כך נראית מלחמה: כ-25 רקטות וכטב"מים מהלילה בצפון | הנתונים מ"הפסקת האש"
כשצה"ל מעמיק את האחיזה בשטחים בלבנון - חיזבאללה מגביר את הירי • כ-25 רקטות וכטב"מים שוגרו לשטח ישראל, כשבממוצע נשמעת התרעה בכל כ-20 דקות • תיעוד דרמטי מנהריה: אזרחים בורחים בבהלה בזמן האזעקות • התרעות גם באזור צפת, לראשונה מחודש אפריל


בזו אחר זו נשמעו היום (שבת) אזעקות בשל ירי רקטות או חדירת כטב"מים באזורים נרחבים בצפון. יותר מ-10 סבבי התרעות נשמעו ביותר מ-60 יישובים ומוקדים - בהם נהריה, צפת וכרמיאל. דובר צה"ל אומנם התריע על הרחבת הירי בשעות הערב, אך פיקוד העורף לא עדכן את הנחיותיו.
הצפון במספרים:
- אזעקה נשמעת בממוצע כל 21.6 דקות
-
בצפת נשמעה אזעקה, לראשונה מ-11.4
-
בנהריה נשמעה אזעקה לראשונה מ-15.5
-
כ-25 שיגורים חצו ביממה האחרונה מלבנון
הכי הרבה התרעות:
- משגב עם - 7
- מטולה - 5
- קריית שמונה - 4
- מרגליות - 3
- כפר גלעדי - 3
האזעקה שהפתיעה את הרוחצים בנהריה
בתיעוד דרמטי שצולם במהלך האזעקה בנהריה ניתן לראות את הרוחצים יוצאים במהירות מהמים - ומנסים להגיע למרחב מוגן בזמן ההתרעה הקצר שישנו. ניתן לראות כי רקטות ששיגר חיזבאללה נופלות בים. הירי של חיזבאללה בוצע אחרי שצה"ל התריע על ירי אפשרי לאזור הצפון, אך מבלי שהנחיות פיקוד העורף שונו.
השיגורים מצפת - לראשונה מחודש אפריל
2 רקטות שוגרו מלבנון לאזור צפת בשעות אחר הצוהריים, שיגור אחד יורט והשני נפל בשטח פתוח. לא ידוע על נפגעים או על נזק. זמן קצר לפני הירי דובר צה"ל התריע כי הצבא נערך לאפשרות של ירי משטח לבנון במיקוד לאזור הצפון. "נכון לכרגע אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף. במידה ויחולו שינויים, הציבור יעודכן בהתאם", מסר דובר צה"ל.
כך נראית פעילות צה"ל בלבנון
44 ימים עברו מאז "הפסקת האש" בצפון, ובשטח כוחות צה"ל מעמיקים את פעילותם בתוך לבנון ואוחזים בעמדות מפתח מעבר לנהר הליטני. המהלך המבצעי לחציית הנהר, שאת דבר קיומו חשף אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו, מתמקד בשטחים שולטים מעבר לליטני.
הצבא ניסה לבלום את פרסום דבר הפעילות בימים האחרונים, מתוך הערכה כי נדרשים עוד כמה ימים להשלמת שורה של פעולות בשטח ללא סיכון חיי הלוחמים. בניגוד לפשיטות נקודתיות שביצע צה"ל באזור מעבר לליטני בסבבים הקודמים - כעת הצבא מחזיק בשטח באופן קבוע. בפיקוד הצפון מעריכים כי ככל שהפעולה המבצעית תתרחב בימים הקרובים, כך עלול להתרחב גם טווח הירי של חיזבאללה לעבר שטח ישראל.

ראש הממשלה ביקר אתמול באוגדה 36 בגבול הצפון והביע הערכה לפעילות כוחות צה"ל: "יש כאן רוח לחימה אדירה. מכאן מנהלים את הקרב נגד חיזבאללה בצפון - ואני חייב להגיד לכם שיש כאן תוצאות מאוד מרשימות". נתניהו הוסיף וחשף: "הכוחות שלנו חצו את הליטני, הם עלו לשטחים השולטים. אנחנו פועלים גם בביירות, גם בבקעת הלבנון, בכל רוחב החזית".
יחד עם נתניהו נכחו בביקור גם שר הביטחון והרמטכ"ל זמיר שהנחה את הכוחות להעמיק את הפגיעה בחיזבאללה.
