בצה"ל נערכים לחילופי מהלומות מול איראן אך מדגישים: תלוי בהחלטת הדרג המדיני
התייעצויות לתוך הלילה הובילו לתקיפה ישראלית באיראן ובדרג המדיני מדגישים שכל ירי ייענה בתגובה עוצמתית • בנוסף מעדכנים שכל ירי מלבנון לעבר ישראל - יביא לתקיפות בדאחיה • בצה"ל נערכים לגיוס מילואים בעיקר למערך פיקוד העורף, לחיזוק הגבולות וקו התפר כדי לעבות את הכוחות בשטח • כל הפרטים


ראש הממשלה ושר הביטחון קיימו לאורך כל הלילה (שני) התייעצויות עם צה"ל וראשי זרועות הביטחון, שבסופם החליטו לתקוף ולהגיב באיראן. בצה"ל נערכים כעת לחילופי מהלומות של מספר ימים שיכללו שיגורים מאיראן ותקיפות ישראליות בתגובה.
בצבא מסייגים ומבהירים כי המשך הפעולה תלוי בהחלטות הדרג המדיני ובהתנהלות של איראן עצמה. במסגרת ההסלמה, ישראל תקפה מפעל באיראן בתקיפה המוגדרת "משמעותית". בדרג הביטחוני מציינים כי הפגיעה במפעל מעידה על עליית מדרגה מצד ישראל.
חילופי מהלומות בין ישראל ואיראן: סיקור N12
היערכות להשתתפות החות'ים וחיזבאללה וגיוס המילואים
- בישראל נערכים לאפשרות של ירי שיבוצע משטח תימן ומלבנון.
- קיימת הבנה כי לאיראן יש יכולות שיגור לא מבוטלות לישראל שעלולות לבוא לידי ביטוי בימים הקרובים.
- על מנת לחזק את הכוחות, בצה"ל החלו בגיוס מילואים בפיקוד העורף, והוספת כוחות לקו התפר וחיזוק הגבולות.

בדרג המדיני העבירו היום מסרים תקיפים וציינו כי כל ירי שיבוצע משטח איראן ייענה בתגובה עוצמתית. "כל ירי מלבנון לעבר ישראל ייענה בתקיפה בדאחייה", הדגישו.
