פרטים חדשים על המטח לצפון: 200 רקטות שוגרו, צה"ל פתח בתחקיר אחרי גל השמועות - טעינו

החדשות בקצרה:
- חיזבאללה שיגר בלילה מטח כבד של כ-200 רקטות לעבר ישראל.
- קדמה לכך חרושת שמועות על ירי חריג צפוי, ללא התייחסות של צה"ל.
- צה"ל נערך והצליח לסכל כשני שלישים מכמות הירי שחיזבאללה תכנן לבצע.
- בצבא הודו בטעות על כך שלא עדכנו מראש את הציבור.
- חיל האוויר הגיב בהפלת 20 רבי-קומות בדאחיה ובסיכולים ממוקדים.
- למה זה חשוב: האירוע חושף כשל בהסברה לעורף מול עליית מדרגה בלחימה בלבנון.
חרושת השמועות שהשתוללה אמש התבררה כנכונה, כאשר חיזבאללה שיגר מטח גדול לצפון הארץ - שהכניס מאות אלפים למקלטים. היום (חמישי) ניתן לפרסם כי חיזבאללה הצליח לשגר לשטח ישראל כ-200 רקטות, אף שתכנן מטח גדול פי שלושה. אחרי הירי - בצה"ל מודים: "טעינו, היינו צריכים לעדכן את ראשי הרשויות מוקדם יותר".
המטח הגדול - ופעולות השיבוש
- כבר אתמול לכל אורך היום הבינו בישראל שחיזבאללה מתכנן ירי עצים יותר מששיגר לכל אורך המלחמה. בישראל נערכו למטח הנרחב ב-2 היבטים מודיעיניים: סיכול משגרים - וחיסול חוליות שיגור.
- בישראל הצליחו לפגוע בחלק מהמשגרים, ובמהלך הירי אף בוצעו סגירות מעגל. כלומר, משגרים שנחשפו - הושמדו תוך זמן קצר. במהלך פעולת ההשמדה תוך כדי הירי הושמדו יותר ממחצית מהמשגרים.
- התוצאה הסופית: בפועל חיזבאללה שיגר במטח כ-200 רקטות לשטח ישראל. זאת לאחר שבפועל כשני שלישים מכמות הירי שתוכנן - סוכל.


אחרי גל השמועות: בצה"ל מודים - טעינו
- עם קבלת המודיעין בצה"ל נתקלו בדילמה כיצד נכון לפעול כדי להכין את העורף מבלי לגרום לתבהלה בציבור.
- תוך כדי ההכנות, ואחרי התדרוך של פיקוד הצפון, ראשי רשויות התחילו להוציא את מידע בהדרגה, השמועות החלו להתרוצץ - והצבא לא התייחס.
- בצבא מבינים שהדבר נעשה מאוחר מדי, ושנכון היה לצמצם את חרושת השמועות ולספק תמונת מצב בהירה שתוריד את מפלס הלחץ
- בצה"ל פתחו בתחקיר לצורך הפקת לקחים. גורמים בצבא מודים: טעינו, היינו צריכים לעדכן את הציבור מוקדם יותר.

היום שאחרי המטח: צה"ל בתגובה חריפה
בצבא מתכוונים להוכיח לחיזבאללה שעשה טעות קשה - עם גלי תקיפות מסיביים שצפויים לכל אורך היום. התקיפות יתמקדו בביירות, ויכללו פינוי אוכלוסייה. עד כה הפילו מטוסי חיל האוויר כבר 20 רבי-קומות בדאחיה, וביצעו סדרת סיכולים משמעותיים.
לצד התקיפה ההעוצמתית בלבנון, בצבא מבינים כי עיקר המאמץ עדיין צריך להיות מושקע באיראן. זאת מתוך הבנה שעריפת ראש התמנון תפגע באופן ישיר גם בחיזבאללה. עם זאת, ישראל לא מעוניינת לסיים את המלחמה בלי טיפול משמעותי בחיזבאללה - גם אם הדבר יהיה כרוך במתן הנחיות חדשות לעורף.



למרות הזעם הגדול על אוזלת היד של ממשלת לבנון, בישראל מבינים כי היא חלק מהפתרון. הצבא יכול וממשיך לפגוע בחיזבאללה, ולכן לא מעוניין לפי שעה להציב גם את התשתיות של לבנון כמטרות. חיל האוויר מבחינתו ערוך בכל הכוח להמשך המערכה.
