N12
פרסומת

בפעם השנייה הערב - צבע אדום בשדרות, התרעה גם בניר עם

דובר צה"ל: הופעלו התרעות במרחב עוטף עזה, הפרטים בבדיקה • המשגר ממנו נורו הרקטות במטח הראשון לעוטף - ממוקם מטרים בודדים ממתחם פעיל של אונר"א בצפון הרצועה

ניצן שפירא
אלמוג בוקר
פורסם:
צבע אדום בשדרות ובחוף אשקלון
התרעות צבע אדום בעוטף עזה | צילום: כומתה
הקישור הועתק

בפעם השנייה הערב: בפעם השנייה הערב - צבע אדום בשדרות, התרעה גם בניר עם. דובר צה"ל עדכן: חיל האוויר יירט בהצלחה שיגור שחצה לשטח הארץ מרצועת עזה.

ההתרעות צבע אדום הראשונות הערב (שני) הופעלו בכמה אזורים ובניהם שדרות, ניר עם, זיקים ונתיב העשרה. המשגר ממנו נורו הרקטות לעוטף - ממוקם מטרים בודדים ממתחם פעיל של אונר"א בצפון הרצועה. ממד"א נמסר כי נכון לכרגע, לא התקבלו קריאות על נפגעים למעט מקרי חרדה.

יירוטים בדרום הארץ
יירוט מהמטח האחרון לעוטף | צילום: לפי סעיף 27 א'

זמן קצר לאחר השיגורים הראשונים, הזרוע הצבאית של ארגון הג'יהאד האסלאמי קיבלה אחריות על שיגור המטח. בשעות הצהריים הופעלה התראת צבע אדום שווא בנתיב העשרה. דוברות המועצה האזורית חוף אשקלון: נצפו שני יירוטים במרחב, לא ידוע כרגע על נזק או נפגעים בגוף. 

מתחילת המבצע וסיומה של הפסקת האש בשבוע שעבר 8 רקטות שוגרו מרצועת עזה. 3 למרכז, 2 לאשקלון והיום עוד 3 לזיקים ושדרות. הצבע האדום בשדרות הוא הראשון אחרי כחודשים וחצי של שקט בעיר.