרסיסים
אזעקות נשמעו באזור חיפה ובעמקים בעקבות שיגור טיל מצרר מאיראן. צוותים יצאו לסריקות באזור חיפה בעקבות דיווחים על שברי יירוט. פיקוד העורף הודיע כי האירוע הסתיים.
צוותי מגן דוד אדום סרקו ב-6 זירות שמהן התקבלו דיווחים, החובשים והפאראמדיקים העניקו טיפול רפואי לגבר בן 79 במצב קל עם חבלה ביד מאבנים שעפו מההדף ול-4 נפגעי חרדה.
יוסי סרור ששהה סמוך לנפילה בקריית אתא מספר: "הייתי בבית, באזעקה נכנסתי לממ"ד, וממש כמה שניות אחרי האזעקה שמעתי בום. אמרתי 'זה נפל לנו פה בבניין'. אני יוצא לחלון, אני רואה הכול עשן, כל השכנים צועקים, אמבולנסים, פיקוד העורף".

"נכנסתי לחרדה בעצמי", מספר סרור. "צעקתי בתוך הבית, שאלתי שהכול בסדר, שאין נפעים שאין כלום. ירדתי למטה ראיתי את כל הזוועה הזאת שיש לנו בבניין, כל המכוניות השרופות. חשבתי שזה לא יגיע אלינו. חשוב לא לעשות צחוק, להיכנס למרחבים המוגנים. ישתבח שמו, אין נפגעים, זה רק ברכוש".








ירי בלתי פוסק לצפון מהבוקר: אזעקות בקריית שמונה
באיראן טוענים: הפלנו מטוס F35 אמריקני והטייס "ככל הנראה" נלקח בשבי
לפי הדיווחים של סוכנויות הידיעות האיראניות מהר ותסנים, המזוהות עם משמרות המהפכה: איראן הפילה מטוס קרב אמריקני מסוג F35 מעל מרכז המדינה. בהמשך היום ציטטו בתסנים "דיווחים לא מאומתים" לפיהם צבא ארה"ב ניסה לחלץ את טייס המטוס וכי הוא "ככל הנראה" נלקח בשבי על ידי הכוחות האיראניים.
האתר האמריקני The War Zone: שרידי המטוס שהוצגו בתקשורת באיראן מצביעים על כך שמדובר במטוס F15 ולא F35
לטענת האיראנים זהו ה-F35 השני שהופל על ידם בתוך שבועיים. בתקרית הקודמת (ב-19 במרץ), ארה"ב אישרה שמטוס F35 נפגע מאש איראנית, אך הבהירה שהוא הצליח לבצע נחיתת חירום והטייס שרד.
נכון לעכשיו, אין אישור רשמי מצד פיקוד המרכז של ארה"ב (סנקום) או של גורמים אחרים על הפלת המטוס.







תיעוד | כ-15 מחבלי חיזבאללה חוסלו מהאוויר בדרום לבנון
בהתקפה ממוקדת של אוגדה 146, כוחות חטיבת האש 213 וחטיבה 226 זיהו כ-15 מחבלים במרחב פעילותם בדרום לבנון. לאחר הזיהוי המהיר - חיל האוויר חיסל את המחבלים בהכוונת האוגדה.
הכוחות זיהו חוליה של חיזבאללה בדרום לבנון שתכננו לשגר נ"ט לעבר שטח ישראל. בסגירת מעגל מהירה, מטוסי קרב של חיל האוויר חיסלו את המחבלים. בנוסף, איתרו הכוחות אמצעי לחימה בהם נשקים, וסטים ורימונים.




רצף שיגורים מלבנון לצפון: אזעקות נשמעו באזור קריית שמונה ומטולה
אזעקות הופעלו בקריית שמונה ובמטולה בשל שיגורים מלבנון. האזעקות מגיעות לאחר שקודם לכן בפיקוד העורף התריעו על חשש לחדירת כלי טיס עוין ביישובי הגליל המערבי. בסך הכול, במהלך הלילה הופעלו חמש פעמים אזעקות באזורים שונים לאורך קו הגבול הצפוני.
שיגורים מאיראן לעבר מרכז הארץ: שברי יירוט נפלו בכמה מוקדים, אדם אחד נפצע קל
אזעקות הופעלו בשורת יישובים בגוש דן, בשרון, בשומרון ובשפלה בשל ירי מאיראן. ההערכה היא כי לפחות אחד הטילים ששוגרו הוא בעל ראש קרב מתפזר. ברמת גן, בפתח תקווה, בגבעת שמואל ובבני ברק נפלו כמה שברי יירוט וגרמו לנזק. בזירה ברמת גן דווח כי ישנו פצוע קל אחד.












