בצה"ל רוצים להקדים את לוחות הזמנים מול חיזבאללה - ונתקלים באיום חדש
כנגד השיגורים הרבים של חיזבאללה ליישובי הצפון, צה"ל מעמיק את האחיזה בדרום לבנון • כדי לשנות את המצב, נבחנים מספר מהלכים שמטרתם להגן על הכוחות המתמרנים - ולסייע להם במשימתם • בין המהלכים: קידום כיפת ברזל צפונה ושימוש בנגמ"שים אוטונומיים • במקביל, לוחמים סיפרו על רחפנים שהחלו להופיע סמוך אליהם ולהתפוצץ • זה הקו החדש אליו רוצים בצה"ל לדחוק את מחבלי ארגון הטרור


בימים האחרונים תושבי הצפון חוו ירי בלתי פוסק מלבנון. רק במהלך החג שיגר חיזבאללה 150 רקטות לעבר היישובים הישראליים, מה שפגע בשגרת החג ואילץ רבים לבלות זמן רב במקלטים. אמש (חמישי) דיווחנו ב"מהדורה המרכזית" כי בצה"ל בוחנים כמה מהלכים כדי להקדים את לוחות הזמנים במערכה מול חיזבאללה, ובמקביל - נתקלים באתגר חדש שמציב ארגון הטרור השיעי.

צה"ל אם כן הולך ומשלים את התייצבותו על מה שהוגדר כ"קו הנ"ט", שנמצא לפחות עשרה קילומטרים מעבר לגבול. זהו הקו שהוגדר על מנת להרחיק את איום הירי הישיר על היישובים צמודי הגדר. בקווי הכפרים הראשון והשני, שנמצאים מעט רחוק יותר, צה"ל החל להרוס בתים שמוגדרים כתשתית של חיזבאללה - ויש רבים כאלה.

מפקד חיל האוויר ביקר אתמול בפיקוד הצפון, שם בחן כיצד ניתן לתמוך בכוחות המתמרנים ולסייע להם. ראשית, התקבלה החלטה לקדם את מערכת כיפת ברזל סמוך לכוחות המתמרנים כדי להגן עליהם טוב יותר, שכן מרבית הירי שחיזבאללה מבצע הוא בכלל אל עבר הכוחות בדרום לבנון.
שנית, נבחן ליווי באש נוסף, כפי שהיה בעזה, בעזרת שימוש בנגמ"שים אוטונומיים עמוסים בחומרי נפץ. את הנגמ"שים מכניסים ללב הכפרים ומפוצצים לפני שהכוחות הרגליים נכנסים פנימה - כדי לצמצם את הסיכון עבורם.
המטרה המרכזית של המהלכים החדשים שנבחנים הוא כאמור קידום לוחות הזמנים. בצה"ל רוצים לשנות את המצב עבור תושבי הצפון, ועל כן נבחנת גם האפשרות לתקוף מטרות שטרם הותקפו. כמו כן, העיניים נשואות בין היתר למדינת לבנון, שם אולי גורמים מדיניים עשויים להוביל במקביל מהלכים שיסייעו להקדמת לוחות הזמנים במערכה מול חיזבאללה.

האיום החדש על הלוחמים: רחפני נפץ
במקביל להעמקת התמרון של צה"ל בדרום לבנון, נתקלים הלוחמים בימים האחרונים ברחפני נפץ קטנים שנושאים מטען חבלה של כמה קילוגרמים בודדים.
לפני כשבוע, אחד מרחפני הנפץ הללו, שמופעל על ידי סיב אופטי (מה שבולם את היכולת לשבש את התנועה שלו), הגיע ליישוב צמוד גדר ישראלי - והתפוצץ קרוב מאוד לשני רכבים צבאיים. נזק נגרם לרכבים, אך למרבה המזל לא היו נפגעים בתקרית.


הלוחמים סיפרו על הרבה מאוד אירועים דומים בתוך שטח לבנון, בהם רחפני נפץ קטנים התפוצצו סמוך אליהם וגרמו לנזק. עדויות אלה מזכירות דיווחים שהגיעו בשנים האחרונות משדה הקרב באוקראינה.
כאמור אירועים אלה מגיעים במקביל להיאחזות צה"ל בשטח דרום לבנון. בכירים בצבא אמרו בימים האחרונים "כי קו הליטני כבר לא רלוונטי - כדי לתת ביטחון אמיתי לתושבי הצפון, צריך לקבוע קו גבול חדש באוואלי". עוד לדבריהם, אין זה אומר שלא יהיו תושבים מדרום לאוואלי בכלל, אך כן ישנה הבנה שצריך לדחוק את חיזבאללה הרבה יותר צפונה מהיכן שהיה עד היום. "רק ככה נוכל לתת ביטחון אמיתי לתושבי הצפון", אמרו הבכירים הללו.
