N12
פרסומת

דיווח: המסרים שהועברו לחיזבאללה כדי למנוע תקיפה ישראלית

עם סיום הדד-ליין, מקורות ממשלתיים בלבנון חשפו כי מצרים, קטאר וטורקיה העבירו מסרים לחיזבאללה • הגורמים הבהירו בין היתר: "הזדמנות אחרונה למסור את הנשק לידי המדינה" • האזהרות שהועברו: המשך החזקת הנשק - עלול לגרור את לבנון לבידוד מדיני

ספיר ליפקין
פורסם:
תקיפה עצימה
תקיפות ישראליות בלבנון | צילום: MUHAMMAD ZANATY/AFP via Getty Images
הקישור הועתק

שלוש מדינות ערביות מרכזיות התריעו בפני חיזבאללה: זהו חלון ההזדמנויות האחרון כדי למנוע הסלמה עם ישראל, כך דיווח הבוקר (חמישי) עיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי. הדברים מגיעים על רקע סיום הדד-ליין של ממשלת לבנון לפירוק חיזבאללה מנשקו מדרום לליטאני, וחשש גובר מהידרדרות ביטחונית נוספת.

לפי מקורות בממשלת לבנון - מצרים, קטאר וטורקיה העבירו לארגון הטרור "עצה של הזדמנות אחרונה". המדינות דחקו בחיזבאללה למסור את הנשק לידי המדינה, מפני שהמשך החזקתו מחוץ למסגרת המדינה עלול לגרור תקיפה ישראלית, וכן להעמיק את הקרע בינו לבין רוב הציבור הלבנוני והקהילה הבין-לאומית.

לדברי המקורות, המסרים הגיעו על רקע לחץ אזורי ובין-לאומי גובר ובעקבות אזהרות שלפיהן, בין היתר, המשך החזקת הנשק על ידי חיזבאללה עלול גם להוביל את לבנון לבידוד מדיני וכלכלי, בנוסף לאפשרות של עימות צבאי.

נשיא לבנון ז'וזף עאון
נשיא לבנון ז'וזף עאון | צילום: reuters

נשיא לבנון ז'וזף עאון אמר אתמול כי "רוחות המלחמה התרחקו, אך הן לא נעלמו לחלוטין". לדבריו, האווירה השוררת היא חיובית בכל הרמות, אך לבנון עדיין פועלת יחד עם המדינות המעורבות כדי לנטרל לחלוטין את האפשרות למלחמה.

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם אמר בנאומו בתחילת השבוע כי "ישראל מאיימת במלחמה ומצפה שנפחד מההשלכות, אבל אנחנו אומרים בצורה ברורה: המלחמה לא מאיימת עלינו. אנחנו נעמוד איתנים, נגן על עצמנו, על עמנו ועל לבנון. אנחנו לא ניזום שום פעולה תוקפנית, אבל גם לא נוותר על זכותנו הטבעית והלגיטימית להגנה עצמית".

נעים קאסם בריאיון לערוץ אל-מיאדין על מבצע הביפרים,
מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם
פרסומת

על עניין הנשק, הדגיש: "לא נמסור את נשקנו בהתאם לרצון של ישראל או של ארה"ב ולא ניכנע ללחצים חיצוניים. הנשק של ההתנגדות הוא נשק הגנתי, לא תוקפני. הוא קיים כדי להגן על הארץ, על העם ועל הריבונות. כל ניסיון לפרק את הנשק הזה בזמן שישראל ממשיכה בתוקפנות, בכיבוש ובהפרות הוא ניסיון לשרת את האויב ולא את לבנון".

קאסם אמר: "אנחנו לא מחפשים מלחמה, אבל אם תיכפה עלינו - נדע לעמוד בה, להגן ולהתמיד. כך היה בעבר, כך אנחנו היום, וכך נהיה גם בעתיד".