N12
פרסומת

ישראל העבירה בקשות לאמריקנים לאפשר הרחבת פעולה גם לביירות - עם תקיפות מהאוויר | פרסום ראשון

נתניהו שוחח עם שר החוץ האמריקני מרקו רוביו וניסה לשכנע את בכירי הממשל ואת הנשיא דונלד טראמפ כי ישראל אינה יכולה להעניק לחיזבאללה חסינות בביירות • גורם ישראלי לחדשות 12: "האמריקנים מגלים פתיחות יותר גדולה, אבל אין אישור סופי"

ירון אברהם
המהדורה המרכזית
פורסם: | עודכן:
ראש הממשלה נתניהו, נשיא ארה"ב טראמפ
נתניהו וטראמפ, ארכיון | צילום: גיל יוחנן, פלאש 90, רויטרס
הקישור הועתק

החדשות בקצרה:

  • ראש הממשלה כינס דיון ביטחוני שני בתוך 24 שעות.
  • בישראל בוחנים מעבר ממודל תפיסת שטחים לפעולה בביירות.
  • נתניהו שוחח עם שר החוץ האמריקני מרקו רוביו בנושא.
  • שר הביטחון והרמטכ"ל לוחצים להרחבת הפעולה מהאוויר.
  • גורם ישראלי: "האמריקנים מגלים פתיחות, אך אין אישור סופי".

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס אמש (ראשון) דיון ביטחוני מצומצם, השני בתוך יממה, כדי לדון באפשרות שישראל תעבור ממודל תפיסת שטחים בלבנון לפעולה אווירית בביירות. ההחלטה בנושא תלויה בשיח עם הממשל בוושינגטון, שצובר תאוצה בימים האחרונים, כך פרסמנו אתמול לראשונה ב"מהדורה המרכזית".

זמיר, נתניהו וכ"ץ
זמיר, נתניהו וכ"ץ, ארכיון | צילום: מעיין טואף, לע"מ

השיח עם הממשל האמריקני

  • נתניהו שוחח שלשום עם שר החוץ האמריקני מרקו רוביו וניסה לשכנע את בכירי הממשל ואת הנשיא דונלד טראמפ כי ישראל אינה יכולה להעניק לחיזבאללה חסינות בביירות, גם אם ניתן לבצע שם סיכולים ממוקדים.
  • לפי גורמים בירושלים, ההחלטה על אופי הפעולה בביירות מתקבלת בתיאום עם וושינגטון.
  • "האמריקנים מגלים פתיחות יותר גדולה", ציין גורם ישראלי המעורה בפרטים לחדשות 12. "אבל אין אישור סופי, לפחות כרגע".

תוכניות אופרטיביות ולחץ הדרג הצבאי

  • שר הביטחון והרמטכ"ל דוחפים בדיונים להרחבת הפעולה ההתקפית של צה"ל בלבנון גם מהאוויר.
  • לדרג המדיני הוצגו תוכניות תקיפה בביירות הכוללות אפשרות לפינוי אוכלוסייה במידת הצורך.
  • נתניהו למעשה מודה בדיונים סגורים שישראל לא יכולה לפעול אולי כפי שהייתה רוצה בגלל הבלימה האמריקנית.