בדרך להרחבת הלחימה בצפון? צה"ל נערך לפעולה קרקעית משמעותית בלבנון
עשרות אלפי משרתי מילואים צפויים להתגייס בימים הקרובים, והצבא מגדיל את הכוחות בגזרה כדי לאפשר הרחבה של אזור החיץ בדרום לבנון כחלק מהסדרה עתידית • במקביל נמשכות התקיפות בדאחיה, וגשר על נהר הליטני ששימש למעבר פעילי חיזבאללה הותקף


צה"ל נערך להרחבת הפעילות הקרקעית בלבנון, ובמערכת הביטחון מתגברים את הכוחות בגזרה הצפונית לקראת אפשרות של מהלך רחב יותר. כך פרסמנו הערב (שישי) באולפן שישי. בתוך כך, הצבא מתחיל להסיט את מרכז הכובד שלו לחזית לבנון, בעיקר בהיבט הקרקעי. במקביל, גורמים בישראל סבורים כי חייבים להחיל מנופי לחץ משמעותיים על ממשלת לבנון, שנבלמים בינתיים בידי האמריקנים.
בימים הקרובים צפוי גיוס מילואים נרחב של עשרות אלפי משרתים, שיחליפו כוחות סדירים שיעלו צפונה. המטרה היא לאפשר לצה"ל להרחיב את אזור החיץ בדרום לבנון. על פי ההערכות בצבא, יצירת רצועת ביטחון בדרום לבנון עשויה להפוך לחלק מכל הסדרה עתידית, ולכן מדובר במהלך שייתכן ויימשך זמן רב.


ישראל ממשיכה להגביר את הלחץ הצבאי על חיזבאללה. במסגרת התקיפות בדאחיה שבביירות, הופלו עד כה כ-80 רבי קומות ששימשו תשתיות של הארגון. הבוקר הותקף גם גשר החוצה את נהר הליטני שלפי צה"ל שימש למעבר מחבלי חיזבאללה. בנוסף, חוסלו מצפון לליטני שני בכירים ביחידת "בדר" של הארגון, שהיו אחראים לירי לעבר ישראל. המאמץ המרכזי כעת הוא איתור והשמדת המשגרים, מתוך הבנה שהפגיעה ביכולת הירי תאפשר חופש פעולה רחב יותר. בצה"ל עוד מעריכים כי חיזבאללה ממשיך לנהל קרב התשה, אך עדיין מסוגל לשגר מטחים לעבר ישראל.


תוך כדי הלחימה, מתנהל גם מאמץ מדיני מול ארצות הברית. גורמים ישראלים שמנהלים שיחות עם האמריקנים התרשמו כי בוושינגטון מתחילים להבין שיש בעיה עם ממשלת לבנון, וכי המצב הנוכחי אינו מתקדם לכיוון הרצוי. עם זאת, בישראל טוענים כי האמריקנים עדיין בולמים חלק ממנופי הלחץ שישראל מבקשת להפעיל על ממשלת לבנון. שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר בדיונים כי "אי אפשר להשאיר את הגיבנת הזו", כשהכוונה היא לחיזבאללה, והדגיש כי יש לפרק את הארגון מנשקו ולגבות ממנו מחיר כבד. גם ההתפתחויות במלחמה באיראן עשויות להשפיע על הזירה הלבנונית, שכן החלשת המשטר בטהראן עשויה להקרין גם על חיזבאללה.
