הרמטכ"ל זמיר תמך בהבנות שהושגו בוושינגטון: "אם ניתן להגיע להפסקת אש עכשיו - עדיף"
זמיר על ההסכם בין ישראל ללבנון: "נכון ועדיף עכשיו - ולא עוד כמה חודשים" • הוא אמר לראשי הרשויות: "חיזבאללה לא הושמד אבל הוא חלש מאי פעם" • במסגרת המו"מ, ישראל ולבנון הסכימו על נסיגת ארגון הטרור מצפון לליטאני - והישארות צה"ל בקו הצהוב • עוד הוסכם על חופש פעולה שיינתן לצה"ל להסיר את האיומים בשטח


הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, תומך בהבנות שהושגו בהסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון בוושינגטון. הרמטכ"ל העריך כי עדיף לחתום על ההסכם בעת הנוכחית - ולא להמשיך בלחימה ולהגיע להסכם דומה בהמשך. "אם ניתן להגיע להפסקת אש עכשיו - עדיף". לדבריו, "נכון ועדיף עכשיו לחתום על הסכם - ולא עוד כמה חודשים".
במסגרת המשא ומתן, ישראל ולבנון הסכימו על נסיגת ארגון הטרור מצפון לליטאני - והישארות צה"ל בקו הצהוב, וכן הסכימו על חופש פעולה שיינתן לצה"ל להסיר את האיומים בשטח.
בשבוע האחרון, בזמן "הפסקת האש", נהרגו ארבעה חיילי צה"ל בלבנון מאש חיזבאללה. היום הובא למנוחות סרן איתן שמואל למברג ז"ל, שנהרג מירי נ"ט מצפון לנהר הליטאני.

הרמטכ"ל לראשי הרשויות: "חיזבאללה חלש מאי פעם"
הרמטכ"ל זמיר נפגש עם ראשי רשויות, והוא שרטט להם את היעדים בפעילות בלבנון. לדבריו, כל המרחב עד הליטאני יפורז מתשתיות וממחבלי חיזבאללה. כמו כן, צה"ל ישמר את המרחב שנכבש כמרחב אבטחה, עד שיושג ביטחון מוחלט. לצבא יהיה חופש פעולה מוחלט להסרת איומים והתעצמות חיזבאללה.
"חיזבאללה לא הושמד אבל הוא חלש מאי פעם", אמר להם הרמטכ"ל. "הוא מוכה ובכל מקום שאנחנו מגיעים אליו אנחנו משמידים אותו. הסרנו את איום הפלישה מלבנון. אין לנו כוונה לסגת משטחים שכבשנו. אנחנו שם להישאר לאורך זמן".
עוד אמר זמיר לראשי הרשויות: "יצרנו מציאות ביטחונית חדשה. אנחנו בחזית ליישובים ולא נזוז משם. אסור לתת לחיזבאללה להשתקם אחרי שפגענו בו פגיעה קשה".הוא גם אמר להם כי "התפקיד של המנהיגות היא לייצר יציבות בתקופה של חוסר יציבות, וזה אתגר מורכב".

אתמול פורסמה תקרית ביטחונית חמורה במיוחד בחזית הצפונית, שבה רחפן נפץ של ארגון הטרור חיזבאללה הצליח לפגוע ישירות ברכב שנסע בו מפקד פיקוד הצפון אלוף רפי מילוא. האירוע התרחש לפני כמה שבועות, בזמן שהאלוף ערך סיור וביקור כוחות בדרום לבנון. האירוע הסתיים ללא נפגעים בנפש, אך הוא ממחיש את התעוזה והיכולות המדויקות שחיזבאללה ממשיך להפגין בשטח.