N12
פרסומת

נתניהו מינה את דרמר לטפל בתיק הלבנוני במהלך המלחמה | פרסום ראשון

לפי בכירים אמריקנים וישראלים, השר לשעבר יופקד על המגעים מול הממשל האמריקני ועל ניהול מו"מ אפשרי עם ממשלת לבנון • לדבריהם, ישראל נענתה לבקשה אמריקנית שלא להפציץ את שדה התעופה רפיק אל-חרירי בביירות, בעוד בירושלים מכחישים התחייבות גורפת שלא לפגוע בתשתיות אזרחיות חיוניות

ברק רביד
פורסם:
השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר
רון דרמר, לשעבר השר לעניינים אסטרטגיים וראש צוות המו"מ לשחרור החטופים | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

ראש הממשלה בנימין נתניהו הטיל על השר לשעבר רון דרמר את האחריות על הטיפול בתיק הלבנוני במהלך המלחמה, כך נודע היום (שישי) ל-N12.

דרמר יופקד על המגעים בנושא מול הממשל האמריקני ועל ניהול המשא ומתן עם ממשלת לבנון, אם זה אכן יתחיל בשבועות הקרובים, כך אמרו בכירים אמריקנים וישראלים. אותם בכירים הוסיפו כי במסגרת המגעים עם הממשל האמריקני נענתה ישראל לבקשה אמריקנית לא להפציץ את שדה התעופה הבין-לאומי של ביירות. בכיר אמריקני ציין שישראל התחייבה שגם לא לתקוף כמה מתקני תשתית אזרחית חיונית של מדינת לבנון, אך בכירים ישראלים טענו כי לא ניתנה התחייבות גורפת כזו - וכי כל מקרה ייבחן לגופו מול האמריקנים.

רון דרמר, בנימין נתניהו, סטיב וויטקוף
השר לשעבר רון דרמר, ראש הממשלה בנימין נתניהו, והשליח המיוחד של ממשל טראמפ למזרח התיכון סטיב ויטקוף | צילום: אבי אוחיון, לע"מ

בשבועיים האחרונים חזר מקורבו של נתניהו לפעילות נמרצת בעקבות המלחמה באיראן, חודשים בודדים לאחר שפרש מהחיים הפוליטיים. בנובמבר התפטר דרמר מהממשלה לאחר שכיהן כשר לעניינים אסטרטגיים. במכתב ששלח לנתניהו פירט דרמר כי הוא מבקש לעזוב את התפקיד לאחר שהבטיח למשפחתו כי ישמש בתפקיד רק שנתיים. "כאשר הקרבות הפוליטיים והספינים התקשורתיים ידהו ויתעמעמו, ידע עם ישראל כי בשעתו האפלה ביותר היו לו מנהיגים ראויים שהיו ממוקדים בהבטחת עתידה של מדינת ישראל", טען.