N12
פרסומת

פרסום ראשון: מפקד 8200 הציג את תחקיר המחדל, גורמים בחיל זעמו

מפקד היחידה הציג ביום שלישי לראש אמ"ן אהרון חליוה את ממצאי התחקיר הראשוני, שכבר מעורר הרבה רגשות בתוך החיל • לפי התחקיר, ברשות היחידה היה כל המידע הדרוש, אך לא הועברה התרעה נקודתית • מפקד היחידה יוסי שריאל קיבל אחריות, אך נמנע מגיבוש מסקנות נחרצות • יושבי החדר מתחו ביקורת על אופן הצגת הממצאים ע"י מפקד היחידה, ראש אמ"ן התערב: "תנו לו לסיים להציג"

ירון אברהם
פורסם: | עודכן:
האלוף אהרון חליוה
הדיון התלהט, ראש אמ"ן התערב. חליוה | צילום: תומר נויברג, פלאש 90
הקישור הועתק

בישיבה פנימית וסגורה שנערכה השבוע, מפקד 8200 יוסי שריאל הציג את התחקיר על תפקוד היחידה באירועי 7 באוקטובר לראש אמ"ן אהרון חליוה ובנוכחות בכירים בחיל המודיעין. הישיבה הייתה ארוכה אך לפרקים גם מתוחה וסוערת עד כדי כך שחלק מהקצינים יצאו מהחדר - כך פרסמנו אתמול (חמישי) בערב ב"המהדורה המרכזית".

בשקף הראשון של המצגת, מפקד היחידה קיבל אחריות, אבל לטענת אנשים שהיו שם בסקירת הממצאים - הוא הרבה להשתמש במילים כמו "תקלות" ו"שגיאות", הציג עובדות - אבל נמנע מלגבש מסקנות ברורות.

על פי התחקיר שהציג, בשעות ובימים שלפני המתקפה, היה ברשות היחידה את כל המידע הדרוש לאנשיה, אבל היחידה לא העבירה התרעה נקודתית וברורה. בתוך החדר, וגם לאחר הישיבה, זכה שריאל לביקורת מצד יושבי החדר, היו לפחות מספר גורמים שיצאו החוצה בשלב מסוים כדי שלא להתפרץ וכדי לכבוש את זעמם. בשלב מסוים התערב ראש אמ"ן ואמר: "תנו לו לסיים להציג", אבל העיר: "גם אני לא מסכים עם הרבה דברים שכתובים במצגת". התחקירים הראשוניים האלה הוצגו לרמטכ"ל.

בשיחות סגורות אומר מפקד היחידה: "אנחנו בהליכי תחקור, זו רק טיוטה להערות, בשבוע הבא יהיו פגישות נוספות שבהן כלל הגורמים יוכלו להתייחס למצגת, אבל מודה - אני מתלבט לגבי סוגיית המסקנות".

תגובת דובר צה"ל: "צה"ל נמצא בעיצומו של הליך התחקירים המבצעיים והמודיעיניים הפנימיים של אירועי השבעה באוקטובר. לא נתייחס לנאמר בדיונים סגורים. מטרת התחקירים הינה למידה והפקת לקחים להמשך הלחימה. התחקירים מתבצעים בימים אלו".