שעות ספורות לפני כניסת החג - במטרה למזער פגיעה: מטס המנע שקדם למטח האיראני בליל הסדר
חיל האוויר המריא בשעה 16:00 והשלים תקיפה של יעדים אסטרטגיים לשם שיבוש יכולת הירי של איראן • ל-N12 נודע כי במהלך המטס הוטלו יותר מ-140 חימושים על פני כ-50 מטרות שונות • בנוסף, צה"ל ביצע שורה של תקיפות נגד מוקדי הכוח של המשטר

N12
פורסם:
שעות ספורות לפני שעם ישראל התיישב לשולחן הסדר, המריאו לאיראן מטוסים של חיל האוויר במטרה להשמיד תשתיות ומשגרים. המטוסים המריאו בשעה 16:00 והשלימו שורה של תקיפות של יעדים אסטרטגיים שמטרתם לבצע שיבוש מקדים של יכולות הירי האיראניות לעבר שטח ישראל.
ל-N12 נודע כי במהלך המטס הוטלו יותר מ-140 חימושים על פני כ-50 מטרות שונות. המבצע נועד לפגוע ביכולות ההוצאה לפועל של מתקפה איראנית - כמו גם שורה פעולות שביצע צה"ל ביממה האחרונה נגד מוקדי הכוח של משטר הטרור.

פגיעה אנושה גם במנגנוני המימון
- לצד התקיפות האוויריות המקדימות, צה"ל ממשיך להעמיק את הפגיעה במערך הכלכלי של משמרות המהפכה.
- הלילה הותקפו מפקדות צבאיות של איראן ואתרים ששימשו להזרמת כספים לשלוחות של איראן במזרח התיכון.
- על פי הערכות בצה"ל, התקיפות הובילו לנזק בעלות שיקום של מיליוני דולרים

לאן הולך הכסף?
- התקציב הממשלתי של איראן לשנה הפרסית 1404 עומד על כ-58.7 מיליארד דולר - כאשר תקציב הביטחון עומד על כ-15.85 מיליארד דולר - כ-27% מסך התקציב הכולל.
- במקום להשקיע בפיתוח תשתיות, חינוך ורפואה, משאבים אלו נוצלו לייצור נרחב ומתמשך של אמצעי לחימה וטילים, המאיימים על ישראל, האזור והעולם.
- תקציבים אלו גם שימשו לבניית הכוחות החמושים ובהם הבסיג', שרצחו אלפים מאזרחי איראן.
- משטר הטרור האיראני מעביר לארגון הטרור חיזבאללה כמיליארד דולר בשנה, כאשר בשנת 2025 בלבד - הסכום אף עלה והגיע לכ-2 מיליארד דולר.
- לארגון הטרור חמאס ולארגוני טרור נוספים ברצועת עזה וביהודה ושומרון המשטר מעביר מאות מיליוני דולרים מדי שנה.
- למשטר החות'י מועברים מאות מיליוני דולרים בכסף מזומן, אמצעי לחימה וסחורות, לצד עשרות מיליוני דולרים נוספים למיליציות פרו-איראניות בעיראק.
מצאתם טעות לשון?
