N12
פרסומת

"ערוכים גם לאפשרות שחיזבאללה ינסה להצטרף": אלוף פיקוד הצפון על המתיחות מול איראן

אלוף רפי מילוא התייחס בשיחה שקיים עם חקלאים מהתאחדות האיכרים לאפשרות שארה"ב תתקוף באיראן • "לא יודעים לאן זה הולך - אבל דרוכים גם אם התגובה האיראנית תהיה לישראל", אמר • עוד התייחס מילוא למצב בסוריה, ולסוגיית טורקיה וקטאר אותן הוא כינה "בעיה גדולה מאוד"

גיא ורון
המהדורה המרכזית
פורסם:
הקישור הועתק

מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, התייחס בשיחה שניהל במהלך סוף השבוע לכוננות הנרחבת בישראל שמגיעה בעקבות המתיחות מול איראן. "אנחנו לא יודעים לאן זה הולך, רואים את ספירת הכוחות האמריקנים במפרץ - ונערכים לאפשרות שארה"ב תחליט לתקוף", אמר. בנוסף, פורס מילוא את מפת האינטרסים המורכבת במזרח התיכון ומציף את סוגיית טורקיה וקטאר אותן הוא מכנה - "בעיה גדולה מאוד".

את השיחה קיים האלוף עם חקלאים מהתאחדות האיכרים. לדבריו, אם ארה"ב תחליט לתקוף באיראן "יכול מאוד להיות שזה ישפיע גם על מדינת ישראל, וחלק מהתגובה האיראנית יהיה גם לפה".

מילוא מתייחס גם לשאלה אם חיזבאללה ינסה לנצל את ההזדמנות: "במידה ודבר כזה קורה (תקיפה איראנית), האם חיזבאללה יצטרף או לא יצטרף- ועל זה אנחנו מאוד ערניים, מאוד דרוכים, מוכנים חזק מאוד גם בהגנה וגם מכינים לעצמנו מרכיבים התקפיים. כרגע לפחות זה הדבר העיקרי שאנחנו ערוכים אליו".

חיזבאללה
"דרוכים לאפשרות שחיזבאללה ינסה להצטרף" | צילום: AP, AP

בהמשך התייחס האלוף מילוא ליחסים עם סוריה, והדגיש כי בעוד חופש הפעולה של צה"ל בשטח לבנון הוא מוחלט, דווקא הגזרה הסורית היא המאתגרת והמורכבת יותר, זאת בשל הרקע הג'יהאדיסטי של הנשיא א-שרע, והמסרים הכפולים שהוא מעביר. "בהתחלה חשבנו שאפשר להגיע עם המשטר הזה להסדר ביטחוני די מהר, היום אנחנו מבינים שצריך לעשות את זה הרבה יותר בזהירות", אמר.

עוד נשמע מילוא אומר: "אנחנו מבינים היטב איזה משטר יש בסוריה. ראינו את הדוגמה רק ב-3 הימים האחרונים לגבי הפעולה שהסורים עשו מול הכורדים, ולכן אנחנו לוקחים פה שולי ביטחון מאוד גדולים. צריך לא לוותר לפני שאנחנו מבינים אם המשטר הזה יציל או אם המשטר הזה באמת הולך לכיוון שהוא לא ג'יהאדיסטי".

האלוף דיבר גם על החשש מטורקיה וקטאר וציין כי "אין ואקום במזרח הדרום - יש את הציר הסוני הקיצוני שהתחיל לעלות. טורקיה וקטאר זו בעיה גדולה מאוד ואנחנו מאוד מוטרדים מזה כי זה סיפור אחר - זו מדינה בתוך נאט"ו". מילוא הדגיש כי האמריקנים והטורקים "בחיבור חזק".