ההתבססות החדשה של חמאס ברצועת עזה
חמאס נערך לקרב: מחבלי הארגון מטמינים סביב הקו הצהוב מטעני חבלה, מחשש לכניסה מחודשת של צה"ל לרצועה • בנוסף - בארגון הטרור משקיעים כסף רב בבניין הכוח וצבירת אמל"ח • כל הפרטים

ההתבססות החדשה של חמאס ברצועת עזה: ארגון הטרור משתלט מחדש על בתי החולים ובתי הספר והופך אותם לבסיסי טרור, כפי שנהג לפני 7 באוקטובר. בנוסף, חמאס עוטף את הקו הצהוב במטעני חבלה - כהכנה לקראת כניסה אפשרית של צה"ל לרצועה.
חמאס ממשיך גם לחפור מנהרות בלי הפסקה בשטח הרצועה. בארגון הטרור משקיעים כסף גדול בבניין הכוח של ארגון הטרור, במינוי מפקדים ובצבירת אמל"ח. השיטה: הברחות באמצעות רחפנים, דרך הסיוע ההומניטרי וייצור אמל"ח באופן עצמאי מנפלים של חיל האוויר.

כפי שפורסם שלשום (חמישי),על רקע המעבר לשלב ב' בהסכם לסיום המלחמה, בצה"ל מזהים שחמאס העמיק את משילותו ברצועה. ארגון הטרור הגביר את יכולות האכיפה שלו, חידש את הפעילות הפיננסית והמשיך לתת שירותים מוניציפליים לתושבי עזה על ידי משרדי הממשלה שלו.
במערכת הביטחון נערכים כאמור ליישום שלב ב' של ההסכם, בהתאם להנחיות הדרג המדיני. בהמשך לכך, בצה"ל אומרים כי ישנו תכנון מתקדם להקמת מרחב אזרחי באזור רפיח שיאפשר קליטה של אוכלוסייה, לאחר סינון ובידוק - ללא חמאס. אומנם מדובר במודל ראשוני, אך אם הוא יעבוד, הוא ישוכפל ויועתק למרחבים נוספים - במטרה להפריד את האוכלוסייה מארגון הטרור.