N12
פרסומת

בצלאל זיני חשוד שקיבל 180 אלף שקל במזומן | פרטים חדשים

בצלאל זיני חשוד בהברחת סיגריות, ברגע האחרון הוסיפה לו המשטרה עבירת סיוע לאויב בשעת מלחמה • לפי החשדות הוא קיבל 180 אלף שקל במזומן, בחקירתו טען: הם יועדו לעמותה של היחידה • ראש השב"כ הוביל החמרה בטיפול בהברחות - שהובילה בסוף לתפיסת אחיו

עמית סגל
פורסם:
הקישור הועתק

בית המשפט התיר לפרסום אתמול (שלישי) כי בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ דוד זיני, הוא אחד מהחשודים בפרשת ההברחות לעזה. הערב חשפנו ב"מהדורה המרכזית" פרטים חדשים על הפרשה: לפי החשדות, אחיו של ראש השב"כ קיבל 180 אלף שקל במזומן. בחקירתו טען: הם יועדו כתרומה לעמותה של היחידה שלי.

לפי החשד, אנשי הקשר שהיו חלק מצינור ההברחות הם פלסטינים מאיו"ש. לא היה ברור למי הם מבריחים את הסחורה, אבל ניתן היה לשער שבסופו של דבר זה עלול להגיע לידי חמאס. ראש השב"כ דוד זיני הוביל מאז שנכנס לרצועה החמרה בטיפול בהברחות - שבסופו של דבר הובילה לתפיסת רשת ההברחות.

בצלאל זיני
בצלאל זיני, חשוד שהבריח סיגריות לעזה | צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

מוקדם יותר היום הודיעה המשטרה לביהמ"ש כי סיימה את חקירתה - וכי כתב אישום יוגש נגדו ונגד שני מעורבים נוספים בפרשה בימים הקרובים. ברגע האחרון הוסיפה המשטרה למעורבים עבירה של סיוע לאויב בשעת מלחמה.

בשבוע שעבר הבהיר בית המשפט כי ראש השב"כ עצמו לא חשוד בפרשה. בשל הקרבה המשפחתית, החקירה מבוצעת על ידי המשטרה ולא על ידי השב"כ. שמואל זיני, אח נוסף שהגיע היום לביהמ"ש לתמוך בבצלאל, רמז לחדשות 12 כי מנסים לפגוע בראש השב"כ: "אתם יודעים את מי הם מחפשים, עם ישראל מספיק חכם כדי להבין את הסיטואציה".

ראש השב"כ דוד זיני
הוביל את המאבק בהברחות לעזה מאז שנכנס לתפקידו. ראש השב"כ דוד זיני | צילום: AP
פרסומת

למרות הקרבה המשפחתית - לראש השב"כ עצמו אין קשר למעשים המיוחסים לאחיו, והוא כלל לא היה מודע אליהם. מרגע שהבין כי אחיו מעורב בפרשה, פעל על פי חוק ועדכן את היועמ"שית והונחה כיצד לפעול.

מרגע שנכנס לתפקיד, הוא הנחה לפעול בתקיפות נגד סוגיות ההברחה מתוך הבנה שזה מסייע לחמאס להשתקם. הפרשה הזו לא שינתה את חשיבות פעילות הארגון נגד ההברחות. ראש השב"כ הורה לנהל את החקירה הזו כפרשה ביטחונית לכל דבר ועניין