N12
פרסומת

צה"ל הוציא אזהרת פינוי גורפת לכל תושבי העיר עזה

בצה"ל מעלים הילוך לקראת המבצע לכיבוש העיר, ומפרסמים הודעת פינוי לכלל שכונות עזה: "מהעיר העתיקה במזרח ועד הים במערב" • בהודעה החריגה של הצבא: מספר טלפון מיוחד לתושבים לדיווח על מחסומי חמאס • נתניהו: "תקשיבו לי טוב: ראו הוזהרתם, צאו משם"

ניצן שפירא
פורסם:
הודעת פינוי לעיר עזה
הודעת פינוי לעיר עזה | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

לקראת כיבוש העיר: צה"ל פרסם הבוקר (שלישי) הודעת פינוי לכלל שכונות העיר עזה. "מהעיר העתיקה ושכונת תופאח במזרח ועם הים במערב", נכתב בהודעת דובר צה״ל בערבית, אל״ם אביחי אדרעי. 

בהודעת הצבא נכתב: "צה"ל נחוש להכריע את חמאס, ויפעל במרחב העיר עזה בעוצמה רבה, כפי שפעל בכל רחבי הרצועה למען שלומכם, התפנו מיד דרך ציר אלרשיד אל המרחב ההומניטרי במוואס". עוד הודגש: "הישארות במרחב מסוכנת מאוד".

הפצצת רב קומות בעזה
הפצצת רב קומות בעזה | צילום: Reuters

לצד זאת, בצעד חריג פרסם צה"ל מספר טלפון ייעודי עבור תושבי עזה, שנתקלים במחסומים שמציב חמאס: ‎052-9625830.

הפעילות של חיל האוויר הולכת ומתעצמת כחלק מתוכנית סדורה ומתמשכת. בצה"ל מדגישים כי כל עוד לא יישמעו זחלי הטנקים ולא יראו אותם בתוך העיר עזה – לא תתרחש יציאה המונית של תושבים. הדרך לשם עוד כוללת שלבים נוספים, ורק בהמשך ניתן יהיה להעריך עד כמה ההודעות הללו אפקטיביות.

במקביל, חמאס מנסה לבלום באופן משמעותי את בריחת האזרחים, מתוך הבנה שכך יוכל להעצים את הדה-לגיטימציה כלפי ישראל. מדובר באתגר מורכב שימשיך ללוות את הלחימה בימים הקרובים. 

נתניהו: "הפלנו ביומיים 50 מגדלי טרור"

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אתמול בבור חיל האוויר: "אני הבטחתי לכם לפני ימים אחדים שאנחנו נפיל את מגדלי הטרור בעזה, זה בדיוק מה שאנחנו עושים. ביומיים האחרונים 50 מגדלים כאלה נפלו, חיל האוויר הוריד אותם".

"עכשיו כל זה, זה רק מבוא, רק סיפתח, לפעולה העצימה העיקרית - תמרון קרקעי של כוחותינו, שמתארגנים עכשיו ומתכנסים, לתוך העיר עזה", אמר נתניהו. "ולכן אני אומר לתושבי עזה, אני מנצל את ההזדמנות הזאת, ותקשיבו לי טוב: ראו הוזהרתם, צאו משם!".