מפקד "תיק הגולן" - וגם המאבטח של נסראללה: צה"ל אישר שחיסל את עלי מוסא דקדוק
חיסול מדרום לליטאני: צה"ל חיסל בסוף השבוע מפקד בכיר בחיזבאללה • בעברו שימש כמפקד צוות האבטחה של חסן נסראללה ובשנת 2007 נכלא בידי ארה"ב בגין רצח חמישה חיילים אמריקנים • המחבל מילא תפקידים בפיקוד על כוח רדואן וביחידת "נצר" • צה"ל הגדיר את הפעולה "חיסול משמעותי וסגירת מעגל חשובה"
חיסול מדרום לליטאני: צה"ל אישר היום (ראשון) כי חיסל ביום שישי האחרון את המחבל עלי מוסא דקדוק, מפקד בכיר בארגון הטרור חיזבאללה. דקדוק, ששימש בעבר כמפקד "תיק הגולן", נהרג בתקיפה של כוחות צה"ל באזור שמדרום לנהר הליטאני שבלבנון.
דקדוק נחשב למוקד ידע מרכזי בחיזבאללה ובעל ניסיון מבצעי רב. לאורך השנים הוא מילא שורה של תפקידים רגישים, בהם מפקד צוות האבטחה של מזכ"ל הארגון שחוסל, חסן נסראללה, מפקד ב"כוח רדואן" ואחראי יחידת חיל הרגלים בארגון. כמו כן, הוא פעל כמפקד במחלקת המבצעים של יחידת "נצר".
המחבל שחוסל עלי מוסא דקדוק | צילום: דובר צה"ל
התבססות בסוריה - ורצח חיילים אמריקאים
אחד מתפקידיו המרכזיים היה פיקוד על "תיק הגולן", שלוחה מבצעית שאחראית להתבססות הארגון בסוריה ולבניית תשתיות צבאיות סמוך לגבול ישראל. היחידה נחשפה בידי צה"ל בשנת 2019. עברו של דקדוק כולל גם מעורבות בטרור נגד כוחות מערביים: בשנת 2007 הוא נכלא בידי האמריקנים לאחר שהוביל את חטיפתם והוצאתם להורג של חמישה חיילים אמריקנים.
בצה"ל מסרו כי דקדוק הוביל בשנים האחרונות את מרבית נהלי הקרב מול כוחות הצבא. "מדובר בחיסול משמעותי של מפקד בכיר נוסף בחזבאללה", נמסר מדובר צה"ל. "זו סגירת מעגל חשובה למול אחד מהמוציאים לפועל המרכזיים של פעולות טרור נגד אזרחי מדינת ישראל, כוחות צה"ל ואף חיילים אמריקנים". בצה"ל הבהירו כי ימשיכו לפגוע במפקדי הארגון.
פרסומת
הרמטכ"ל בפיקוד הצפון: "ממשיכים לפעול בלבנון"
אייל זמיר עם מפקדי האוגדות והחטיבות בפיקוד הצפון | צילום: דובר צה"ל
הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, קיים היום שיחה עם מפקדי האוגדות והחטיבות בפיקוד הצפון שם הצהיר כי צה"ל ממשיך לפעול בלבנון "על מנת לחזק את ההגנה על יישובי הצפון ולהעמיק את הפגיעה בחיזבאללה בפעולות תמרון קרקעיות ובאש מערכתית".
זמיר התייחס לפעולה בבופור והבהיר כי היא "חיונית מבחינה מבצעית וביחס למטרות המערכה". הוא סיפר כי הממצאים שנחשפו מעידים על תשתית הטרור של חיזבאללה ועל מרכזיותו של רכס הבופור. "חיזבאללה המיט אסון על מדינת לבנון ועל העדה השיעית; אזרחי לבנון מבינים זאת היטב. כל כפרי דרום לבנון הפכו לרשת מסועפת של תשתיות טרור".
חיל האוויר תקף בדאחיה בביירות
בתגובה לירי הכטב"מים הבוקר מלבנון לגליל המערבי, צה"ל תקף היום בשעות הצוהריים ברובע הדאחיה בביירות. לפי משרד הבריאות הלבנוני, ישנו הרוג אחד ו-4 פצועים בתקיפה. יעד התקיפה הוא מפקדה של אחראי חדרי קשר של חיזבאללה. 2 מטוסי קרב של חיל האוויר הטילו 4 חימושים מדוייקים.
זירת התקיפה בדאחיה
לפי צה"ל, המפקדה שהותקפה שימשה את מחבלי חיזבאללה לקידום טרור נגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל. ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ הודיעו: "צה"ל תקף כעת ברובע הדאחייה בביירות מטרות טרור של חיזבאללה, בתגובה לירי לעבר שטח ישראל. ישראל לא תסבול ירי לשטחה".