N12
פרסומת

בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר | חשיפה

בחודשים שלפני הטבח, ועל רקע הסלמה מעזה: במערכת הביטחון ריכזו מאמץ מודיעיני שיסייע בחיסול מנהיג חמאס • לפי בכיר במערכת הביטחון: בשב"כ הודיעו כי ניתן לחסל את סינוואר - ורה"מ סירב לקיים דיון בנושא • לשכת נתניהו: "בדיוק הפוך. רה"מ פעל לסכל את צמרת חמאס, גורמי הביטחון בלמו זאת"

עמרי מניב
המהדורה המרכזית
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

חשיפה: בכיר במערכת הביטחון טוען כי במהלך החודשים שלפני 7 באוקטובר ראש הממשלה בנימין נתניהו סירב לא פחות מ-11 פעמים לחסל את מנהיג חמאס ואדריכל הטבח יחיא סינוואר - כך פרסמנו אמש (רביעי) ב"מהדורה המרכזית".

בחודשים פברואר-מרץ 2023, ועל רקע הסלמה מעזה - במערכת הביטחון היה ריכוז מאמץ לספק מודיעין שיאפשר את חיסול מנהיג חמאס. באותם חודשים ארגון הטרור שיגר רקטות ב-3 אירועים שונים לשטח ישראל. בכיר במערכת הביטחון סיפר כי השב"כ הודיע ב-11 הזדמנויות שונות כי ניתן להוציא מבצע חיסול איכותי לפועל. בכל המקרים נתניהו התעלם וסירב לקיים דיון בנושא.

בעבר חשפנו כי 6 ימים בלבד לפני המתקפה, ב-1 באוקטובר, ראש השב"כ לשעבר רונן בר העלה בפני נתניהו את האפשרות לחסל את סינוואר. בדיון שהתקיים נתניהו התעלם מההצעה. כעת מתברר שעד אז - הגיע הנושא שוב ושוב לפתחו של נתניהו. בשב"כ סברו שיש לחסלו אותו, ופעלו כדי לייצר מודיעין עדכני - אלא שנתניהו דבק בעמדתו שלא לחסלו.

מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "בדיוק הפוך! ראש הממשלה נתניהו דרש פעם אחר פעם לסכל את צמרת החמאס וגורמי הביטחון בלמו זאת, דבר שמתועד היטב בפרוטוקולים".