הדריכות לחידוש המלחמה בישראל, וההבהרה של טראמפ: "נותן לאיראן כמה ימים"


החדשות בקצרה:
- בצבא מגדירים את הימים הללו כ"צומת אסטרטגי" - לפני החלטה של טראמפ כיצד לפעול מול איראן.
- בצה"ל ובחיל האוויר בפרט ערוכים לאפשרות שארה"ב תחליט לתקוף באיראן.
- בצבא הכינו תוכניות מבצעיות חדשות בשיתוף פעולה עם צבא ארה"ב.
- צה"ל פרוס בהגנה האווירית באופן משופר לאחר שהפיק לקחים מהסבב האחרון.
במקביל לאפשרות להסכם בין ארצות הברית לאיראן, בצה"ל נערכים לאפשרות שהמלחמה תחודש. הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר אמר היום (רביעי) כי "צה"ל בכוננות עליונה וערוך לכל התפתחות".
הערב פרסמנו ב"המדורה המרכזית" כי בצבא מגדירים את הימים הללו כ"צומת אסטרטגי" בהקשר של כל החלטה שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ עשוי לקבל. בתוך כך, בצה"ל ובחיל האוויר בפרט ערוכים לאפשרות שטראמפ יחליט בימים הקרובים לתקוף באיראן.

בצל המגעים בין ארה"ב לאיראן, בצה"ל הכינו תוכניות מבצעיות חדשות בשיתוף פעולה עם צבא ארה"ב. מי שעוסקים בתוכניות הללו הם ראש אגף המבצעים אלוף איציק כהן, מפקד חיל האוויר אלוף עומר טישלר, ראש אמ"ן אלוף שלומי בינדר והרמטכ"ל זמיר. כמו כן, צה"ל פרוס בהגנה האווירית באופן משופר לאחר שהפיק לקחים מהסבב האחרון.
מוקדם יותר הערב דווח בסוכנות הידיעות תסנים כי ארה"ב העבירה הצעה חדשה לאיראן דרך פקיסטן. לפי הדיווח, איראן בוחנת אותה וטרם ניתנה תגובה. זמן קצר לאחר מכן הנשיא טראמפ הבהיר: "נותן לאיראן כמה ימים, חייבים לקבל תשובה נכונה".
הערב פרסמנו לראשונה כי אתמול נשיא טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו קיימו שיחה קשה. במוקד שלה עומדת טיוטה חדשה שכמה מדינות ערביות ומוסלמיות מנסות לקדם כדי להגיע לאיזושהי נוסחת פשרה בין ארה"ב לאיראן, שתמנע את חידוש המלחמה, כך על פי שלושה מקורות שמעורים בפרטים של השיחה.

טראמפ אמר לנתניהו במהלך השיחה כי המתווכות עובדות על מה שהוא כינה "מכתב כוונות" שעליו יחתמו גם ארה"ב וגם איראן. זה עשוי להוביל לסיום המלחמה ולפתיחת משא ומתן של 30 ימים נוספים על סוגיות כמו פתיחת מצר הורמוז ותוכנית הגרעין האיראנית, כך אמר לחדשות 12 מקור אמריקני שמעורה בפרטי השיחה.
נתניהו מצידו היה ספקן מאוד לגבי הנושא הזה והוא מצידו רוצה שארה"ב תמשיך להפעיל לחץ צבאי על איראן כדי להחליש את המשטר. שני מקורות ישראלים שמעורים בתוכני השיחה הזאת, אמרו לחדשות 12 כי היא הייתה לא פשוטה וכי טראמפ ונתניהו היו חלוקים לגבי הדרך קדימה בנושא האיראני.

עוד פרסמנו היום מול כי נשיא ארה"ב אמר לכתבים בנוגע למלחמה עם המשטר בטהראן: "נתניהו יעשה כל מה שאני רוצה, הוא בחור טוב". טראמפ הבהיר כי יש לפתוח את מצר הורמוז באופן מיידי, ואמר שהוא לא ממהר לחזור לתקוף כי הוא רוצה לראות "מעט אנשים נהרגים". הנשיא חזר והדגיש: "איראן מושמדת. אתם הולכים לראות דברים מדהימים". את הדברים אמר אחרי שבתחילת השבוע חשף שביטל מתקפה על איראן לבקשת מנהיגי ערב.
