חוסל המחבל שחטף שלושה חיילים בשבת השחורה
המחבל, עבדאללה סעיד עבד אלבגין, לקח חלק בחטיפת החיילים רון שרמן ז"ל, ניק בייזר ז"ל ותמיר נמרודי • "המחבל פשט לשטח מדינת ישראל בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר, והשתתף בפשיטה לבסיס מת"ק ארז", סיפר דובר צה"ל • הוא חוסל בשבוע שעבר בתקיפה מהאוויר

צה"ל והשב"כ חיסלו מהאוויר בשבוע שעבר מחבל נוח'בה שהשתתף בחטיפתם של החיילים רון שרמן ז"ל, ניק בייזר ז"ל ותמיר נמרודי. המחבל, עבדאללה סעיד עבד אלבגין, שימש כסגן מפקד פלוגת נוח'בה בגדוד מרכז ג'באליה של ארגון הטרור חמאס.
"המחבל פשט לשטח מדינת ישראל בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר, לקח חלק בפשיטה לבסיס מת"ק ארז והשתתף בחטיפתם של החיילים רון שרמן ז"ל, ניק בייזר ז"ל ותמיר נמרודי", סיפר דובר צה"ל. "כמו כן, במהלך המלחמה, קידם המחבל מתווי טרור רבים נגד כוחות צה"ל במרחב".
דובר צה"ל חתם: "נמשיך לפעול בעוצמה נגד המחבלים שלקחו חלק בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר".


תמיר נמרודי שימש כמש"ק חינוך, והוא נחטף לרצועת עזה בשבת השחורה. תמיר אחד משלושת החטופים לגביהם יש חשש בישראל אם הם בחיים. "תמיר נחטף לרצועת עזה ב-7 באוקטובר כשהוא בחיים, ועד כה לא קיבלנו אף מידע אשר מוכיח אחרת", הבהירה משפחתו בחודש מאי האחרון.
"ההגדרה על פיה קיים 'חשש לחייו' של תמיר היא תיאור של מצב נתון ומתמשך שנובע מהיעדר קבלת אות חיים, ואינו תוצאה של קבלת מידע חדש כזה או אחר", נמסר. "יודגש שבהיעדר מידע אחר - תמיר עודנו מוגדר כחי על פי כל הגורמים הרשמיים הרלוונטיים".

מות החטופים רון שרמן, ניק בייזר ואליה טולדנו
בחודש ספטמבר בשנה שעברה אישרו בצה"ל כי החטופים רון שרמן, ניק בייזר ואליה טולדנו נהרגו כתוצאה מהפצצת צה"ל באזור שבו הם הוחזקו. בצבא עדכנו את המשפחות בממצאי התחקיר הצה"לי, שמוכן כבר מספר חודשים, ולפיו החטופים שהו במנהרה שבה חוסל בכיר חמאס אחמד ע'נדור.
מממצאי התחקיר עלתה הערכה כי בסבירות גבוהה השלושה נהרגו מתוצר לוואי של תקיפה אווירית של צה״ל, במהלך חיסולו של מפקד החטיבה הצפונית של החמאס, אחמד ע'נדור, ב-10 בנובמבר 2023. עם זאת, בצבא הדגישו שלא ניתן לקבוע בוודאות את נסיבות מותם. קביעה זו מבוססת על מיקום מציאת גופותיהם ביחס לפגיעת התקיפה, חקר ביצועים של התקיפה, ממצאי מודיעין, תוצאות הדו״חות הפתולוגיים וכן קביעת המכון לרפואה משפטית.