N12
פרסומת

הותר לפרסום: סרן שחר גמלא ז"ל ואהד יערי ז"ל נפלו בלבנון

שחר נפטר מפצעיו בבית החולים לאחר שנפגע מרחפן נפץ ביום חמישי • משפחתו החליטה לתרום את איבריו: "ממשיך להציל חיים של אחרים" • אהד נהרג מפגיעת כדור, מצ"ח חוקרת את האירוע • חברו ספד לו: "מוכשר עם לב ענק, הפיץ אור בכל מקום"

ניר דבורי
פורסם: | עודכן:
סמל אהד יערי ז"ל וסרן שחר גמלא ז״ל
סרן שחר גמלא ז"ל וסמל אהד יערי ז"ל | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

סמל אהד יערי, בן 21 מרחובות, וסרן שחר גמלא, בן 23 מהיישוב נטור נפלו במהלך פעילות מבצעית ולחימה בדרום לבנון - כך הותר אמש (שבת) לפרסום. סמל יערי שירת כלוחם בגדוד שקד של חטיבת גבעתי, וסרן גמלא שימש כסגן מפקד פלגה ביחידת אגוז של עוצבת הקומנדו.

סמל אהד יערי ז"ל

סמל אהד יערי נפל במהלך פעילות מבצעית בדרום לבנון כתוצאה מפליטת כדור. הוא הותיר אחריו את הוריו, נעמה ודוד, ואת שלושת אחיו - משה, אמיתי ודביר.

הלווייתו תיערך מחר (ראשון) בשעה 12:00 בבית העלמין הצבאי ברחובות. בעיריית רחובות קראו לכלל התושבים והתושבות להגיע ולחלוק ללוחם כבוד אחרון, כשהם אוחזים בדגלי ישראל לאורך הדרך המובילה לבית העלמין, החל מצומת הרחובות מנחם בגין וגורודיסקי.

"הלב מסרב להאמין, ואין מילים שיוכלו לבטא את עומק הכאב ואת גודל השבר", ספד לו ראש העירייה מתן דיל. "כל תושבות ותושבי רחובות עוטפים אתכם באהבה, מחבקים אתכם ומשתתפים בצערכם העמוק. העיר כולה מרכינה ראש וכואבת עמכם את האובדן העצום".

סמל אהד יערי ז"ל
סמל אהד יערי ז"ל

ליאור, שלמד עם אהד מסר ל-N12: "אדם כל כך יקר, מוכשר עם לב ענק, הפיץ אור בכל מקום שנכנס אליו. זו בשורה נוראית, אין מילים להוסיף. כואב הלב".

סרן שחר גמלא ז"ל

סרן שחר גמלא נפצע קשה בקרב בדרום לבנון כתוצאה מפגיעת רחפן בלילה שבין חמישי לשישי האחרון, והבוקר נפטר מפצעיו בבית החולים. שם, קיבלה משפחתו את ההחלטה האצילה לתרום את איבריו. "בכך ממשיך שחר להציל חיים של אחרים", ספדו לו במועצה.

פרסומת
סרן שחר גמלא ז״ל
סרן שחר גמלא ז״ל | צילום: באדיבות המשפחה

עם קבלת הבשורה המרה, אבל כבד ירד על המועצה האזורית גולן. שחר הוא בנם של ישי ולאה, מנהלת מחלקת ילדים ונוער במרכז הקהילתי גולן, ואחיהם הגדול של רותם וניצן. הלווייתו של סרן שחר גמלא תיערך מחר במושב קשת, ופרטים מדויקים לגבי שעת ההלוויה והשבעה יפורסמו בהמשך.

במועצה ספדו לשחר: "שורשיו נטועים עמוק באדמת הגולן שאהב. אנו מחבקים את המשפחה המורחבת במושב בשעה קשה זו".

השבוע הקטלני בצפון

השבוע האחרון בדרום לבנון הפך לאחד הקטלניים ביותר עבור צה"ל מאז חודשה הלחימה מול חיזבאללה. בתוך ימים ספורים הותרו לפרסום שמותיהם של שישה לוחמים שנהרגו בפעילות מבצעית, רובם כתוצאה מפגיעות של רחפני נפץ וכטב"מים.

פרסומת
סרן איתן שמואל למברג ז"ל
סרן איתן שמואל למברג ז"ל | צילום: דובר צה"ל

בחמישי הותר לפרסום כי סרן איתן שמואל למברג, בן 21 ממשמר השבעה, קצין שריון בגדוד 75 של חטיבה 7, נפל בקרב לאחר שמחבל ירה טיל נ"ט לעבר טנק בדרום לבנון.

סמ"ר מיכאל טיוקין ז"ל
סמ"ר מיכאל טיוקין ז"ל | צילום: דובר צה"ל
פרסומת

מוקדם יותר השבוע הותר לפרסום כי סמ"ר מיכאל טיוקין, לוחם בסיירת גבעתי בן 21 מאשקלון, נהרג מפגיעת רחפן נפץ במהלך המבצע לכיבוש הבופור מצפון לליטני. בתקרית נפצעו ארבעה לוחמים נוספים באורח קל.

סמ"ר אדם צרפתי ז"ל
סמ"ר אדם צרפתי ז"ל | צילום: דובר צה"ל

יום לאחר מכן הותר לפרסום כי סמ"ר אדם צרפתי, לוחם ביחידת מגלן, נהרג גם הוא מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון. באותה תקרית נפצעו שלושה חיילים נוספים, בהם אחד באורח קשה.

פרסומת
סרן ד"ר אורי יוסף סילבסטר ז"ל
סרן ד"ר אורי יוסף סילבסטר ז"ל | צילום: דובר צה"ל

בהמשך השבוע הותר לפרסום גם שמו של סרן ד"ר אורי יוסף סילבסטר, רופא גדוד שקד בחטיבת גבעתי, שנהרג בפעילות בדרום לבנון.