פעל תחת כסות של עיתונאי אל-ג'זירה: צה"ל חיסל מחבל חמאס במרכז הרצועה
המחבל שחוסל, מחמד סמיר מחמד ושאח, שימש כגורם מרכזי במערך ייצור הרקטות והכטב"מים של חמאס • לפי צה"ל, ושאח תכנן להוציא לפועל מתווי טרור נגד כוחות הפועלים בשטח • התקיפה בוצעה לאחר נקיטת צעדים לצמצום פגיעה באזרחים • כל הפרטים


לצד הפסקת האש - לוחמי צה"ל ממשיכים לפעול מצפון ומדרום להשמדת תשתיות טרור לחיסול מחבלים של חיזבאללה וחמאס. אתמול (רביעי) חיסלו לוחמי צה"ל בפיקוד הדרום את מחמד סמיר מחמד ושאח - מחבל מרכזי במטה ייצור אמצעי הלחימה של ארגון הטרור חמאס. לפי צה"ל, ושאח היווה איום ממשי על הכוחות הפועלים במרכז רצועת עזה, ותכנן לבצע נגדם פיגועים בטווח הזמן המיידי.
ושאח תואר על ידי הצבא כדמות מפתח בבניין הכוח של ארגון הטרור, בדגש על ייצור רחפנים, רקטות והעברת אמצעי לחימה ברחבי עזה. פעילותו התמקדה במטה הייצור של הארגון, שם שקד על פיתוח ותכנון מתווי טרור שנועדו לפגוע בלוחמי צה"ל.

בצה"ל חשפו כי ושאח פעל לאורך זמן תחת מעטה של עיתונאי ברשת "אל-ג'זירה". לפי המידע המודיעיני שפורסם, הוא ניצל את זהותו העיתונאית ואת הכסות המקצועית כדי לקדם את פעולות הטרור של חמאס נגד כוחות הביטחון ומדינת ישראל, עובדה שנחשפה בעבר על ידי דובר צה"ל.
בנוגע לנסיבות התקיפה, נמסר כי טרם הפגיעה ננקטו צעדים שנועדו לצמצום הפגיעה באזרחים בלתי מעורבים. אלו כללו שימוש בחימוש מדויק, תצפיות מהאוויר והסתמכות על מידע מודיעיני נוסף. כוחות פיקוד הדרום ממשיכים להיות פרוסים במרחב בהתאם להסכם ופועלים להסרת כל איום מיידי.
בצה"ל פרסמו היום גם כי חיסלו מוקדם יותר השבוע את עבד אל רחמן עמאר חסן חודרי, מחבל בג'יהאד האיסלאמי שפעל לקידום טרור נגד הכוחות הפועלים בצפון הרצועה. "המחבל חוסל על מנת להסיר את האיום על כוחותינו", נכתב בהודעת דובר צה"ל. חודרי גם לקח חלק בפשיטה לקיבוץ ניר עוז במהלך הטבח הרצחני ב-7 באוקטובר.
