N12
פרסומת

חיים קלומיטי, חבר כיתת הכוננות של צור נתן, נפל בפיגוע בשרון

שישה נוספים נפצעו קשה ובינוני • המחבל הוא עומר יאסין, תושב טייבה, בן 21, הוא אינו מוכר למערכת הביטחון אבל לפי גורם ביטחוני בעל עבר פלילי • כוחות צה"ל פשטו על בית המחבל בטייבה

אדר גיציס
פורסם:
רס"ר חיים קלומיטי ז"ל
חיים קלומיטי ז"ל | צילום: אתר צה"ל
הקישור הועתק

רס"ר במיל' חיים קלומיטי, חבר כיתת הכוננות של צור נתן, בן 55, נפל בפיגוע שהחל בתחנת הדלק בכוכב יאיר. שישה נוספים נפצעו קשה ובינוני, בהם רבש"ץ היישוב צור נתן.

"זה לא סביר, זה לא הגיוני בשום צורה", סיפר ליאור, חברו של חיים ל-N12. "חיים הוא האדם הכי חזק שאני מכיר, הכי אמיץ, הכי מדויק, הכי חכם והכי אמביציוני. הוא לא חושש משום דבר, תמיד כאן עבור כולם. לב גדול, ונשמה טהורה, לא נתפס".

חיים קלומיטי ז"ל, הנרצח בפיגוע
חיים קלומיטי

המחבל הוא עומר יאסין, תושב טייבה, בן 21. יאסין אינו מוכר למערכת הביטחון אבל לפי גורם ביטחוני בעל עבר פלילי. כוחות צה"ל פשטו על בית המחבל בטייבה. תושב טייבה נעצר בחשד למעורבות בפיגוע לאחר שניסה לדקור את השוטרים.

המחבל שהגיע לזירה ברכב גנוב מסוג טיוטה אפורה בעלת לוחית זיהוי צהובה פתח תחילה באש בתחנת הדלק בכניסה לכוכב יאיר, משם המשיך לכיוון צור יצחק וצור נתן - שם ירה במספר מוקדים, ופנה לכיוון היישוב סלעית. פיקוד העורף הפעיל התרעות מחשש לחדירת מחבלים בצור יצחק וצור נתן, וראש המועצה הילה בן הרוש חכמון ביקשה מהתושבים להסתגר בבתים.

פרסומת
זירת הירי בכוכב יאיר
זירת הירי בכוכב יאיר | צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בתיעוד מזירת הפיגוע בשרון נראה הרגע שבו הגיע המחבל לכניסה ליישוב סלעית וירה לעבר עמדת השמירה. רבש"ץ היישוב שהיה במקום השיב אש לעבר המחבל והרחיק אותו מהשער, ובכך מנע פיגוע חמור יותר בתוך היישוב.