N12
פרסומת

הביקורת החריגה של הרמטכ"ל על צבי סוכות: "סיור פוליטי בכסות של בחינה ביטחונית"

חבר הכנסת סוכות, יו"ר ועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון, טען שהוא רוצה לערוך סיור "מקצועי וביטחוני" בקבר יוסף • בצה"ל הבינו בהמשך כי מהות הביקור הייתה אישית ופוליטית • "לאור הסיכון שבכניסה לקבר יוסף לאור יום, הוסט כלי טייס מאויש מרחוק ממרחב לבנון", אמר הרמטכ"ל

פורסם:
הקישור הועתק

ב-19 במאי התקבלה בקשה מטעם צבי סוכות לערוך סיור "מקצועי ביטחוני" בקבר יוסף בשכם לאור יום, של ועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון, ועדה שהוא עומד בראשה.

בצה"ל החליטו לאשר את הבקשה, בשל הצורך לאפשר פיקוח פרלמנטרי. מעבירים רשימה של 20 משתתפים שלא תאמה את מי שאכן מגיע. בצה"ל הבינו בהמשך כי מהות הביקור הייתה אישית ופוליטית.

הרמטכ"ל אייל זמיר
"דבר פסול מיסודו". הרמטכ"ל אייל זמיר | צילום: משה שי , פלאש 90

הרמטכ"ל אייל זמיר פנה לוועדת החוץ והביטחון, לראש הממשלה ולשר הביטחון, ותיאר בחריפות את המשאבים שהוקצו עבור הביקור הפוליטי של סוכות: "לטובת הביקור הנ"ל הוקצו משאבים מבצעיים שונים לרבות הקצאת פלוגת מג"ב ופלוגה מצה"ל לטובת אבטחה, צוות רוכב שמיים וצוות 636 עם רחפנים, קיצור כונניות מסע"ר לפינוי, מסוק קרב וכלים ממוגנים נוספים לתנועת המבקרים".

הרמטכ"ל הבהיר שהמשאבים הוקצו – והוסטו ממשימות אחרות: "למותר לציין כי חלק מהמשאבים שהוקצו התבססו על חשבון משימות אחרות שהיו לצה"ל בגזרה ובגזרות אחרות". חלק מהמשאבים, אמר הרמטכ"ל, הוסטו מלבנון: "לנוכח הסיכון שבכניסה לקבר יוסף לאור יום, הוסט כטב"ם ממרחב לבנון".

חיילים בקבר יוסף
חיילים בקבר יוסף, שכם. (ארכיון) | צילום: פלאש 90

"קיום סיור פוליטי בכסות של בחינה ביטחונית המצריך משאבים מבצעיים בתקופת מלחמה הוא דבר פסול מיסודו שאסור שיישנה", סיכם הרמטכ"ל במילים קשות. חבר הכנסת צבי סוכות טען שהשעה שונתה והדיון בוטל, אך הסיור התקיים בכל זאת.

בעקבות הפרסום, חבר הכנסת משה טור פז פנה ליו"ר ועדת החוץ והביטחון ביסמוט בדרישה לקבוע דיון דחוף: "המכתב חושף אירוע חמור של ניצול ציני של משאבי צה"ל היקרים בעיצומה של מלחמה", אמר. "חומרת האירוע מקבלת משנה תוקף נוכח השקר המקומם והבזוי שהוצג למערכת הביטחון ולרמטכ"ל".


תגובת חבר הכנסת צבי סוכות: "הסיור תואם ואושר כמקובל לפרטי פרטים ע"י הנהלת ועדת החוץ והביטחון מול כל הגורמים הרשמיים כולל רשימה שמית של המשתתפים. הדיון שביקשנו לקיים בוטל לצערנו בשל חוסר יכולת של נציג הצבא להשתתף בשעה שביקשנו ועל כן התקיים סיור בלבד שעבר ללא שנזרקה ולו אבן אחת כלפי הכוחות. אני גאה להוביל את השדולה בכנסת למען החזרה לקבר יוסף ממנו ברחה מדינת ישראל והעניקה פרס לטרור. הגיע הזמן לבטל את הבושה ולהחזיר את הנוכחות היהודית למקום. מצער וחמור שבלשכת הרמטכ"ל בוחרים בזמן מלחמה להפיץ שקרים כלפי חברי כנסת".

פרסומת

תגובת חה"כ סוכות לרמטכ"ל

מענה ח"כ סוכות לרמטכ"ל
מענה ח"כ סוכות לרמטכ"ל